Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tagadjuk le, hogy apa...

Hogyan tagadjuk le, hogy apa velünk él?

Figyelt kérdés
Felvettek egyetemre és 500 ft-ot kell utalni kollégiumra. Viszont én junior otp kártyával nem tudok utalni. Apa tudna, de anyával letagadtuk, hogy van velünk élő apukánk, hiszen elváltak 8 éve, de még apa nem tudott elköltözni és a nyugdíjából nagyon keveset ad csak anyának, ezért letagadtuk, hogy felvegyenek kollégiumba. Viszont ha apa utal, akkor kiderül hogy van egy apám. Anya nem akar utalni, fél hogy az egyetem visszaél a pénzével. Hogy mondjuk meg, hogy nem él velünk és nem támogat de valahogy mégiscsak kifizetett?

2018. aug. 17. 18:30
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
84%
Felvette anyád a sok segélyt...szép
2018. aug. 17. 20:05
 22/53 anonim ***** válasza:
80%

Remélem úgy elutasítják a jelentkezésedet, mint a sicc.

NYomorult csalók vagytok mindannyian...

2018. aug. 17. 20:23
 23/53 anonim ***** válasza:
92%
500ft? Komolyan? Annyit még a szomszéd is átutalna, ha a kezébe nyomsz egy papír Rákóczit...
2018. aug. 17. 22:08
 24/53 anonim ***** válasza:
92%
Ássátok el aput, problem solved.
2018. aug. 17. 22:09
 25/53 anonim ***** válasza:
97%
Nem csodálom hogy anyádnak ilyen a felfogása. Valószínű már az őrületbe kergeti magát a sok hazugságával, és fél mikor bukik le. Azt ugye tudod, ha valahogy kiszivárog az, hogy jogtalanul vett fel pénzt, vissza kell fizetnie? 8 év elég szép összeg. Ja és igen, az kiabál aakinek a háza ég! Any anyád félt 500 ftot,viszont annak a sokszorosát felveszi úgy, hogy nem is járna.
2018. aug. 17. 23:36
 26/53 anonim ***** válasza:
96%

Évekig junior számlám volt az otp-nél, pontosan ugyanúgy lehet használni, mint bármelyik lakossági folyószámlát, a junior csak annyiban más, hogy kedvezményes (nincs éves kártyadíj pl.). Ugyanúgy tudsz róla utalni.

Egyébként mekkora hülyeség ez, hogy kiderül, hogy van egy apád? :D Nyilván van. Remélem nem azt akarod mondani, hogy azt kamuztátok be, hogy félárva vagy. Ha beírtad, hogy elváltak a szüleid, az nem kamu, hiszen elváltak. Attól még neked ő az apád, és miért is ne utalhatna el ötszáz nyomorult forintot? Amúgy sem nézi a kutya se, hogy honnan került oda az a pénz. De jó lenne, ha felnőtt ember létedre ezt már te intéznéd, és szokj hozzá, hogy az egyetemen amúgy is már te intézed a saját dolgaidat, nem anyu meg apu.

Az már egy másik dolog, hogy ha elváltak a szülők, de együtt élnek, akkor az az egy főre eső jövedelemnél problémás lehet. Nem hiszem, hogy változott volna, amikor én jártam egyetemre, a szoc. ösztöndíjhoz például ki kellett kérni a népességnyilvántartóból egy igazolást, hogy az adott címen hányan laknak. Na ott nem lehet letagadni a fatert. A kollégiumot nem tudom, de szerintem oda is kérik ezt a papírt.

2018. aug. 17. 23:45
 27/53 anonim ***** válasza:
52%
És hány ilyen elvált szegény nő van aki megszedi a kedvezményeket,közbe a pasas otthon van,vagy van aktuális mozak darabja.. Igaza van azoknak akik azt mondják h a nők mindig a pénzért tesznek mindent,te meg nem lehetsz egy sok eszü,de ne kövesd a példát..
2018. aug. 18. 00:07
 28/53 anonim ***** válasza:
92%
Junior számláról is lehet utalni, a fiamnak is van, netbankon keresztül a legegyszerűbb. Apropó, ha már itt tartunk, ő most lesz negyedikes gimis, előttünk a pályaválasztás. Elárulnád melyik egyetemre vettek téged fel? Csak azért, hogy oda még véletlenül se jelentkezzen. Csodálkoznak, hogy nem ér semmit a diploma, ontja magából a felsőoktatás a papíros hülyéket, akik nem értenek semmihez sem, de derogál nekik elmenni dolgozni nettó 250 alatt bárhova, mert hát ők diplomások. Nem vagyok egy őskövület, de amikor én voltam tini, az ennyi ésszel rendelkezőket gimnáziumba sem vették fel.
2018. aug. 18. 07:57
 29/53 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, végülis bementem egy bankba ami ma is nyitva volt és ott átutaltam. És nem, nem lehet otp juniorrol utalni, tegnap felhívtuk a bankot és mondták, hogy nem lehet. Ma is megkérdeztük és azt mondták ott, hogy igen, csak személyesen, netbankról nem. Dunaújvárosra vettek fel gazdaságinformatikára, szóval majd ott megtanulom a pénzügyet :D
2018. aug. 18. 12:41
 30/53 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez felettébb érdekes, nekem 2012-ben még tutira junior számlám volt, és volt hozzá netbank is, sokat utaltam onnan, mert sokszor vásároltam neten keresztül. Utána váltottam át Erste diák számlára, mert ott pár évvel magasabb volt a korhatár, amíg kedvezményes volt. Ott is lehetett, a mai napig ugyanazt a számlát használom, csak nyilván most már nem kedvezményes, mert már elmúltam annyi idős. De soha nem volt gondom a netbankos utalással egyik banknál sem. Akkor ez valami új módi lehet, nem tudom, mi szükség volt erre a változtatásra.
2018. aug. 18. 13:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!