Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségem tesója engem nem...

Feleségem tesója engem nem hivott meg az esküvőjére, csak a feleségem. Ő el akar menni egyedül. Szerintetek?

Figyelt kérdés

2018. szept. 5. 18:50
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
0%

31, ekkora butaságot. Van ám egy logikád. Mint a biológusnak, aki kihúzgálta egy bolha lábait, és amikor rászólt, hogy ugorjon és az nem mozdult, levonta a pontos következtetést: "Ha egy bolha minden lábát kihúzzák, akkor megsüketül."

Nem, a szülők kilencven százalékának azért nem tetszenek a gyerekmentes esküvők, mert 1. szeretne élményt szerezni a gyerekének, úgy gondolja, hogy többet ad neki, ha elviszi egy ilyen családi eseményre, és 2. nem tudja megoldani a felügyeletét arra az időre.

De ha te úgy érzed, hogy folyamatosan köteles vagy a férjed/feleséged szórakoztatásáról és neveléséről gondoskodni, illetve nem mered felügyelet nélkül hagyni, mert félsz, hogy magára gyújtja a házat, akkor a férjed/feleséged vagy fogyatékkal él vagy súlyosan infantilizálod.

2018. szept. 6. 10:01
 32/46 anonim ***** válasza:
72%
En mondanam az asszonynak h menjen nyugodtan ha akar, mert a testvere. Legyel nagyvonalu. Teso nem szeret, nem akar latni ott. Ebben igaza van(meg ha ő is a hibas), hogy CSAK az legyen ott, akit szivesen lat. Asszonynak meg joga van azt csinalni amit szeretne, ha akar megy ha akar nem. Te addig vigyazol a gyerekekre ha van. Ha meg nincs egy laza sörözős este a baratokkal. Nem vagytok összekötve, hogy csak együtt mehettek programozni. Igen, nem a legszebb megoldas, de ez van. Viszont az h ezert megcsald az asszonyt, ez nagyon csunya gondolat.... Ha szereted nem lesz vonzó a számodra mint eshetoseg. Ha meg az, akkor valjatok el a francba.
2018. szept. 6. 10:03
 33/46 anonim ***** válasza:
39%

Egy ötlet:

A feleséged sincs túl jóban a testvérével.

Tehát: A testvér szülői nyomásra, vagy bármire, nem merte megcsinálni, hogy nem hívja meg a tesóját. Azt viszont igen, hogy téged nem hív meg vele. Lehet, hogy arra játszik, hogy a feleséged melléd áll, és azt mondja, vagy te is jössz, vagy ő sem. Erre tesóka már nyugodtan oda állhat bárki elé vállvonogatva, hogy dehát a tesó mondta le a megjelenést.

2018. szept. 6. 11:14
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak a kérdező hozzászólásait.

Szóval rossz a viszony.

Mért?

Amíg ezt nem látja tisztán az ember, addig nem lehet ítélkezni.

Alapesetben bunkóságnak tűnik, amit a kérdező feleségének testvére csinált. De kérdés, mitől rossz a viszony, nem lehet-e, hogy jó oka van nem meghívni a kérdezőt?

Az is lehet, hogy a testvérét sem akarta meghívni, csak a szülők nyomást gyakoroltak rá, hogy "legalább a testvéredet hívd meg".

Viszont értetlenül állok azelőtt, hogy a kérdező azt akarja kierőszakolni, hogy őt meghívják. Ő jól tudná érezni magát egy olyan helyen, ahová nem szívesen hívták meg??? Vagy botrányt akar ott csinálni?

A kérdésben esküvő szerepel. Itt most arra kell gondolni, hogy a feleség a lakodalomba is meg van hívva, a kérdező meg a szertartásra sem? Vagy a feleség is csak a szertartásra?

A kérdező helyében nem gyakorolnék a feleségemre nyomást azirányban sem, hogy ő ne menjen el (én pedig nem akarnék elmenni, mert ahová nem szívesen hívnak, oda nem akarok menni). Szerintem nehéz neki, hogy elvileg a férjének ad igazat a rossz viszony okát illetően, de mégiscsak a testvéréről van szó. Én nem nehezíteném a szívét: őszintén mondanám neki, hogy ha akar, menjen, én nem bántódom meg emiatt.

Jobb egy kicsit nagyvonalúbban tekinteni erre, nem a feleségbe beleállni, aki amúgy is őrlődik férje és testvére között.

2018. szept. 6. 12:41
 35/46 anonim ***** válasza:
11%

Egyáltalán nem vagy fontos a feleségednek, különben ezt nem venné ilyen természetesen. (én biztos nem mennék a férjem nélkül egy ilyen helyzetben)

Szerintem "engedd el" az asszonyt, a következő szavakkal: -menj drágám nyugodtan egyedül, és ha megkérdezik, hogy hol a férjed, mondd hogy szingli vagy.

Többet ne mondj, had gondolkodjon, mit akarhattál ezzel, aztán ha haza jön, mondd hogy csak vicc volt.

Ja, és csinálj addig valami programot, ahol jól érzed magad.

2018. szept. 6. 13:57
 36/46 anonim ***** válasza:
7%

A kérdezőnek a felesége hozzáállásával van a gondja.

Nálunk ugyanigy lenne, én megértem. Náluk is igen nagy befolyása van rá az anyjának. De a testvérére nem, ő leszarná mit mond a család neki!

Nem ismerem az egész sztorit, de ha úgy van mint én, akkor mondjuk igazság szerint neki is az utalat ellenére illene engem is vendégül látni. De ha nem hivna meg, mondanám az anyjának, ennyit a nagyra becsült gyerekéről! De még akkor is őt védené! Én nekem meg kellett, annak nem kéne.

Asszony mennyire áll ki érted? Más sztorikban?

2018. szept. 6. 14:27
 37/46 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, hogy én vagyok UFO, de nekem ez kicsit se esne rosszul. Alapból nem megyek oda, ahol nem látnak szívesen, ettől még a másik menjen csak és érezze jól magát, nekem nem kötelező ott lennem, ha nem hívtak. Ha valakivel nem vagyok jóban, akkor pláne, alapból nem lenne kedvem elmenni a helyedben és semmi bajom nem lenne azzal, ha a párom viszont elmegy.
2018. szept. 6. 14:33
 38/46 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező szerinted ez oltári bunkóság. De mit vártál egy olyan embertől akivel kölcsönösen nem kedvelitek egymást? Mi lenne ha meghívott volna? Bájvigyorral gratulálnál neki a házassághoz? Mert ha szerinted "illik" meghívhi a házastársat és ott kéne legyél, akkor bizony KÖTELEZŐ jópofit vágni! Menne?

Amúgyis ez egy jó alkalom a nejednek hogy rendezettebb legyen a kapcsolatuk vagy te azt szeretnéd hogy tovább romoljon? Ha nem menne el abból majd tanulnának? Észre venné magát a tasója? Nem.

2018. szept. 6. 16:58
 39/46 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ebben semmi bunkóság nincs.

Az esküvőjén senki ne kényszerüljön már olyanokat nézegetni, akiket nem bír? Ki vagy te neki? A sógora, akit rühell. Szóval senki fontos. Miért hívna, ha nem akar? Ez az ő napjuk, nem a tiéd.

A testvérét nyilván jobban szereti, illetve ő mindig a testvére lesz, te nem biztos, hogy mindig a sógora leszel.

Az írásaid alapján jó nagy tuskó lehetsz, szóval nem is lenne csoda.

2018. szept. 6. 21:23
 40/46 A kérdező kommentje:
Kb. 4 olyan válaszoló volt, akinek sikerült megérteni a problémámat és arra is válaszolt. Azok hasznosak is voltak, köszönöm!
2018. szept. 6. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!