Pasik, szoktatok a párotoknak segíteni, mondjuk ha még gyerek is van? Mit? És hogyan zajlik egy családi hétvégétek?
Én nő vagyok, de a pasim is ezt írná magáról:-D
Nálunk nincs még közös gyerek, a párom 12 éves lánya is csak kéthetente van velünk. Változó időközönként, de bizony szokott segíteni. Nálunk is van olyan nap, hogy fekszik a tv előtt, de ha nem is nagy rendszerességgel, azért szokott segíteni. Pl. ha csak délutánra megy dolgozni, és van délelőtt ideje (és kedve:-), többnyire elmosogat, ha az esti edény ott maradt. Ha este látja, hogy én is nagyon fáradt vagyok, és leállt a mosógép, jön, és segít kiteregetni. Gyakran ő végzi a heti nagy bevásárlást. A gyerekkel kapcsolatban is nagyon korrekt. Figyel az igényeire, programokat szervez, de azt is őszintén megmondja, ha nagyon nincs kedve valamihez, vagy anyagilag pillanatnyilag nem kivitelezhető. Azt viszont már megtanultam, hogy ha erőszakoskodom valami feladattal, akkor azért sem. Mióta erre rájöttem, sokkal több segítséget kapok tőle. Szeret önállóan úriember lenni. :-)
(Most hétvégén a félkész házunk körüli udvart rendeztük, így a lakásban semmire nem maradt időm. Az előbb telefonált, hogy hol lehet a hideg zsíroldó, mert takarítja a konyhát...)
Egyátalán nem normális.
Az volt, még csak a férfi dolgozott, tartotta el a családot és a nő vezette a háztartását. Mostmár minden családban úgyanúgy dolgozik a nő, és a férfi is, tehát meg kell osztani az otthoni munkát is.
Nálunk a férjem első perctől fogva besegít. Még mikor főiskolások voltunk előfordult, hogy nálunk volt, még én órára mentem, és összeütött egy vacsit, kitakarított... Az ő munkája kötetlen, alig-alig dolgozik, és sok mindent megcsinál, hogy nekem már ne kelljen. Bekapcsolja a TV-t vagy a zenét, közben elmosogat, letörli a port, elpakolja a tiszta ruhákat stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!