Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még beleszólásom az...

Van még beleszólásom az életébe vagy már teljesen elvesztettem?

Figyelt kérdés
A lányom 23 éves, modell. Amint betöltötte a 18-at, kiköltözött Londonba, főleg a munkák miatt. Télen hazajön 1-2 hétre, meg nyáron 3 hétre. Büszke vagyok rá, de az életvitelére nem. Olyanokat hallok vissza a barátaitól, hogy sűrűn issza le magát és egy nővel él együtt. Mindig normálisan neveltem, de ment a saját feje után és most azt sem tudom, mi van vele, hiába beszélünk telefonon vagy neten keresztül, nem mond el semmit. Mikor hazajön, átlagosan viselkedik, de ha telefonon beszélünk, mindig másnapos hangja van és olyan, mint aki "el van szállva". Az álmainak él, de mindezt úgy, hogy elzüllik? Én nem vagyok ott, nem tudom, milyen körökben mozog, csak azokat a barátait ismerem, akik régről vannak és szintén kint élnek. Még olyan fiatal, önálló, de annyira félek, hogy rossz döntéseket hoz. Nem akarom, hogy úgy végezze, mint a sok anorexiás, züllött modell, akiket tönkretesz a szakma, meg a sok buli. Egy anya még beleszólhat a 23 éves gyereke életébe? Még mondhatja azt neki, hogy ne igyon, ne füvezzen (barátai szerint erre is példa volt), ne a féktelen bulik legyenek az elsődlegesek? Meg az, hogy nővel él együtt. Magától el se mondta, nem is beszél róla, talán nem mer, de akkor is. Ő nem ilyen volt.
2010. jún. 6. 12:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Beleszólásod nincs, javaslatot tehetsz és tanácsot adhatsz, amit ő vagy megfogad, vagy nem. De ezeket se viheted túlzásba. Felnőtt ember önálló értékrenddel és akarattal, még akkor is, ha nem a legjobb az irány.

Ilyen az élet, a gyerekek kirepülnek. Az elmúlt 20 év számodra az életednek "csak" egy szakasza volt. Tovább lépsz, és éled tovább, a gyermeked pedig hagyd szabadon. Majd visszamegy hozzád :)

2010. jún. 6. 12:35
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Jóhogy megmondhatod. Persze. Az más tészta hogy lehet nem hallgat rád, de jó tanácsokat adhatsz neki, és bízhatsz benne hogy eszébe jut majd néha, hogy igazad volt.
2010. jún. 6. 12:35
 3/24 A kérdező kommentje:
Tudom, de ha valaki 18 évig a gyereknek él, az Ő javát akarja és később a gyerek elrontja az életét és a szülő nem tud ott lenni, hogy vigyázzon rá, akkor az nagyon elkeserítő.
2010. jún. 6. 12:39
 4/24 tetro ***** válasza:
87%
Ne haragudj, de az hogy 18évesen lelépett és hogy azóta sem beszél meg veled semmit, az jelent valamit. Lehet hogy jól nevelted (ez mit jelent amúgy?), de szerintem a legalapvetőbb dolgot, a kapcsolatot kettőtök közt, valahol elszúrtad. És ezen már nem tudsz változtatni. A legjobb amit tehetsz, hogy most már megpróbálod nem formálni, hanem végre magáért szeretni. Meg ne ítélkezz már felette. Milyen de akkor is? Nem beszélheti meg veled a dolgokat, mert ezt nevelted bele. Ha meg ő egy nővel boldog, akkor te inkább örülnél annak hogy boldog...
2010. jún. 6. 12:39
 5/24 tetro ***** válasza:
80%
18évig a gyereknek élsz, utána meg amint teheti elmegy, alig jár haza, és ha beszéltek is, akkor se mond el semmit. Tényleg csak én érzem úgy, hogy ez azért nem olyan tökéletes?
2010. jún. 6. 12:41
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Jogos felróni a gyereknek, hogy 18 évig neki élt a szülő?
2010. jún. 6. 12:46
 7/24 A kérdező kommentje:
Ez nem így van. Nem arra neveltem, hogy nem beszélhet meg velem semmit, amikor még gyerek volt, akkor is elmondott mindent nekem és az apjának is (bár elváltunk). És nem írtam egy szóval sem, hogy nem szeret velem beszélni. Csak a "nős" dolgot nem Ő maga mondta el, hanem az egyik barátja. elmeséli, hogy milyen munkája van, milyen programjai, de ilyen bulis.ivós részletekre nem tér ki. 18 évesen adott volt a lehetőség, megbeszéltük és részemről rendben volt, bármennyire is rossz volt, hogy messze lesz.
2010. jún. 6. 12:49
 8/24 A kérdező kommentje:
Felrótta bárki is? Ne forgassuk ki egymás szavait. Feltettem egy rendes kérdést, semmi provokatív nem volt benne. A 18 évig a gyereknek élni-t nem felrovásnak szántam, hanem arra céloztam, hogy egy gyerek hiába nő fel, repül ki a "fészekből", a szülő, aki nevelte, gondozta, később is megóvná, ha tehetné. Elnézést, ha ezzel a rossz szülői mivoltomat bizonyítottam.
2010. jún. 6. 12:51
 9/24 anonim ***** válasza:

Életszakaszok, hát amíg kicsi, addig rajtad lóg, te vagy neki a tökéletes ember, akire felnéz, és akit utánoz... aztán jön a kamaszkor, kb 16 éves korban kezdődik, akkor jön rá, hogy ő egy teljesen különálló egyéniség, és nagyon nem akar olyan lenni mint te, ezért próbálja pont az ellenkezőjét csinálni, amit te mondasz neki, vagy amit te jónak ítélsz meg, (pl ha neked tetszik egy ruha, akkor azt ő föl nem veszi, csak azért sem). Ellenkezik direkt csak azért, hogy ne hasonlítson rád.

Aztán elmúlik ez a korszak is, persze változó hogy kinek meddig tart, és hát így távolról nagyon nem tudsz hatni rá, esetleg annyit tehetsz, hogy bizalmába férkőzöl azzal hogy sokat beszélgetsz vele telefonon, nem is mindig arról, hogy ő mit tegyen és mit nem, hanem csak úgy mesélsz neki magadról, vagy akármiről, és néha megkérded tőle is hogy jó érzi e magát azzal a lánnyal, nincsenek gondok, stb. Aztán jó esélyed van hogy megbarátkoztok újra, elmúlik neki ez a kamaszkori marhaság, és akkor majd több dolgot meg tudtok beszélni együtt. Lényeg, hogy tartsd vele a kapcsolatot. Ne csak szökőévben egyszer akad a jó tanácsaiddal ellátni, mert akkor az úgy semmit sem ér.

2010. jún. 6. 12:54
 10/24 anonim ***** válasza:

Ha már messze van semmit sem tudsz tenni.Inkább ülj le vele és beszélgess vele, mond hogy mennyire szereted, bármit is csinál szerintem ez így van, nem?Közöld vele, hogy bármit elmondhat, mert elfogadod, és ha valami nem tetszik abból amit elmond, akkor megjegyezheted, hogy nem a leghelyesebb dolog.

Miért nem látogatod meg?Lásd te is hogyan is él valójában ott.Az hogy nővel él együtt az még nem biztos, hogy lezbikus.Lehet csak együtt laknak, spórlás miatt.

2010. jún. 6. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!