Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Cigi dobozokat találtam (16...

Cigi dobozokat találtam (16 éves) testvérem elrejtett fiókjában. Elmondjam a szüleimnek?

Figyelt kérdés
Azon gondolkozok, hogy elmondjam-e ezt a szüleimnek mert a cigi halálos és nagyon nem akarom, hogy a testvérem egészségtelen, és szörnyű életet éljen. Szerintetek elmondjam vagy hagyjam? Mi lenne a következménye ha elmondanám a szüleimnek?

2018. jún. 2. 18:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

Nem mondanám el, mert nem vagyok spicli. Csak példaként írom, hogy lány létemre általános iskolában összedobtuk a pénzünket és titokban cigiztünk. Ezen majdnem mindenki átesik. Lehet, hogy nem is cigizik. Ha annyira kíváncsi vagy rá, mondd azt, hogy húú, de bagószagod van, cigiztél? Aztán vagy elmondja, vagy nem.

Én sem és a többi osztálytársam se cigarettázott utána, de akkor menő volt. Nem kell egyből messzemenő következtetést levonni.

Ja, és ne kutass a testvéred dolgai között.

2018. jún. 2. 19:30
 12/24 anonim ***** válasza:
89%

Mi keresnivalód volt testvéred "elrejtett fiókjában"?

Cigis doboza annak is lehet, aki életében nem dohányzott.

Szaladj szüleidhez, mószerold be testvéred, legalább tudni fogod, mi az, amiért megutált!

.

Igen, a cigi halálos.

Van aki egész életében szívta, aztán 80+ évesen meghalt.

2018. jún. 2. 19:59
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
a tesód attól, hogy esetleg néha rágyújt, nem tahó. Ellenben te, aki turkálsz... te élsz szörnyű életet.
2018. jún. 2. 19:59
 14/24 anonim ***** válasza:
86%
Bármennyire lenézem és elítélem a dohányosokat, te se vagy sokkal jobb, hogy egyrészt kilesed az ELREJTETT fiókot, másrészt kutatsz is benne.
2018. jún. 2. 20:12
 15/24 anonim ***** válasza:
60%

Én sosem köpném be a testvéreimet,kivéve ha valami nagyon komoly,életveszélyes dologról van szó amivel én már nem bírok egyedül mit tenni ,akkor fordulnék a szüleimhez .

Persze mi már felnőttek vagyunk .

Ráadásul,attól,hogy találtál egy cigisdobozt még egyáltalán nem biztos,hogy dohányzik is a tesód . Meg amúgy undorító dolog kutakodni mások dolgai közt .

2018. jún. 2. 20:15
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom hány éves vagy, de kamasz korban szinte mindenki kipróbálja a cigit, mert kíváncsi rá, vagy mert "menő".

Egy cigitől nem fogsz rászkoni. De még egy doboztól se!

2018. jún. 2. 21:21
 17/24 anonim válasza:
84%

Na téged biztos megvernélek.

Legyen saját életed már és ne a tesódédban kutass.

16 évesen a gyerekek 80% kipróbálja, hagyd rá, ha normális leteszi magától mert valószínű, hogy ez csak egy tinihóbort.

Apai nagyapám soha nem dohányzott: tüdőrák, elég fiatalon.

Másik ágon: szívott mint a gyárkémény, 93 évesenegy időskori betegség miatt halálozott el.

Ha elmondod? Megutál.

Ha nem tudja meg, hogy tőled tudják, akkor is felesleges viták lennének belőle és tesódat fekáliában hagyod, no meg bűntudatod lesz. + meg fogja tudni, hogy te voltál amint meglátja a kérdést (hihi), bár szerintem kamu.

Ha feltétlen érdekel, akkor meg vele beszélj, de ne fenyegesd és ne köpd be. Még ha drogot találtál volna..

2018. jún. 2. 23:26
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Megható, hogy így aggódsz a testvéredért...amúgy, "jó testvérként", rendszeresen átkutatod a dolgait? Csak úgy erdekelne...
2018. jún. 3. 01:23
 19/24 anonim ***** válasza:
79%

Egyszer kutatta át a féltesóm a fiókot - én is cigit tartottam ott -, rohant apámhoz.

17 voltam, apa csak mosolygott, meg megdorgált, tudta ő is, hogy néha-néha mondjuk havi egyszer rágyújtunk barátokkal.

De tesót soha nem vertem úgy el, mint másnap.

Egy életre megtanulta hogy más dolgai között nem kutatunk.

34ffi

2018. jún. 3. 07:51
 20/24 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem ne mondd el. Én is cigiztem 16 évesen, ma, 20 évesen már rá sem tudok nézni.

Ha tesód tiltjátok a cigitől, biztos azért is szívni fog. Az ember/gyerek már csak ilyen. Minél jobban tiltják, annál jobban lázad ellene.

Lehet a tesód is lerakná, de ha kiderülne, akkor lehet sosem.

Az én öcsém is tudott róla, én vallottam be neki és sosem mondta tovább. Tény, Ő nem kutakodott. Viszont barátomat azért dobtam mert amikor leszokóban voltam, folyton mindent áttúrt hogy biztos nem-e vettem. A táskáim, a szekrényeim, mindent. Vissza is szoktam és Őt is dobtam.

Te sem vagy jobb mint a tesód, mert te meg a fiókjában kutatsz. Ha úgy van beszéld meg vele, de ne a szüleidhez rohanj rögtön. Bár lehet hogy Ők már tudják, a szülőknek ez egy nagyon jó képességük.

2018. jún. 3. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!