Mi a véleményetek a következő nevekről?
Kislányom fog születni és ezek a nevek vannak "versenyben" :)
Nóra,Fruzsina,Gerda,Amália,Luca,Ninetta
Szerintetek melyik a leghelytállóbb a mai világhoz? Melyik a "túl tucat"?
Előre is köszönöm :)
csúfolni bármit lehet, ezen szerintem nem érdemes rágódni. Eddig, olvasás közben kicsit furcsálltam a Gerdát, bár tetszett, de így, hogy megemlítetted a vezetéknevet is, szerintem ennek van a legszebb hangzása! Én tennék mellé egy második nevet is, mondjuk a Nóra, vagy Luca, nézd csak :)
Szabó Gerda Nóra
Szabó Gerda Luca, szerintem jól hangzik :)
Amúgy tetszik még a Helga név is, szerintem különleges!
Szerintem is a Szabó vezetéknév mellett furcsán hat a nagyon idegen vagy nagyon különleges keresztnév, ne haragudj meg Kérdező.
A felsorolt nevek közül szerintem a Nóra passzol a legjobban a vezetéknévhez. És mögé esetleg, ha nagyon szeretnétek lehet rakni egy feltűnőbb nevet, de ne legyen túl hosszú. De az első keresztneve legyen a "konzervatívabb", vagy nem tudom hogyan fogalmazzak, mert így megvan az esélye, hogy ha a gyermeketeknek nem tetszik a második keresztnév, akkor egyszerűen nem használja; ha pedig nagyon tetszik neki, akkor akár első keresztnévként is használható.(van is egy ilyen ismerősöm, aki a másodikat használja)
De eszembe jutott egy olyan lehetőség is, hogy marad a rövidebb egyszerűbb keresztnév(nóra például) és elé meg a te vezetékneved kezdőbetűje kerülne. (úgy tudom lehet ilyet): pl. Szabó T. Nóra, vagy T. Szabó Nóra.
Bevallom nekem még ez is tetszik.
Sok boldogságot a picurhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!