Jogosan erzem azt, hogy bunkó a ferjem gyereke vagy ez mindenki mas szerint normalis viselkedes?
A ferjemnek van egy nagylanya. Tegnap hazajott az anyjatol, de csak keso este. Apja keszitett neki melegszendvicset es probalt vele beszelgetni. O csak nyomkodta a telefonjat (csetelt valakivel, de nagyon) es nem vagy csak felvallrol valaszolgatott. Igazabol nemmlett belole egyaltalan beszelgetes.
Utana egybol lefekudt. (En hamarabb otthagytam oket, mert gondoltam hatha zavarok es akkor apa es lanya talan beszelgetni kezdenek, de nem ez tortent.) Ma reggel a nagylany folkelt (apja dolgozik) es bar tudja, hogy itthon vagyok es azt is hogy nem alszom mar, szo nelkul elment. Apjanak uzent, megy az anyjahoz.
Ha en elmegyek es csak o van itthon mindig bekopogok hozza es szolok elmentem es koszonok.
En ezt a viselkedest mar eleve a vacsora kozben telefonbuze.alast es a nem valaszolunk apank kerdeseire max. felcsattanunkot es a koszones nelkuli tavozast bunko udvariatlan viselkedesnek tartom. Azonban orulok, hogy engem nem igy neveltek, bar ha igen akkor most ezt is konnyebben viselnem :-) :-) :-).
Nem kell a kákán is csomót keresni, és ott kötekedni, ahol tudsz.
A lány attól, hogy nem közölte veled épp, hogy "bocs, megyek anyámhoz", még nem volt bunkó.
ÉN is gyűlöltem bekopogni mostohaanyámhoz, mert 10/9 kaptam az ívet, hogy hgyjam már békén, és leszarja, hová megyek.
Nekem is kamasz gyerkeim vannak.
Étkezés közben nincs mobilozás (tablet és egyéb nyomkodnivaló sem). Ettől még nem dőlt össze a társasági életük.
Aki hazajön/elmegy köszön.
Ez a minimum. A bunkóság semmilyen életkorban nem kell tolerálni.
Bocs de fekudtem az agyamban, es kb masfel perc alatt elment, azaz mire meghallottam a kulcszorgest mar csukodott is a bejarati ajto. De ez nem egyszeri alkalom, hanem sokadik. En leirtam, en MINDIG szolok, ha elmehyek es koszonok. Nem erdekel epp zavarok-e, mert halkan kopogok benyitok szolok. Ha alszik akkor hagyok uzenetet. Ennyi. (Amugy ezt eljatszotta ugy is, hogy jott baratnovel es en mintha ott se lennek, ugy kellett odamennem hozzajuk, hogy helo ki jar erre, de ertem en ha nem birja a fejem akkor turjek el mindent.)
Irasban nem lehet jol leirni, szoval a telefonnymkodas az igenis BAJ. AZ folyamatos es amiatt nem tud allitolag koszinest se fogadni es koszonni se, mert ott valami hazalmas cseveges folyik eppen es emiatt van a nap 24 orajaban hozzanove még eves kozben is. Es emiatt ha szol hozza valaki, akkor neki all foljebb.
Nekem nem kell szolnia hova megy, de koszonni nem olyan nagy szam.
Igen rossznyelvek en rengetegszer kimentem hozza, ha eszrevettem, hohy induloban van es erdeklodtem hova megy, mikor jon, vacsorara hazaer-e (csak mert en szoktam neki enni adni es nekem fontos, hogy hogyan szamoljak a vacsoraval stb.) es nem azert, mert felolem nem mehetne, hanem volt mar olyan tobbszor, hogy eltunt es apja tolem kerdezte hol van, mikor ment el es persze veletlen ilyenkor a telefonja is mindig le van merulve vagy nincs rajta net es akkor az apja itt nyűglődik, hogy jaj mi van szegennyel. Aztan elokerul es neki all foljebb, hogy mit hivogatja az apja.
Ezekbe nem szolok bele.
A szeretemre? Szerintetek lehet szeretni egy olyan embert kortol fuggelenul, aki soha nem erdeklodik feloled, soha nem koszoni meg, hogy van tiszta ruha, lakas, teli huto es van aki erdeklodik, probal beszelgetni vele, odafigyel ra, de ha te leszel beteg vagy van rossz kedved akkor atnez rajtad? Vagy ha valamit szova teszel (mindegy mit), akkor azonnal besertodik es jobb esetben legalabb elmondja, hogy biztos ki akarod furni a lakasbol? Komolyan szertni kell azt, akit bar igyekeztel es nyitottan es szeretetteljesen alltal hozza, utana kb. azt kapod, hogy nem fogadja a koszonesed sem (nemhogy magatol elkoszonne, ha megy el).
Igen azert mostanra a parom nevelesi sikereirol megvan a velemenyem. Elrettento peldanak kivaloak. Igen jo lenne kozos gyerek es remelem ezekbol o is es en is le tudjuk vonni a kovetkezteteseket es van esely ra, hogy "maskepp" csinaljuk. Ha o meg ugyanigy akarja, akkor azert en meg ott leszek, mert en leszek az anyuka. (Ja majd lehet nagyobb csod lesz:-/ ;-)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!