Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a Zselyke névről?

Mi a véleményed a Zselyke névről?

Figyelt kérdés
2018. jan. 18. 19:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
86%

Valahol aranyos és érdekes, de gyereknek azért nem adnám.

Ahogy a Bíborkát sem (egy osztálytársam második neve volt, elég mulatságos).

A Tamás teljesen jó név és a Csengét is nagyon szeretem... De a Zselykét nem. Olyan kis sejpegős, tényleg nem felnőttnek való szerintem sem, márpedig a gyermekek jó esetben azok is lesznek egy ponton.

Sokkal rendesebb névvel is baj tud lenni, nem kell ilyennel kísérteni a sorsot s az osztálytársakat.

2018. jan. 18. 22:45
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Na nekem nagyon tetszett mikor terhes voltam, örülök, hogy fiam lett. Biztos a hormonok megváltoztatták az ízlésem. A Zselyke és a Lívia volt esélyes, a szülőszobán a Líviát választottuk. Igazából Szabó Zselyke miatt tetszett meg, akkoriban sokat hallottam szinkronhangként és jól hangzott a neve. Ma már nem adnám!
2018. jan. 19. 01:25
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik valamennyire, de tényleg kislányos, egy felnőtt Zselykét nehéz komolyan venni. Bár ez valószínűleg változna, ha sok nőt hívnának így (most még a Bence és a Marcell is kisfiús, de 20 év múlva minden második felnőtt férfit így hívnak majd, akkor már nem lesz kisfiús).

Ami gáz, hogy most már anyakönyvezhető Zsejkeként is, ha ezek egyformán terjednek el, akkor mindig hozzá kell majd tennie, hogy j vagy ly.

2018. jan. 19. 04:44
 24/32 anonim ***** válasza:
86%
Petrezselyemke :) Irto csunya és külföldön nem fogják tudni kiejteni.
2018. jan. 19. 08:21
 25/32 anonim ***** válasza:
74%

Engem akkor ráz ki a hideg, amikor a családtag így írja le: Zsejke

Amugy nekem is novény jut rola az eszemben.

2018. jan. 19. 10:47
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Sok név van ami egy felnőttet gyerekessé tesz, mivel idétlen hangzású. Pl: Kitti
2018. jan. 19. 15:14
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik.
2018. jan. 19. 16:41
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Elmegy kategória. Én nem adnám a sajátomnak, de nem is sajnálnám a gyereket úgy mintha Mirának, Leának, Amirának vagy mondjuk Kiarának hívnák.
2018. jan. 19. 16:44
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik (a Csenge is, ha már úgyis sokan említették). Azok, akik azzal érvelnek, hogy külföldön senki sem fogja tudni kimondani, azt hiszik, hogy más országokban senki sem ad furcsa nevet a gyerekének? Nehogy már az alapján kelljen elneveznem a gyerekemet, hogy mit fognak hozzá szólni "a külföldiek". Majd megtanulják kiejteni, mi is megtanultuk, hogy például a Jacques kiejtése "zsák".
2018. jan. 19. 19:15
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában sok a Zselyke, ezért a gyerekemnek nem adnám. Alapvetően nincs vele bajom.
2018. jan. 19. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!