Szerintetek Mi a fontosabb? Az önbecsülés vagy a gyerekek? Teljesen tanácstalan vagyok.
Nem értem a kérdésben a rációt.
Hazajössz, ez oké. Na és utána?
Itt még kevesebb lehetőséged lesz, nem beszélve arról, hogy elveszed a gyermekektől azt a lehetőséget, hogy egy jobb helyen, tökéletes szinten beszéljenek +1 nyelvet, stb.
Ami nagyon hasznos lehet a számukra a jövőben.
Az nem kérdés, hogy a férjedet el kell hagyni, azonban nem hiszem, hogy itthon jobb lenne neked és a gyerekeknek...
Ott külföldön is vannak egyedülálló szülők.
Én semmiképp nem költöznék vissza Mo-ra, hanem ezt csinálnám a helyedben:
1. a pasit kiraknám az ágyamból, mindenféle intim kapcsolat megszűnne, csak a minimális és szükséges kommunikáció maradna meg
2. a gyerekek előtt nem játszanám meg, hogy minden happy, ha megkérdezik, vagy elmondanám nekik, mi történt, vagy megkérném az apjukat
3. azonnal nekiállnék egy biztos és jól (jobban) fizető állást keresni
4. amint anyagilag helyrerázódom, lelépnék a pasitól
Tudom, milyen érzés, amikor az exnek teszi a szépet a pasi a hátad mögött, velem is megtörtént. Nem kívánom senkinek, mert borzasztó érzés. Az önbecsülés nagyon fontos, anélkül SOHA nem leszel boldog!
Ha a gyerekek ahhoz az országhoz/városhoz kötődnek, akkor természetesen maradjatok ott. De ez nem azt jelenti, hogy maradnod kéne a házasságban.
Magyarországon sem egyszerű egy fizetésből lakást bérelni és két gyereket egyedül nevelni. De gondolom gyerektartás ott is járna a gyerekek után. Apropó: és a gyerekek kivel akarnának lenni? Ennyi idős gyerekeket már nagy csacsiság volna akaratuk ellenére a másik szülőhöz kényszeríteni.
Szóval csinálj számvetést, milyen lakást mennyiből tudsz bérelni, esetleg más kinti emberrel együtt bérelni (egyedülálló nővel). A fizetéseden kívül mennyi gyerektartást kaphatsz, ha mindkét gyerek nálad marad. Hogyan lennél, ha egyik gyerek maradna nálad (akkor kb. nem vagy alig kapnál gyerektartást) és ha mindkettő az apjánál maradna és te fizetnél gyerektartást.
Egyébként szerintem a férjednek is nehéz lenne egymagában bérelnie lakást + fizetni a gyerektartást vagy eltartani magánál a gyerekeket.
Azzal egyetértek, hogyha már többször volt téma, hogy szakítsa meg az exszel a kapcsolatot és még mindig titokban ír neki - és nem is lelki társa, hanem bókol, kvázi udvarol neki! - akkor legjobb volna befejezni a házasságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!