Rockerek! A ti szüleitek mit reagáltak arra, hogy rockerek vagytok?
"Nem tudom, hol rontottam el, hogy ilyen fekete a lelked, nem hiszem el, hogy nincs benned semmi, hogy így kell kitölteni [mármint ez a zenehallgatásra vonatkozik], pszichológushoz kell menni, ha beteg vagy"
Persze nyilván nem vitt pszichológushoz, utána már csak - lányként - azt hallgathattam évekig, hogy feketében járva olyan vagyok mint egy vénasszony és/vagy olyan vagyok mint egy fiú. Egy darabig még előkerült a tuti leszbikus vagyok téma is (kamaszként nem voltam nagy társasági lény, nem pasiztam).
Azóta eltelt tizenpár év, a zenei stílusom nem változott, az öltözködésem valamennyire igen - bár még mindig a fekete/bordó/lila kombók a kedvencek, a hétköznapokban azért már nem (mindig) acélbetétesben járok meg szöges mindenfélével. Munkahelyen furán is néznének rám. :)
Mostanság meg azt hallgatom anyámtól, hogyha meglát egy színesebb ruhát rajtam mondjuk nyáron, hogy ő ezt sose gondolta, és be kéne engem mutatni a tizenéves énemnek, hogy na tessék... :D
Semmit, amíg normális.
Én is szeretem a rockot, metált, goth stílusú zenéket, volt időszak mikor csak feketében jártam, naaztán? :D
28 vagyok, dolgozom, vőlegényem van, szóval? :)
Látom azért vannak itt normális szülők.
Én meg úgy érzem kivertem a biztosítékot. Anyámra rájött az őszinteségi roham, és elsírta nekem, hogy ő azt hitte nőiesedni kezdek, mint régen a nővérem, erre ilyen hülye korszakom van. (Teszem hozzá a "korszakom" 2 éve tart, csak most kezdtem el úgy is öltözködni)
Mindig is szerettem a rock és metál zenéket, bár nem csak azt hallgattam.
14-18 éves korom között volt egy ilyen korszakom, amikor acélbetétes bakancsot hordtam, piercingem volt, szép hosszú hajam. Később tarajam is volt, vagy 50 centi hosszú, málhazsák, kockás gatya, kék bomber, minden ami kell. Nem mondom, hogy nem kaptam anyámtól leszólást. Nem foglalkoztam vele. Kinőttem amikor befejeztem a sulit, a munkahelyeken nem láttam ilyen embereket, valószínűleg azzal a külsővel fel sem vettek volna.
Azt mondom, hogy gyerekként élje ki magát az ember ilyen stílusokkal, később majd megkomolyodik. Ha meg felnőttként is így akar öltözködni, akkor minimum, hogy abból él, hogy punk, metál, vagy rock zenekarban játszik és az ezt a külsőt megköveteli.
Én metálos vagyok, nagyon örülnek neki, mert ők is azok voltak. Anya tesója még most is az, több mint 40 éves :D
14/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!