Mit gondolsz a verésről, mint nevelési módszerről?
Természetesen nem arra gondolok, amikor egy szülő brutálisan és állandóan bántalmazza a gyerekét. Az olyannak börtönben a helyed.
De időnként azért belefér a nevelésbe egy-egy pofon vagy elfenekelés? Vagy inkább a mai liberális elvekkel értesz egyet, miszerint sohasem szabad ütni? Téged elvertek időnként otthon gyerekkorodban? Hogyan?
Nálunk belefért a verés, még gyerekkorunkban, főleg a bátyámnál. Szerintem attól tanul a gyerek. Én is kaptam pár pofont, utána már nem mertem megint megcsinálni, mert féltem, hogy megint kapok.
Szóval szerintem én átveszem ezt a fajta nevelésmódszert a gyerekemnél. Úgy gondolom, hogy tényleg vannak olyan szituációk, amikor a gyerek/kamasz jogosan kapja azt a pofont.
Nálam a lelki terrorral/zsarolással nem sokra mentek, én a veréstől féltem jobban. Tesómnál ez pont fordítva volt, ő elviselte a verést, csak lelki terrort ne alkalmazzanak.
Minden családnál más a szokás, de én nem értek egyet az USAban tomboló nagy liberalista felfogással, hogy mélyen elítélendő és megkövezendő az a szülő, aki felpofozza a gyerekét.
19/L
Nálunk volt verés, de se szar alak nem lettem, se idegbeteg.
Én nem szeretem ezt a módszert, hosszú távon azt tanítja a gyereknek, hogy ez a dolgok gyors elintézési módszere. Csak nagyon durva helyzetekben alkalmazom: ha a gyerek leszalad az úttestre, vagy ha a nagyobb szándékosan bántja a kicsit. (és ilyenkor is utálom magam érte utólag, és azt kívánom, bárcsak értene a gyerek a krízishelyzetekben is az értelmes szép szóból....de sajnos nem ért)
Ha megérdemelt a pofon, akkor igen, én is kaptam, ha megérdemeltem, tanultam belőle, párszor nem megérdemelten kaptam, azt nem fogadom el. Ha csak úgy vertek volna mint pszihiátriai eset barátunkat, azzal nem értenék egyet.
De te pedig tanuld meg hogy azzal hogy mást kibeleznél a saját sérelmeid miatt, rosszabbá válnál mint aki téged vert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!