17 évesen meg lehet házasodni úgy, hogy csak a párom szülei tudnak róla? Miket kell elintézni? Utánna milyen joggal rendelkezhetek?
Édesanyám, 18 múlt alig, mikor becsusszantam...
Ő simán örökbeadhatott volna Olaszországban, úgy, hogy itt meg sem tudja senki, hogy terhes volt...
Megszűlt engem, egyedül fölnevelt...
Ennél erősebb, és jobb nem is lehetne vele a kapcsolatom...
Becsülöm, és tisztelem, mert lelkileg erős volt, és nem foglalkozott azzal, hogy ki mit mondott...
Szerintem legyél bátor te is!
16/L
A szulei kenyszerithetik abortuszra, nem kell az o beleegyezese, raadasul, mivel kiskoru, a 16. hetig lehet abortuszra menni! Ha eleg erettnek erzed magad a gyerekhez, akkor csak a 16. het utan szolj. Esetleg akkor se, mondd meg nekik, hogy ossze szeretnetek koltozni a baratoddal es kesz. Majd fel fog tunni nekik valamikor.
A hazassagg mar kemenyebb dio, mert kell a szuleid beleegyezese. Probald meg megkerni oket, hogy engedjek; akkor megtarthatod a babat. Kulonben a szuleid gyamsaga ala kerul, mert meg nem leszel 18, mikor megszuletik. Nem tudom, lehet-e ilyet csinalni, de esetleg elmehetnel a helyi onkormanyzathoz hatha megoldhato, hogy a baratod szuleie legyen a baba.
Bar igy, hogy a baratod 18 folott van, ha apasagi nyilatkozatot tesz akkor o lesz a gyamja szerintem, es nem a szuleid, de ennek utana kene jarni. A lenyeg hogy mindenkepp megoldhato, hogy a tietek maradjon a baba. Az abortuszra pedig csak jogilag kenyszerithetnek, megsem tudnak elhurcolni az orvoshoz es eroszakkal alavetni ennek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!