Szegyen takaritonot fogadni ilyen esetben es valoban serto?
Mozaik csalad vagyunk 2 kicsi es 1 nagy gyerekkel. A hazunk eleg nagy es van kert is. A parom sokat dolgozik es csak en segitek neki a haztartasban. A kicsik keveset tudnak segiteni, a nagy meg keresre se segit csak kethetente egyszer tereget vagy betesz egy mosást.
A parom megunta a koszt es a rendetlenseget es a hatam mogott folfogadott egy takaritonot, hogy a hazat takaritsa korbe es ennyivel is kevesebb legyen a kettonkre juto hazimunka.
En ezt sertonek erzem es nagyon rosszul esett.
Elotte sokat veszekedett velem vonjam be a nagy gyereket, de en meg nem szeretem a veszekedeseket es a nyuglodest, hogy mondogatni kelljen segitsen. Ezt a parom nem birja felfogni.
Kérdező:
Ön helyébe maradjon a takaritónő,családdal több szabadidő.
Kamaszra ráférne egy kis rávezetés az életre.
Ha a család pár hónap múlva nyugodtabb lesz; akkor takaritónő kevesebbet kell,.
Szabályokat kell hozni,amit mindenki betart.
Ön,párja,kamasz,és a kicsik.
De fel kellene vetni ki mit vállalna a házimunkákból.
Illetve az önmagam után feltakaritók,szennyest kiviszem,koszos tányér a mosogatóba,ruhát nem hagyunk szerte szét,játékok elpakolása.
A módszer zavarna, hogy nem beszélte meg veled. Az nem szégyen, hogy nem bírod ellátni, hanem megalázó kicsit a párod részéről. Lehetett volna másképp is. Én teljesen megértem, hogy nem tudod ellátni.
Nálunk is nagy a telek, bár nincs gyerekünk. A férjem külföldön dolgozik, és mindent egyedül kell csinálnom, a tercia kész őserdő, rengeteg növény van. Természetesen a férjem elvárja, hogy mire haza jön rend legyen. Nem tud róla, de volt, hogy felfogadtam embert, hogy legalább a füvet vágja le.
Ha nincs elég idő, nincs benne semmi, DE én nem tűrném, hogy ilyen fontos dolgot (idegen a házamban) ne beszéljenek meg velem. Nálunk alap, hogy mindent megbeszélünk, ami kettőnkre tartozik, sőt sokszor azt is, ami csak az egyikünkre.
Megértelek, nálunk a párom az, aki senkit nem tud rávenni semmire, nem az a fajta. Van ilyen. Bár valakinek azért muszáj bevonni a nagyot a dolgokba, ha neked nem megy, akkor beszéljen ő vele, különben nincs erkölcsi alapja elvárni tőled, akitől ez eleve idegen...
Nemhogy örülnél, hogy végre leülhetsz a seggedre.
Ja, te is olyan mártír vagy, aki mindig mindent megcsinál, aztán az egész csald azt hallgatja, ő milyen oskat dolgozott :D
A nagyobbikkal igenis meg kell értetni, hogy neki is be kell segítenie. Hogy fog élni a jövőben disznóólban???
Nem tudom mekkora rumli lehet nálatok, a takarítàs nem is kifejezetten családi program, viszont közös érdek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!