Van itt olyan, akiknél az anya vezetéknevét kapta a gyermek, bár a szülők együtt élnek (esetleg házasok)?
EZ mi???? " apa azért engedte meg mert a feleségének "
Nem úgy szokott lenni, hogy a SZÜLÖK megbeszélik? MI az, hogy az apa MEGENGEDTE?!?!?!?! Az any a a gyereke?
Egyébként ismerek több olyan házaspárt is´, ahol valamiért az a vezetéknév tetszett nekik jobban. Elvégre semmi jelentösége sincs, hogy az apa vagy az anya nevét kapja, a család nem a férfi TULAJDONA.
13.04 ezt sokan csinálják, úgyis, hogy apa nevén van. Kolléganőm fia is az anyjához van bejelentve lakni, persze a nem ott lakik, hogy a nője sírhasson az egyedülálló anyáknak szóló pluszokért.
Én most gyúrom ezt a témát amúgy, mert az én vezetéknevem ritkább, szebb, és utolsó vagyok a családban, aki ezt viseli, apámnak meg már nem lesz gyereke az tuti. Ezzel szemben az leendő férjem csak ennyi érvet tud felsorakoztatni, hogy Nem, mert ööö ööö nem így szokás.
Már van egy fiam ő az apja nevét kapta,most fog megszületni a második gyermekünk ő az én nevemet fogja kapni,nem vagyunk házasok!
Így döntöttünk!
13:04-es vagyok.
Közben eszembe jutott még egy család a környezetemben. Az édesanya egyke, és nem viszi más tovább a családban a nevüket. Így "oldották meg":
Anya: Baán Erika ---> esküvő után: Fekete-Baán Erika
Apa: Fekete András
Kislányuk: Fekete-Baán Fanni
Egyébként nekem tetszik így. A férjemnek is "tömegneve" van (Simon). Viszont az én vezetéknevem nem valami különleges, így nem foglalkoztunk vele és Simon lett a gyermekünk. A keresztneve kicsit érdekesebb, így nincs a környéken ilyen nevű gyermek. (De pl: Simon Petra és Simon Bence van 2-3 gyermek)
szerintem egyáltalán nem baj, még sokaknak szokatlan lehet, de idövel ez sem lesz olyan furcsa:)
Mi azon gondolkodtunk, hogy a gyermekünknek mindkettönk vezetéknevét adjuk kötöjellel, mert szép német vezetéknevünk van, és nagyon ritka, jó lenne ha továbbvinné. Csak a dupla keresztnév miatt nem biztos, hogy szerencsés hiszen úgy már nagyon hosszú lenne. Meglátjuk:)
22/L 27 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!