Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezen tényleg meg kell sértődni...

Ezen tényleg meg kell sértődni? Anyuék ma reggel tudták meg hogy a nővérem és a vőlegénye össze házasodtak titokban.! Most megy a cirkusz. De a másik család felöl is. Hogy lehetne békíteni?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 14. 07:36
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Ok mit mondanak miert hazasodtak titokban?
2010. jún. 14. 08:38
 22/47 anonim ***** válasza:
90%

Úgy látom, hogy a szülői szeretetről teljesen különböző a felfogásunk. Én az én önálló, döntésképes gyerekeimet szeretem és tiszteletben is tartom a döntéseiket.

Szerinted pedig a gyerekeid tartoznak neked és úgy kell élni az életüket ahogy te szeretnéd.

(eddig 1 gyerekem házasodott és nagy esküvő volt, de ha elmentek volna ketten és összeházasodnak egyedül egy kis kápolnában, akkor sem szóltam volna egy szót sem.)

2010. jún. 14. 08:38
 23/47 anonim ***** válasza:
80%
A 8.27-es kommmentben ott van a válasz !! A szülők eldöntötték, a gyerekek pedig valószinűleg nem akarták a nagy felhajtást és valószinűleg nem tudták erről meggyőzni a szülőket.Ha ők is nagy lagzit akartak volna, biztosan kivárják, hiszen már minden készen várta őket. Teljesen meg tudom érteni a döntésüket.Egy nagy esküvőn valójában nem a gyerekeről szól a felhajtás, hanem a résztvevőkről, hogy ők jól érezzék magukat.Neked sajnos ezt az időszakot át kell valahogy vészelned! sok türelmet kivánok hozzá!
2010. jún. 14. 08:39
 24/47 anonim ***** válasza:
24%

Akkor bizony a belepofázós szülő már most elintézi, jó előre, hogy nem a titkolózós-utólagközlős gyereke fog beleülni abba, amit egy élet munkájával összerakott.

"Ha én neked semmi vagyok, te nekem semmi vagy".

2010. jún. 14. 08:40
 25/47 anonim ***** válasza:
84%

"de ha elmentek volna ketten és összeházasodnak egyedül egy kis kápolnában, akkor sem szóltam volna egy szót sem"

Ez így tiszta és egyenes beszéd. Ehhez joguk van és megtehetik, ennyi. A gond nem is ezzel van, és ezt itt mindenki keveri.

Nem kötelesek azt tenni, amit a szülő akar, de az eltitkolás, a kirekesztés gusztustalan és nem, nagyon nem ez az elvárható.

Akármilyenek is a szülők, a gyerek mondja el neki, mit és hogyan akar ellentmondást nem tűrően, de NE rekessze ki, mert azt nem érdemli meg. Ez vita tárgyát nem képezheti, mert akkor faképnél hagyom és ígyis-úgyis azt csinálom, amit én elgondoltam, de legalább vagyok annyira korrekt, hogy nem rekesztettem ki őket. A továbbiakban az ő dolguk, hogy értékelik ezt.

2010. jún. 14. 08:42
 26/47 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon sokan valaszoljak azt,hogy nem nagy dolog,hogy titokban megtettek es en is egyezem vele,de most elgondolkodtam,azon milyen lessz,ha en is szulo leszek egyszer es ugyanez tortenik,majd velem,nem biztos,hogy nem fogok megbantodni.Egyebkent is nagyon sertodekeny vagyok.
2010. jún. 14. 08:49
 27/47 anonim ***** válasza:
86%
A szuloknek mindig a sajat gyerekeik erdekeit kell eloterbe helyezniuk.
2010. jún. 14. 08:50
 28/47 anonim ***** válasza:
77%
Megzsarolni a gyereket, hogy kitagadják, és nem ő örököl??Csak azért, mert volt mersze felnőttként viselkedni és dönteni a saját házasságáról? Ilyen szülő mellett ez egyáltalán nem csoda, sőt egyértelmű. Pontosan ezzel éri el a szülő az ilyen döntést !!Aztán ő csodálkozik és ő van felháborodva. "Ha nem azt teszed, ami én akarok, akkor nem vagy a gyerekem?!!?" Ez a szerető és önzetlen szülői viselkedés?
2010. jún. 14. 08:52
 29/47 anonim ***** válasza:
93%

Mi is majdnem titokban házasodtunk össze, és miért?

Mert mikor megemlítettük az esküvőt anyósomnak már vendéglistája volt, menüsorral, olyan emberekkel, akiket nem is ismerek. Tanút akart szerezni nekem, kijelentette hogy xy lesz az én tanúm. xy2 meg a férjemé.

Már a koszorúslányaimat is kiválasztotta! Sőt a ruhámat is.

A mi napunk volt, nem az anyósomé.

Egy héttel az esküvő előtt közöltük hogy ekkor és ekkor házasodunk, ha akarnak jöhetnek.

Így eljöttek, de a kérdező családjában gondolom lett volna nagy patália miatta, hogy mit fognak ehhez szólni a rokonok ezért tették titokban.

Sok boldogságot nekik.

Talán ha a házasulandók szervezték volna a lagzit nem lett volna gond.

2010. jún. 14. 08:57
 30/47 anonim ***** válasza:
91%

legnagyobb valószínüséggel a 8.39-nél van a válasz.

Láttam már olyan esküvőt, ahol a szülők beindultak és maguknak szerveztek esküvőt. A zene nem olyan volt amit a fiatalok szerettek volna, a hely, a vacsora, semmi.

Hiába sírt a mennyasszony, "levették a válláról" a szervezés nehézségeit. Végül egy szomorú, rossz hangulatú esküvő lett belőle.

Ott is elgondolkoztak a fiatalok, hogy jobb lenne lelépni, csak nem merték megtenni.

Ez lesz a vége, ha a szülők nem a gyerek érdekét nézik.

2010. jún. 14. 08:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!