Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezen tényleg meg kell sértődni...

Ezen tényleg meg kell sértődni? Anyuék ma reggel tudták meg hogy a nővérem és a vőlegénye össze házasodtak titokban.! Most megy a cirkusz. De a másik család felöl is. Hogy lehetne békíteni?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 14. 07:36
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
79%
Az en anyosom is,mar startol,foleg,hogy a multkor a parom elmondta nekik,hogy el fog jegyezni.En ugy erzem,hogy mindenbe beleszolna,mint,akkor,amikor osszekoltoztunk.Itt volt az anyukaja,a nagymamaja,a vegen,majdnem,hogy ok rendeztek be a lakast,mintha az ovek volna.Ezert mi kulfoldon fogunk hazasodni,a legnagyobb titokban,tetszik nekik vagy sem.
2010. jún. 14. 09:05
 32/47 anonim ***** válasza:
67%
En nem tennek ilyet a szüleimmel. szerintem egy szülö megérdemli, hogy részese legyen a gyermeke életében egy ilyen fontos eseménynek, ha mar egyszer felnevelte, kitanittatta. De legalabbis kellene annyi tiszteletnek lennie iranta, hogy ne tegyenek ilyesmit. Szerintem egy gyereknek kötelességei is vannak, nem csak jogai.
2010. jún. 14. 09:05
 33/47 anonim ***** válasza:
92%
Pl.nekem van egy ismerosom,aki,azert hazasodott,mert a lany teherbe esett,pedig egyikojuk,sem akart eskuvot es a szulok unszolasara ossze kellett hazasodnijuk.
2010. jún. 14. 09:10
 34/47 anonim ***** válasza:
50%
Ez a szülők semmibe vevése kb. nekem is rosszul esne..
2010. jún. 14. 09:10
 35/47 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 9.05-ös ! Neked biztosan olyan a kapcsolatod a szüleiddel, hogy neked egyértelműen rossz ez a döntés.Ha te is más viszonyban lennél velük, már te is másként látnád a dolgot. Egy gyereknek természetesen vannak kötelességei, de ez most nem kötelességről szól, hanem a kölcsönös szeretetről, a kivivott és kölcsönös tiszteletről, a megértésről, a gyermek-vagyis már felnőtt döntésének tiszteletben tartásáról." Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten".Ahogy a szülő viszonyul a gyerekhez, olyan visszajelzést fog kapni, legalábbis általában.
2010. jún. 14. 09:13
 36/47 anonim ***** válasza:
54%
részben jogos, másrészről nem tudjuk, hogy tesódék miért döntöttek így. pl azért mert sok vita volt már így is a szülőkkel? és nyugalmat akartak? ha valami ilyesmi van a háttérben, akkor a másik oldal döntése is részben jogos
2010. jún. 14. 09:14
 37/47 anonim ***** válasza:
74%
Valószínűleg nem véletlenül kellett összeházasodniuk titokban.. gondolom marhára nem pendültek egy húron a szülőkkel. Én is utálnám, ha okoskodnának, szervezkednének úgy, mintha kb. ők esküdnének.. Szerintem nem dühöngniük kéne a szülőknek, hanem elgondolkodni... Bár én tuti nem így csináltam volna, hanem mint az egyik válaszoló is írta, hogy szépen ketten megszervezzük az egészet és szólunk, hogy ekkor és ekkor lesz az esküvő, ha akartok gyertek. És nem érdekelne, hogy ők már máshol, másképp el kezdték szervezni..
2010. jún. 14. 09:16
 38/47 anonim ***** válasza:
89%
A barátnőmék is így házasodtak, mert elég viharos rokonság van mindkét részről. Tök jól sikerült egyébként a kis "titkos" esküvő, megkajáltak egy elegáns étteremben, majd ezt követően elmentek mindkettejük szüleihez, ahol bemutatták a családnak a férjüket/ feleségüket. Volt nagy sírás, rívás, az örömtől és a bánattól egyaránt, de nagyon gyorsan túllépett ezen mindenki.
2010. jún. 14. 09:21
 39/47 anonim válasza:
26%

a mi családunkban is többször előfordult ilyen. nem igazán lehet vele mit kezdeni. a szülők ilyenkor úgy érzik, hogy be lettek csapva, és bele sem gondolnak, hogy nem is ellenük irányul ez az egész.

az idő minden sebet begyógyít, még a legmakacsabbaknál is.

semmi baj nem lesz(:

2010. jún. 14. 09:31
 40/47 anonim ***** válasza:
12%

8:52-es

Ki beszélt itt arról, hogy beleszól a szülő, hogy legyen házasság?

Itt a fiatalok által tervezett és létrejött házasságkötésről van szó.

Szövegértés,jee.

Az esküvő módjáról van szó.

Ha nem tetszik az, hogy erre meghívja valaki a szülőt, akkor a esetleg a szülő nincs kötelezve arra, hogy pitizzen a gyerekének.És lehet megsértődni és panaszkodni, hogy a szemét szülő nem akarja látni sem.

2010. jún. 14. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!