Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pasik, szoktatok a párotoknak...

Pasik, szoktatok a párotoknak segíteni, mondjuk ha még gyerek is van? Mit? És hogyan zajlik egy családi hétvégétek?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nekünk van egy 9 hónapos kislányunk, kb. 8 hónap után annyit tudtam kierőszakolni a páromból, hogy esténként fürdessen (törlés, öltöztetés már az één feladatom) és kéthetente egy hétig ő etesse éjszakánként 1x. A többi szabadidejét az ágyban tölti a tv előtt, a kaját is oda kéri, nálunk nincsenek családi vacsorák, ebédek soha és hétvégén se megyünk sehova, max én viszem egyedül a gyereket. Ja és kénytelen vagyok dolgozni, mert az isten pénze nem elég neki. Pasik, hogy vagytok ti ezzel? A párom szerint ez teljesen normális, szerintem nem!!!
2010. jún. 7. 13:41
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek után változott így meg, vagy korábban is kiszolgáltatta magát (ágyba kérte a kaját, TV-zett du.)?
2010. jún. 7. 13:43
 2/31 anonim ***** válasza:
88%
Én ugyan nő vagyok, de ismétlátom, hogy igazam volt, amikor jól meggondoltam, hogy kihez megyek hozzá és kinek szülök gyereket.
2010. jún. 7. 13:44
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem tűnik fel, hogy neked két gyereked van? Biztos akarod mind a kettőt? Én a helyedben az egyiket leselejtezném...
2010. jún. 7. 13:46
 4/31 Réti bubuzér ***** válasza:
100%
Háccc, nekem most terhes a feleségem (4. hónap), és én mosok, főzök, takarítok, bevásárolok stb. Ezt vállaltam, amikor házasodtam/gyereket vállaltam. A férjednek gratulálok, de a helyedben extrém módszerekhez fordulnék, mert ha így marad, pokollá válik az életed. Pl: egyik este hazaér, a kezébe nyomod a gyereket, azzal, hogy sürgős dolgod van, éjfél körül jössz. Vajon mit fog tenni?
2010. jún. 7. 13:51
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
még nincs babánk. sokat segít. vannak feladatok, amiket ő lát el és vannak, amiket én. ha valamelyikőnk túlterhelt, akkor besegít a másiknak . remélem ez később sem lesz másképp
2010. jún. 7. 13:54
 6/31 A kérdező kommentje:
A gyerek után lett ilyen. Igazából csak 3 éve vagyunk együtt, az első 1,5-2 év az jó volt, de akkor még lehetett haálosan szerelmes is. Volt, hogy arra mentem haza a melóból, hogy ki volt takarítva vagy meg volt főzve. Hétvégén együtt főzöcskéztünk és nem mindig, de olykor el is mentünk erre-arra. Terhesség alatt már nem segített semmit, de kompenzálta azzal, hogy sokat törődött velem. A gyerek születése óta semmi. A pénzzel mindig is voltak gondjai. Ha 100000 volt nála, ha 5000, akkor annyit költött. Most is ilyen, csak most épp sosincs nála nagyobb összeg, mert ételre alig jutott sokszor, ezért vissza kellett mennem dolgozni. Most kétnaponta kér tőlem pénzt benzinre, mert nem tud tankolni. A fizuját leadja, mert mind elmegy a csekkekre (tele vagyunk olyan szolgáltatásokkal hűségnyilatkozattal, amiket ő rendelt meg és nagyon sok elmegy, meg kocsi hitel, rendőrségi bírságai, stb), de ezek után az én 28 ezer ft-os gyesemet kunyerálja el. Ha megmenni akarok valahova, vele csak olyan helyre lehet menni, ami 10-20 ezer ft-os program, ki a szabadba sétálni nem, vagy ha beülünk egy kávéra véletlenül, akkor akkora borravalót ad, hogy akár még egy koktélt is ihattam volna. Itthon semmit nem segít, mindenért könyörögni kell neki, ha én nem tudok vmit megcsinálni.
2010. jún. 7. 13:54
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nő vagyok, de a pasim is ezt írná magáról:-D

Nálunk nincs még közös gyerek, a párom 12 éves lánya is csak kéthetente van velünk. Változó időközönként, de bizony szokott segíteni. Nálunk is van olyan nap, hogy fekszik a tv előtt, de ha nem is nagy rendszerességgel, azért szokott segíteni. Pl. ha csak délutánra megy dolgozni, és van délelőtt ideje (és kedve:-), többnyire elmosogat, ha az esti edény ott maradt. Ha este látja, hogy én is nagyon fáradt vagyok, és leállt a mosógép, jön, és segít kiteregetni. Gyakran ő végzi a heti nagy bevásárlást. A gyerekkel kapcsolatban is nagyon korrekt. Figyel az igényeire, programokat szervez, de azt is őszintén megmondja, ha nagyon nincs kedve valamihez, vagy anyagilag pillanatnyilag nem kivitelezhető. Azt viszont már megtanultam, hogy ha erőszakoskodom valami feladattal, akkor azért sem. Mióta erre rájöttem, sokkal több segítséget kapok tőle. Szeret önállóan úriember lenni. :-)

(Most hétvégén a félkész házunk körüli udvart rendeztük, így a lakásban semmire nem maradt időm. Az előbb telefonált, hogy hol lehet a hideg zsíroldó, mert takarítja a konyhát...)

2010. jún. 7. 13:56
 8/31 anonim ***** válasza:
45%
Legközelebb jobban meggondolod, hogy egy "fiatal" kapcsolatba szülsz-e, vagy megismered rendesen a másikat.. Megérdemled, oldd meg.
2010. jún. 7. 14:01
 9/31 A kérdező kommentje:
Utolsóval nem értek egyet, mert az előző párom 5 év után kezdett el verni, addig semmi nem történt. Ennyi erővel sosem érkezik el az alkalmas idő a gyerekvállaláshoz. Vagy 10 évig kellene tesztelnem a pasikat? Az kettőnél már 20 év. :) Akkor hány éves is lennék (még ha nem is tudjátok, mennyi vagyok)? :)
2010. jún. 7. 14:05
 10/31 anonim ***** válasza:
90%

Egyátalán nem normális.

Az volt, még csak a férfi dolgozott, tartotta el a családot és a nő vezette a háztartását. Mostmár minden családban úgyanúgy dolgozik a nő, és a férfi is, tehát meg kell osztani az otthoni munkát is.

Nálunk a férjem első perctől fogva besegít. Még mikor főiskolások voltunk előfordult, hogy nálunk volt, még én órára mentem, és összeütött egy vacsit, kitakarított... Az ő munkája kötetlen, alig-alig dolgozik, és sok mindent megcsinál, hogy nekem már ne kelljen. Bekapcsolja a TV-t vagy a zenét, közben elmosogat, letörli a port, elpakolja a tiszta ruhákat stb....

2010. jún. 7. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!