Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan erzem azt, hogy bunkó...

Jogosan erzem azt, hogy bunkó a ferjem gyereke vagy ez mindenki mas szerint normalis viselkedes?

Figyelt kérdés

A ferjemnek van egy nagylanya. Tegnap hazajott az anyjatol, de csak keso este. Apja keszitett neki melegszendvicset es probalt vele beszelgetni. O csak nyomkodta a telefonjat (csetelt valakivel, de nagyon) es nem vagy csak felvallrol valaszolgatott. Igazabol nemmlett belole egyaltalan beszelgetes.

Utana egybol lefekudt. (En hamarabb otthagytam oket, mert gondoltam hatha zavarok es akkor apa es lanya talan beszelgetni kezdenek, de nem ez tortent.) Ma reggel a nagylany folkelt (apja dolgozik) es bar tudja, hogy itthon vagyok es azt is hogy nem alszom mar, szo nelkul elment. Apjanak uzent, megy az anyjahoz.

Ha en elmegyek es csak o van itthon mindig bekopogok hozza es szolok elmentem es koszonok.

En ezt a viselkedest mar eleve a vacsora kozben telefonbuze.alast es a nem valaszolunk apank kerdeseire max. felcsattanunkot es a koszones nelkuli tavozast bunko udvariatlan viselkedesnek tartom. Azonban orulok, hogy engem nem igy neveltek, bar ha igen akkor most ezt is konnyebben viselnem :-) :-) :-).

2018. júl. 10. 09:15
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
88%
Nyilván ha elmegy, akkor azért illenék köszönni, de a vacsora dolgot én nem érzem gondnak. Kamasz. Az én nagyobbik fiam elfelejtett kamaszodni a legtöbb szempontból, eskü összeteszem kezem-lábam, mert semmi gondom vele, nagyon jó a kapcsolatunk, erős,bizalmi. 18 éves. Evvel együtt is sűrűn előfordul, hogy harapófogóval sem lehet semmit kihúzni belőle és csak szavakkal válaszol, nem azért mert nem szeret, tisztel, vagy nem érdeklem, hanem mert az ő világában bizony kismillió dolog is lehet épp fontosabb. Én sosem piszkálom ezért, megjegyzést sem teszek. Ha nincsen kommunikáció egyáltalán, az persze probléma, de ha egy kamasz épp telefont nyomkod, mert akkor ott az a fontos és nem kíváncsi az apjára, még nem kell dobálni a keresztet, ha alapon megvan a normális odafigyelés, kommunikáció. A beszélgetés kétirányú dolog, nem úgy megy, hogy te eldöntöd most akkor beszélgessünk és ugrani kell. Ha mindkét fél benne van, alkalmas neki időben, türelemmel, kedvvel, akkor oké, de sosem kötelező. Kamaszoknál ez alapon egy érzékeny terület (mondjuk ebben a korban mi nem az?), erőszakkal a legnagyobb jószándék mellett sem működik. Hát, hogy nem köszönt? Igen, elég udvariatlan dolog, ha ébren voltál és elérhető helyen (nem zuhan alatt mondjuk), akkor illett volna, de azt írod az apját felhívta, így valószínű vele nem viselkedett volna így. Nem kedvel. Nincs ezen mit szépíteni, nyeld le a békát. Puncsolni sem kell nyilván, de valószínű az érzés kölcsönös, hiszen jómagad egy melegszendvics-vacsorás nem beszélgetés és köszönés miatt is "boszorkányüldözöd", tedd a szívedre a kezed, Te sem kedveled/szereted őt. Nem egyszerű az biztos, el kell fogadni a helyzetet, lenyelni semmit nem kell amit nem akarsz, de a párod gyereke, haláláig az élete része marad. Mivel még kvázi kölyök, így némi "fórja" is van, elvégre tőled várható el a megfontolt, józan viselkedés. Téged máshogy neveltek, ennek örülhetsz ha akarsz, de azt a gyereket a te párod is nevelte/neveli, ő meg a te választásod, ha a neveltetését kritizálod, akkor konkrétan a párodat is minősíted, akkor is, ha évek óta elvált. Erre még nem gondoltál, ugye? Lesz közös gyerek? Mert őt is pont így fogja (vagy nem fogja) nevelni. Ha nem lesz, akkor is mindez részben az ő műve, pedig neked nagyon nem tetszik ezek szerint.
2018. júl. 10. 09:48
 12/53 anonim ***** válasza:
64%

Nem kell a kákán is csomót keresni, és ott kötekedni, ahol tudsz.

A lány attól, hogy nem közölte veled épp, hogy "bocs, megyek anyámhoz", még nem volt bunkó.

ÉN is gyűlöltem bekopogni mostohaanyámhoz, mert 10/9 kaptam az ívet, hogy hgyjam már békén, és leszarja, hová megyek.

2018. júl. 10. 09:51
 13/53 anonim ***** válasza:
62%

Nekem is kamasz gyerkeim vannak.

Étkezés közben nincs mobilozás (tablet és egyéb nyomkodnivaló sem). Ettől még nem dőlt össze a társasági életük.

Aki hazajön/elmegy köszön.

Ez a minimum. A bunkóság semmilyen életkorban nem kell tolerálni.

2018. júl. 10. 09:52
 14/53 anonim ***** válasza:
50%
Igen, vannak szabályok,az étkezés közbeni mobil/okoseszköz/tv tiltás is egy józan döntés. De itt a kritika elsősorban a beszélgetésre vonatkozott, azt meg nem lehet kiharcolni, attól senki nem lesz bunkó, hogy nincs kedve az ősökkel mélyértekezni éppen. Ha hétvégi apuka a kérdező férje, akkor meg pláne másképp állhat hozzá egy felnövő gyerek, akinek nem a mindennapjai része. Ha tévedek, akkor sem lehet csettintésre elvárni a normál viszonyt. Az én gyerekeim is köszönnek és senki sem nyomkod vagy néz semmit, ha épp eszünk, vagy csak beszélgetünk, de azért lássuk be, más elvárásokat lenne ésszerű támasztani azokkal a gyerekekkel szemben, akiket az otthonunkban, magunk nevelünk és más az "alkalmi" gyerek. Ott a támadási felület és a kritika, hogy az anyja (apja) mit hol rontott el, amivel rengeteg különélő szülő előszeretettel él sajnos. Lehet csinálni jobban. Nem minden hétvégén meg hétköznap kétszer két órában, hanem minden nap, születésétől kezdve. Félreértés ne essék, nem mentegetek egyetlen bunkó embert sem, légyen az kamasz, vagy felnőtt, a kor nem mentség. De itt, ebben a konkrét esetben nem látom a részletekben lakozó ördögöt, de biztosan az én szemüvegemben van a hiba.
2018. júl. 10. 10:05
 15/53 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is csak kamasz. Nekem is ilyen az öcsém, pár havonta látom, de akkor arra nem képes, hogy előbújjon a szobájából köszönni. A szülők társaságában látványosan unatkozik (más felnőttekkel viszont tisztelettudó). Persze bunkóság és valószínűleg kicsit el is lett hanyagolva a nevelése, de legalább valószínűleg nem ellened/párod ellen irányul, egyszerűen csak ilyen. Azért az apja helyében én helyretenném, de gondolom nem akarja kockáztatni a láthatást.
2018. júl. 10. 10:06
 16/53 anonim ***** válasza:
29%
Beszarok.. szóval az tökre rendben ha ha a kamasz látványosan bunkó, de ha a kérdező nem pitizik neki, az bunkóság... Vicc.
2018. júl. 10. 10:26
 17/53 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell pitizni neki, de besértődni sem kell azon, hogy este nincs kedve az apjával diskurálni, meg azon, hogy az asztalnál meri nyomkodni a telefonját.
2018. júl. 10. 10:28
 18/53 A kérdező kommentje:

Bocs de fekudtem az agyamban, es kb masfel perc alatt elment, azaz mire meghallottam a kulcszorgest mar csukodott is a bejarati ajto. De ez nem egyszeri alkalom, hanem sokadik. En leirtam, en MINDIG szolok, ha elmehyek es koszonok. Nem erdekel epp zavarok-e, mert halkan kopogok benyitok szolok. Ha alszik akkor hagyok uzenetet. Ennyi. (Amugy ezt eljatszotta ugy is, hogy jott baratnovel es en mintha ott se lennek, ugy kellett odamennem hozzajuk, hogy helo ki jar erre, de ertem en ha nem birja a fejem akkor turjek el mindent.)

Irasban nem lehet jol leirni, szoval a telefonnymkodas az igenis BAJ. AZ folyamatos es amiatt nem tud allitolag koszinest se fogadni es koszonni se, mert ott valami hazalmas cseveges folyik eppen es emiatt van a nap 24 orajaban hozzanove még eves kozben is. Es emiatt ha szol hozza valaki, akkor neki all foljebb.

Nekem nem kell szolnia hova megy, de koszonni nem olyan nagy szam.

Igen rossznyelvek en rengetegszer kimentem hozza, ha eszrevettem, hohy induloban van es erdeklodtem hova megy, mikor jon, vacsorara hazaer-e (csak mert en szoktam neki enni adni es nekem fontos, hogy hogyan szamoljak a vacsoraval stb.) es nem azert, mert felolem nem mehetne, hanem volt mar olyan tobbszor, hogy eltunt es apja tolem kerdezte hol van, mikor ment el es persze veletlen ilyenkor a telefonja is mindig le van merulve vagy nincs rajta net es akkor az apja itt nyűglődik, hogy jaj mi van szegennyel. Aztan elokerul es neki all foljebb, hogy mit hivogatja az apja.

Ezekbe nem szolok bele.

A szeretemre? Szerintetek lehet szeretni egy olyan embert kortol fuggelenul, aki soha nem erdeklodik feloled, soha nem koszoni meg, hogy van tiszta ruha, lakas, teli huto es van aki erdeklodik, probal beszelgetni vele, odafigyel ra, de ha te leszel beteg vagy van rossz kedved akkor atnez rajtad? Vagy ha valamit szova teszel (mindegy mit), akkor azonnal besertodik es jobb esetben legalabb elmondja, hogy biztos ki akarod furni a lakasbol? Komolyan szertni kell azt, akit bar igyekeztel es nyitottan es szeretetteljesen alltal hozza, utana kb. azt kapod, hogy nem fogadja a koszonesed sem (nemhogy magatol elkoszonne, ha megy el).

Igen azert mostanra a parom nevelesi sikereirol megvan a velemenyem. Elrettento peldanak kivaloak. Igen jo lenne kozos gyerek es remelem ezekbol o is es en is le tudjuk vonni a kovetkezteteseket es van esely ra, hogy "maskepp" csinaljuk. Ha o meg ugyanigy akarja, akkor azert en meg ott leszek, mert en leszek az anyuka. (Ja majd lehet nagyobb csod lesz:-/ ;-)).

2018. júl. 10. 10:30
 19/53 anonim ***** válasza:
44%
Biztosan tudja, hogy mennyire utálod, ezért nem köszönt be :)
2018. júl. 10. 10:33
 20/53 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha valaki bent feküdne a szobájában én tuti nem kopognék be csak azért, hogy elköszönjek. Ha bemenne, akkor meg az lenne a baj, hogy mit képzel, hogy háborgat, mikor pihensz.
2018. júl. 10. 10:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!