Szegyen takaritonot fogadni ilyen esetben es valoban serto?
Mozaik csalad vagyunk 2 kicsi es 1 nagy gyerekkel. A hazunk eleg nagy es van kert is. A parom sokat dolgozik es csak en segitek neki a haztartasban. A kicsik keveset tudnak segiteni, a nagy meg keresre se segit csak kethetente egyszer tereget vagy betesz egy mosást.
A parom megunta a koszt es a rendetlenseget es a hatam mogott folfogadott egy takaritonot, hogy a hazat takaritsa korbe es ennyivel is kevesebb legyen a kettonkre juto hazimunka.
En ezt sertonek erzem es nagyon rosszul esett.
Elotte sokat veszekedett velem vonjam be a nagy gyereket, de en meg nem szeretem a veszekedeseket es a nyuglodest, hogy mondogatni kelljen segitsen. Ezt a parom nem birja felfogni.
Őszintén szólva, soha eszembe sem jutott, hogy takarítónőt fogadni, vagy lenyiratni a füvet valakivel akkora esemény, hogy családi kupaktanácsot kellene összehívnom miatta.
Az aztán végképp meg sem fordult a fejemben, hogy szégyen vagy sértő lenne. Mondjuk ezt most sem értem, hogy miért lenne egyik vagy másik.
A férjem meg örvendett, hogy rend van a házban és a kertben, és kellemesebb dolgokkal tölthetjük a szabadidőnket.
22, elég egyértelmű, de ha a nemektől eltekintünk is rosszul értelmezi a helyzetet a többség. A helyzet:
-a kérdező az, aki kevésbé veszi ki a részét "es csak en segitek neki a haztartasban";
-mozaik család és a kérdezőjé a nagy, mert melyik mostoha félne attól, hogy a lusta, flegma kamasz elköltözik?
-ennek ellenére a kérdező van felháborodva azon, hogy a házastársa, akire a sok munka mellett még az egész háztartás is rászakad, mer fizetett segítséget kérni, ha már ingyen semelyik családtagja nem segít
Valóban, hogy írod a kérdező férfi lehet:
"parom sokat dolgozik es csak en segitek neki a haztartasban"
Fordított esetben elég furán jönne ki, hogy a nő a férjnek segít a háztartásban.
Ha sértőnek érzed, csináld te. Ilyen egyszerű.
És egy kéretlen gyereknevelési tanács:
Kicsi se ggem ki volt nyalva.. Mikor elkerültem otthonról, azt se tudtam, hogyan kell seperni, vagy használni a mosógépet.
Alapok nélkül megtanulni a háztartás-vezetést szívás.
Most már egy gazdaságot tartok fent, két gyereket nevelek.
Nem azt mondom, hogy patika minden, de megtanultam észrevenni, mikor fékezhetem meg az őskáoszt, élhető és kultúrált állapotot fenntartani. És igenis a hét éves is takarít, tereget, hajtogat, és tudja, hogy utána több időnk van játszani, élvezni a szabadidőt együtt.
Megúnta a koszt és a rendetlenséget
Te nem?
Mi ebben a sértő?
Egyik sem. Kényelmes, laza élet a családnak.
A legmenőbb királyság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!