Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezen tényleg meg kell sértődni...

Ezen tényleg meg kell sértődni? Anyuék ma reggel tudták meg hogy a nővérem és a vőlegénye össze házasodtak titokban.! Most megy a cirkusz. De a másik család felöl is. Hogy lehetne békíteni?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 14. 07:36
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
35%
* bocs, nem előző, hanem 71 %-os
2010. jún. 14. 08:11
 12/47 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ertheto,hogy megbantodtak,de idovel ugyis belenyugszanak.Szerintem az eskuvo a fiatalokrol szol es az az o napjuk,az o dontesuk.Ha ok nem akartak felhajtast,akkor azt a szuloknek meg kellene erteni.Mi is igy fogunk hazasodni,remelem nalunk nem lessz balhe.Masreszrol viszont a szuloket is megertem,mert biztossan erre vartak egesz eletukben,es,most atverve erzik magukat,de meg kellene erteniuk,hogy nem roluk szol az egesz es eloterbe helyezni,amit a gyermekeik akarnak.
2010. jún. 14. 08:18
 13/47 anonim ***** válasza:
80%
Azoknak, akik vérig sértődnének a titkolózáson: inkább azon kellene gondolkodni, hogy miért is dönthettek a fiatalok úgy, hogy életük eme nagyon fontos állomásáról csak utólag tájékoztatják a szülőket....nyilván volt rá ok bőven, ha ezt a drasztikus lépést hozták meg, inkább ezen kellene elmélázni, hogy a szülők mit ronthattak el ennyire, hogy a gyerekek inkább kihagyták a vendégeket...Lehet lepontozni, de ez a véleményem: az éremnek két oldala van, és semmi sem történik ok nélkül..
2010. jún. 14. 08:19
 14/47 anonim ***** válasza:
72%
A házasség két felnőtt ember magánügye, éppen azért, mert felnőttek. Ha olyan a család, ahol eleve vita, beleszólás várható, érthető a gyerekek döntése. Tény, hogy egy szülő részt szeretne venni az előkészületekben, a ceremónián stb.Tény az is, hogy sok szülő a saját vágyait akarja ekkor megvalósitani, egy csomó rokont, ismerőst meghivni stb.Ha a gyerekek nem akarnak nagy felhajtás, vitát a meghivottakról stb., nem akarják előre elrontani ezt a remélhetőleg egyszeri alkalmat, akkor igenis dönthenek úgy, hogy nem megy senki, igy mindenki megsértődik, aztán jó esetben megbékél.Érthetően fáj a szülőknek, ha kihagyják őket, de szerintem normálisan működő családban a szűk rokonságot: szülőket, testvéreket mindenképpen meghivják, és felhajtás nélkül ünnepelnek egy családi vacsorán.Sajnos ma már az esküvői költségek is igen jelentősek lehetnek, ez is lehet egy ok a titkos esküvőre.Mégis úgy gondolom, ahol a szülőket nem hivják meg, sőt nem is értesitik, ott valami probléma van a rokoni kapcsolatokkal.Sok sikert kivánok a fiataloknak!!
2010. jún. 14. 08:20
 15/47 anonim ***** válasza:
13%
Belepofázni te szoktál anyád szavába. Esküvőről beszéltem, nem lakodalomról. Az esküvő az, amikor két egymást szerető ember az anyakönyvvezető, a barátaik és a szüleik előtt tanuságot tesz arról, hogy egymással akarják leélni az életüket.Ez az az ünnepélyes alkalom, amikor a szülőknek egy csokor virággal meg lehet köszönni az óvó és tanító felnevelést.Ha vége az esküvőnek, haza lehet menni, nem kell zaba-pia.Mondjuk, ha legalább a szülőt nem hívják, azt jelenti, hogy le se sz.rják.Hát akkor viszont.
2010. jún. 14. 08:22
 16/47 anonim ***** válasza:
72%
Kedves 8:08.Ezert kitagadta a fiat?
2010. jún. 14. 08:23
 17/47 A kérdező kommentje:
Hát anyum már tervezgette eddig úgy volt hogy nagy lakodalom lesz csak az a pech hogy már a zenekar, sőt még a kaja is levan beszélve.. Sőt már a koszorúslányokruhája is megvan! Nővérem anyósa most is itt dühüng meg anyum is.. már bekellett csukjam a szobám ajtaját..
2010. jún. 14. 08:27
 18/47 anonim ***** válasza:
69%

ma 08:22

látszik, hogy sok közöd nincs az egészhez.

Azok a szülők, akik előtt titokban kell esküdni valószínűleg nem nyugodnának bele abba, hogy kis esküvő lagzi nélkül. Az oylan ember, aki ilyen miatt kitagadja a saját gyerekét az megérdemli. Nehogymár egy rongyos papír miatt legyen ágálás a fiatalok ellen!

Ha valaha férjhez mennék én is titokban tenném. Nem vagyok kíváncsi egyrészt senki beledumálásába, és nem vagyok hajlandó csak anyu/apu, anyós/após kedvéért 200 embert etetni csak azért hogy utána nyavajoghassanak, hogy ez nem volt jó, az milyen gáz volt.

Valószínűleg a kérdező családjában sem voltak hajlandók belemenni a szülők abba, hogy esküvő úgy hogy csak ők vannak még ott mindenféle felhajtás nélkül.

19/47 anonim ***** válasza:
76%

8:08 és 8:22

Igen lehet így tartani egy esküvőt.és lehet másképp.

Nem a szülő dolga ezt eldönteni, hiszen az esküvő a két fiatal ügye. Aki ezt nem érti meg mint szülő, ott azt hiszem meg is értem a fiatalokat, hogy nem hívták meg.

20/47 anonim ***** válasza:
27%

"HA a szülök ezen megsértödnek, akkor ezzel CSAK azt bizonyitják, hogy a fiataloknak igazuk volt, mert a szülök bele akartak volna szólni abba, hogy mikor, hol és hogy legyen az esküvö."

Ezzel meg te bizonyítod, hogy mennyire antiszociális, korlátolt és sekélyes vagy.

2010. jún. 14. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!