Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha hónapokon keresztül több...

Ha hónapokon keresztül több tartásdíjat utaltam mint ami a végzésben szerepel, levonhatom-e a plusz összeget a következő hónapokban az utalandó tartásdíjból?

Figyelt kérdés

2018. júl. 14. 20:03
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

A gyereket én ruházom, suliját én fizetem, én veszek neki mindent, anyuci max. kaját ás ágyat ad neki. Plusz tartásdíj..

Meg védelembe helyezés elött járunk anyuci a gyerek magatartása miatt, szóval még lehet jól is jönne ha be kéne mutatni a számlákat...

2018. júl. 14. 20:34
 12/37 anonim ***** válasza:
90%

nem, a nevében az van benne hogy a gyereknek. Az más kérdés hogy a szülő kezeli, És ha lehet, hagyjuk a hülye dumát hogy a szülő magára költi, mert sokszor a gyerek kajáját sem fedezi a pénz. A szülők egyenlő mértékben kötelesek a gyermekről gondoskodni, és ezalatt nem csak az anyagi részt kell érteni, hanem a természetbeni gondoskodást is. Az a pénz a tizedét sem fedezi annak ami-az esetek kilencen százalékában az anyára hárul. És a kérdező arra készül hogy kivegye a gyereke szájából a kenyeret, mert baja van a nővel. Undorító. Ha komolyan bajok vannak az anyával, kérvényezze hogy ő nevelhesse a gyereket.

Csak csöndben jegyezném meg a családunkban egy férfi-szégyenlem hogy rokonom - azt találta kifogásolható viselkedésnek, amiért támadta az ex-nejét, hogy a válásuk után két évvel kapcsolatot mert kialakítani valakivel. Na ő is úgy vélte "nevelni kell" az ex-asszonyt. mert az "ku.rválkodás" ha nem magányos él.Ő is a gyerektartás megvonásával fenyegetőzött, mert nem úgy ugrált a nő ahogy ő fütyült. Egyes férfiak elképesztően szemetek tudnak lenni.

2018. júl. 14. 20:39
 13/37 anonim ***** válasza:
69%

Kicsit nevelni kell az anyukát, sajnos.

Aha.. A gyerekedre nem gondolsz h ő szivja meg h Aynukát nevelsz, majd mondathatja a gyereknek bocsi már csak turkálo van és lejárt parizer.. A gyerek meg tudni fogja h miattad van ez,és szépen el is veszited,bár a férfiakat sose érdekli már a volt a gyerek,azt könnyen dobják a kukába váláskor.. Nálunk is kidobta ex..

2018. júl. 14. 20:40
 14/37 anonim ***** válasza:
74%
Abból szerintem nem csinálhat cirkuszt az anyuka, ha kitűzött összeget megkapja. Hiába kapott eddig x forinttal többet, ha az előírt összegnél nem kap kevesebbet, elvileg nem köthet bele.
2018. júl. 14. 20:43
 15/37 anonim ***** válasza:
89%

ma 20:30-es: amit írsz, az értelmetlenség.

Ha az anyánál vagy hivatalosan elhelyezve, akkor jogilag ott élsz, azaz neki jár a gyerektartás, mert ö tart el téged.

Ha te csak úgy elmégy apádhoz, az a jogi helyzeten nem változtat, ezért továbbra is apád kell hogy fizessen utánad anyádnak.

Ha ezt nem akarja, akkor elöször kérni kell a gyerekelhelyezés megváltoztatását és attól kezdve, hogy a bírósági döntésben az szerepel, hogy az apánál vagy elhelyezve, anyádnak kell a (hivatalosan megállapított) gyeretartást fizetni apád felé.

2018. júl. 14. 21:09
 16/37 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező! Mármint úgy érted, hogy otthagytad a (most már volt) feleséged, míg nem volt végzés, küldtél egy bizonyos összeget és az több volt hónapokig, mint amit végül is megállapítottak? Gondolom, ez a kérdésed lényege.

Cáfolj meg, ha nem jól értelmezem. Mert akkor igen. De ez lelkiismereti kérdés. Én biztos, hogy nem vonnám le.

2018. júl. 14. 21:23
 17/37 A kérdező kommentje:

Végzés után vagyunk 2 évvel. Fizetem rendesen a "sikerdíjat", de az utóbbi hónapokban tesztjelleggel többet küldtem,

kiváncsi voltam, hogy egy köszönöm belefér-e neki és felfogja, hogy a kislányomnak fontos az apja és nekem is a kicsi,sőt az is hogy ő gondtalanul.nevelje a manót amikor vele van. (azon felül, hogy a gyereket én ruházom, támogatom, új bicikli és sorolhatnám, és legfőképpen foglalkozok vele és próbálom normálisan nevelni abban kis időben amikor velem van). De nem hangzott el semmi, sőt egyre jobban követelődzik,de részéről semmi engedmény és itt a láthatás kibővitését értem. A gyerek is jelzi neki, hogy többet szeretne lenni velem és ez már konfliktust szül közte és a gyerek között.

2018. júl. 14. 21:40
 18/37 anonim ***** válasza:
98%

Jah, értem. Tehát válás után küldtél többet. Akármilyen is a volt feleséged, amit akkor hónapokig küldtél tesztjelleggel, nekem nem lenne képem levonni utána. Egyébként így nem is teheted meg. A kötelező gyerektartást továbbra is ugyanúgy kell fizetned.

Még ha tesztjelleggel küldted is, mindezt önként és dalolva tetted, senki nem kényszerített rá. Ez van. :)

2018. júl. 14. 21:50
 19/37 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem a pénzről van szó, hanem a helyzetről.
2018. júl. 14. 21:55
 20/37 anonim ***** válasza:
76%
Lefordítom: megpróbáltál megvenni egy embert, nem sikerült, és ezen úgy bedurcáztál, hogy inkább lopni akarsz tőle. Te se véletlenül vagy elvált.
2018. júl. 14. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!