Van itt olyan, akiknél az anya vezetéknevét kapta a gyermek, bár a szülők együtt élnek (esetleg házasok)?
Egyetértek, hogy ez a pár közös döntése, nem az apa "megengedi".
Olyat lehet, hogy a fiú az apáét, a lány az anyáét kapja? Én akartam ilyet,de itt másoltak ki egy jogszabályt,miszerint a testvéreknek azonos nevük kell, hogy legyen.
Én mindenképpen a nő esetében a saját név megtartására (esetleg a kötőjelesre, de akkor a férfi is!), a gyerek esetében pedig a kötőjeles megoldásra szavazok.
A gyerek mindkettőnk családi nevét megkapta a munkánk miatt.
Az enyém van első helyen, mert könnyebb kiejteni.
Viszont ha csak az én nevemet viselte volna a gyerek, arra húzta a száját a férjem.
N/36
Nekem is van olyan ismerősöm, ahol a gyerek az anya vezetéknevét kapta, mivel az apáé nem volt túl szép hangzású, és az apuka külön kérte a feleségét, hogy ha neki is megfelel, ne az ő nevét kapja a gyerek.
Olyan ismerősöm is van, ahol a baba mindkét szülő vezetéknevét kapta kötőjeles formában, miután a szülők is felvették egymás neveit ugyanúgy kötőjeles formában. Szerintem ez is egy nagyon szép gesztus.
De ízlések és pofonok:)
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!