Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még beleszólásom az...

Van még beleszólásom az életébe vagy már teljesen elvesztettem?

Figyelt kérdés
A lányom 23 éves, modell. Amint betöltötte a 18-at, kiköltözött Londonba, főleg a munkák miatt. Télen hazajön 1-2 hétre, meg nyáron 3 hétre. Büszke vagyok rá, de az életvitelére nem. Olyanokat hallok vissza a barátaitól, hogy sűrűn issza le magát és egy nővel él együtt. Mindig normálisan neveltem, de ment a saját feje után és most azt sem tudom, mi van vele, hiába beszélünk telefonon vagy neten keresztül, nem mond el semmit. Mikor hazajön, átlagosan viselkedik, de ha telefonon beszélünk, mindig másnapos hangja van és olyan, mint aki "el van szállva". Az álmainak él, de mindezt úgy, hogy elzüllik? Én nem vagyok ott, nem tudom, milyen körökben mozog, csak azokat a barátait ismerem, akik régről vannak és szintén kint élnek. Még olyan fiatal, önálló, de annyira félek, hogy rossz döntéseket hoz. Nem akarom, hogy úgy végezze, mint a sok anorexiás, züllött modell, akiket tönkretesz a szakma, meg a sok buli. Egy anya még beleszólhat a 23 éves gyereke életébe? Még mondhatja azt neki, hogy ne igyon, ne füvezzen (barátai szerint erre is példa volt), ne a féktelen bulik legyenek az elsődlegesek? Meg az, hogy nővel él együtt. Magától el se mondta, nem is beszél róla, talán nem mer, de akkor is. Ő nem ilyen volt.
2010. jún. 6. 12:26
1 2 3
 21/24 tetro ***** válasza:
Drágáim ez nem rosszindulat. Egyszerűen csak oka van annak, ha egy gyerek nem mond el az anyjának bizonyos dolgokat. Valószínűleg arra lett kondicionálva, hogy amit tesz, az biztosan nem jó, nem tetszik az anyjának, és hiába mondaná el, nem fogja megérteni. Én már sok éve elköltöztem otthonról, de anyám mai napig az egyik legjobb barátom. Simán elmondom neki a telefonba, hogy azért ilyen a hangom, mert éjjel öntudatlanra ittam magam, és két modell kislány között ébredtem (igen lehet az egyik 23éves épp :D). Cserébe anyám bízik bennem. Felnőttként kezel, még ha olyankor érzem is a hangján, hogy aggódik. De nem akar irányítani, maximum óvni. De főképp nem ítélkezik felettem, azért ahogy élek, és sajnos a kérdező úgy tűnik nem ugyanilyen... De biztosan ő nem ivott alkoholt 23évesen, nem sexelt, a fű meg (ha egyáltalán szív a lánya) az a sátán műve, kapu a kárhozat felé. Fújj, és még lehet hogy leszbikus is. Régebben voltak ilyen kórházak, ahol kezelték a homoszexuálisakat, biztos még most is találni. Inkább "egészséges" legyen a gyerek, mint boldog.
2010. jún. 6. 15:36
 22/24 anonim ***** válasza:

Nos, kezdjük ott, hogy ki mit mond, az egyáltalán nem biztos. Ki mondta hogy a nő a szeretője? az sem biztos. Lehet hogy párszor berúgott, de ez nem jelenti hogy alkoholista...

Szóval szerintem nem itt kellene rémeket látni, hanem tőle megkérdezni, hogy mit hallottál, és hogy tényleg mi van vele, és miért nem meséli el neked...

Mellesleg, ha 1000 kmre élnék, és előző este berúgtam volna, én sem biztos hogy beszámolnék anyámnak :) miért, ki az aki igen? :)

2010. jún. 6. 16:15
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

14:03-as vagyok, bár nem tudom van-e még értelme a hozzászólásomnak, azért még egyszer próbálkozom. Kedves engem ilyen-olyannak titulálók: ha nem tűnt volna fel, a hozzászólásomban egyetlen dolgot ajánlottam a kérdezőnek: ŐSZINTE BESZÉLGETÉST A LÁNYÁVAL! Sebaj! Másfél éves kislány anyukája: a "ha már a másfél évesednek sem tudsz parancsolni" egy képletes mondás, talán már hallottad ill. a másik kedves reagáló is, hogy szokták mondani: ..."a saját gyerekének sem tud parancsolni..." ilyenkor nem vigyázállásos parancsolásról van szó, csupán annyiról, hogy valaki bír a gyermekével vagy sem. Abból, hogy azt írtad, megérted az anyát, és neked másfél évesed van, immár látom, tévesen, azt a következtetést vontam le, neked a másfél éves gyermekednél is gondod van azzal, hogy amit szeretnél nála elérni, azt meg is valósítsd! Ez valóban hiba volt, de talán ezért nem vagyok sem szánalmas, sem frusztrált. Szörnyű belegondolni, de boldog házasságban élek, a gyermekem sem frusztrált, hanem egy egész nap mosolygó, boldog, huncut gyerkőc, akinél igen, én eltudom érni, hogy azt csinálja amit kérek, és van hogy erősebben is rászóltunk már az apukájával egyetemben - belegondolni is szörnyű - mert próbálgatta a kis határait, de már látom hogy nem kellett volna, hanem inkább mosolyogva ráhagyni mindent, hiszen olyan aranyos és tekintsük partnernek a gyereket! Parancsolni a katonaságnál szokás, a magyar nyelv elég árnyalt, nem kell mindent szó szerint érteni. A mondandóm lényege első hozzászólásom alkalmával is annyi volt, hogy nem terrorista tárgyalásról van szó, hanem az édes gyermekéről, tehát nyugodtan lehet őszintén beszélni. (Ismétlés a tudás anyja, azért mondom ezt el még egyszer.)

A gyermekedhez való beállításról előzetes jelzés nélkül még egy mondat erejéig akkor, aztán be is fejezem: a baráti köröm nagy részében ez pontosan így működik ahogy te leírtad: mindegyikük kivétel nélkül utálja, hogy nincs magánélete, teljes rokoni egymásba mászás van folyamatos szinten. Nekem a legjobb kapcsolatom van az édesanyámmal, de bármikor bárkinek lehet olyan, hogy: "NEM ALKALMAS", és ebben nincs semmi rossz, és ezt illik tiszteletben tartani. Biztos vagyok benne, bármikor szólok a szüleimnek, hogy meglátogatom őket, rögtön félretesznek mindent, hogy mehessek, és én megtisztelem őket ezzel, hogy előre szólok. És igen, a gyerekemnek is annak idején szólni fogok, a mi szörnyű kapcsolatunk már csak ilyen lesz. De ti nyugodtan állítsatok csak rá a másikra, ez szívetek joga... és hogy az a másik legbelül mit gondol majd erről, az meg az ő szíve joga. Vagy a másik párja Uram bocsá! Lehet lepontozni, de a pocskondiázásomat szíveskedjetek befejezni.

2010. jún. 6. 17:38
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj a 17:38as válaszával és az előtte írt válaszaival sem. :)
2010. jún. 7. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!