Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szegyen takaritonot fogadni...

Szegyen takaritonot fogadni ilyen esetben es valoban serto?

Figyelt kérdés

Mozaik csalad vagyunk 2 kicsi es 1 nagy gyerekkel. A hazunk eleg nagy es van kert is. A parom sokat dolgozik es csak en segitek neki a haztartasban. A kicsik keveset tudnak segiteni, a nagy meg keresre se segit csak kethetente egyszer tereget vagy betesz egy mosást.

A parom megunta a koszt es a rendetlenseget es a hatam mogott folfogadott egy takaritonot, hogy a hazat takaritsa korbe es ennyivel is kevesebb legyen a kettonkre juto hazimunka.

En ezt sertonek erzem es nagyon rosszul esett.

Elotte sokat veszekedett velem vonjam be a nagy gyereket, de en meg nem szeretem a veszekedeseket es a nyuglodest, hogy mondogatni kelljen segitsen. Ezt a parom nem birja felfogni.

2018. jún. 25. 18:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező:

Ön helyébe maradjon a takaritónő,családdal több szabadidő.

Kamaszra ráférne egy kis rávezetés az életre.

Ha a család pár hónap múlva nyugodtabb lesz; akkor takaritónő kevesebbet kell,.

Szabályokat kell hozni,amit mindenki betart.

Ön,párja,kamasz,és a kicsik.

De fel kellene vetni ki mit vállalna a házimunkákból.

Illetve az önmagam után feltakaritók,szennyest kiviszem,koszos tányér a mosogatóba,ruhát nem hagyunk szerte szét,játékok elpakolása.

2018. jún. 25. 19:02
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
A párod nem cseléd, érthető ha nem ő szeretne egyedül ganézni utánatok. A nagy gyereket pedig nevelni is kéne nem csak ráhagyni mindent
2018. jún. 25. 19:06
 13/32 anonim ***** válasza:
61%

A módszer zavarna, hogy nem beszélte meg veled. Az nem szégyen, hogy nem bírod ellátni, hanem megalázó kicsit a párod részéről. Lehetett volna másképp is. Én teljesen megértem, hogy nem tudod ellátni.

Nálunk is nagy a telek, bár nincs gyerekünk. A férjem külföldön dolgozik, és mindent egyedül kell csinálnom, a tercia kész őserdő, rengeteg növény van. Természetesen a férjem elvárja, hogy mire haza jön rend legyen. Nem tud róla, de volt, hogy felfogadtam embert, hogy legalább a füvet vágja le.

2018. jún. 25. 19:08
 14/32 anonim ***** válasza:
75%
Sértő az, hogy a hátad mögött szervezett, a szegyen meg az, hogy nem vonod be a gyerekeket
2018. jún. 25. 19:24
 15/32 anonim ***** válasza:
85%

Ha nincs elég idő, nincs benne semmi, DE én nem tűrném, hogy ilyen fontos dolgot (idegen a házamban) ne beszéljenek meg velem. Nálunk alap, hogy mindent megbeszélünk, ami kettőnkre tartozik, sőt sokszor azt is, ami csak az egyikünkre.

Megértelek, nálunk a párom az, aki senkit nem tud rávenni semmire, nem az a fajta. Van ilyen. Bár valakinek azért muszáj bevonni a nagyot a dolgokba, ha neked nem megy, akkor beszéljen ő vele, különben nincs erkölcsi alapja elvárni tőled, akitől ez eleve idegen...

2018. jún. 25. 19:39
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Nem vagytok jók a kommunikációban, ez nem egy jól működő család. Jó működés esetén ő nem a hátad mögött intézkedett volna, hanem veled megbeszélve. Ez nem az ő hibája, ez a rendszeretek hibája. Az se jó működés, ha a nagy gyerek nem hajlandó besegíteni, te pedig inkább megcsinálod (vagy nem), mint hogy bevállalnád a konfliktust. Nem kell emiatt veszekedni, le kell ülni mint felnőtt a felnőttel, megkérdezni tőle, hogy szerinte milyen munkákat kell elvégezni egy háztartásban, és hogy ő ebből mit tud elvállalni. Udvariasan, a másikat tisztelve megbeszélni. Olyan variáció nincs, hogy semmilyet, neked ki kell állnod a saját érdekeidért. Nem veszekedve, hanem a dolgot természetesnek véve. Együtt is lehet tevékenykedni, az még szórakoztató is. Az, hogy néha hívtok egy takarítót, ha megengedhetitek magatoknak, nem baj, örülj neki. Csak közös megállapodás legyen, hiszen egy család vagytok.
2018. jún. 25. 19:39
 17/32 anonim ***** válasza:
93%

Nemhogy örülnél, hogy végre leülhetsz a seggedre.

Ja, te is olyan mártír vagy, aki mindig mindent megcsinál, aztán az egész csald azt hallgatja, ő milyen oskat dolgozott :D

2018. jún. 25. 19:53
 18/32 anonim ***** válasza:
80%

A nagyobbikkal igenis meg kell értetni, hogy neki is be kell segítenie. Hogy fog élni a jövőben disznóólban???

Nem tudom mekkora rumli lehet nálatok, a takarítàs nem is kifejezetten családi program, viszont közös érdek

2018. jún. 25. 20:15
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk kert nelkul ennel a jovoben kevesebb gyerekkel is siman fogadnek takaritonot, ha megtehetjuk. Ez csak Magyarorszagon ekkora dolog, hogy valakinek takaritonoje van. İtt majdnem mindenkinek van. Minek szakadjon meg az ember, ha nem szorul ra? :"D
2018. jún. 25. 20:26
 20/32 anonim ***** válasza:
73%
Jesszum emberek, a kérdező nem a nő, hanem a férj, aki most azon hisztizik, hogy az asszony takarítónőt fogadott fel!
2018. jún. 25. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!