Én vagyok a gonosz amiért olyan negatívan látom a családi vacsorát, meghívnátok még egyszer így a családot?
Kicsit hosszú lesz.
Az első vendégvárásom volt, nem rég költöztem össze barátommal és anyósom kitalálta hogy nálunk tartsuk meg a karácsonyi vacsorát,mert ő neki már elege van hogy miden évben ő tartja. Abszolút megértettem, így igent mondtam,viszont arról senki sem szólt először hogy jönne barátom bátyja és annak 3 gyereke is,akik amúgy nagyon problémásak és rosszul neveltek. Mint kiderült anyósom hívta meg őket a hátam mögött.
Azt tudni kell,hogy én vidéki vagyok,barátom pesti és a 25-ét otthon vidéken töltöttük és reggel 26-án amikor mentünk vissza pestre akkor aznap délután tartottuk meg (hiszen az én családommal is akartam találkozni),tehát én otthon vidéken főztem meg a kaják felét amit vittem,mivel nem lett volna időm Pesten megcsinálni az egészet. Rohanás volt az egész,mert 5 felnőttre kellett főznöm. Állítólag a gyerekeknek nem kellett,mert ők nem esznek. Ezt így mondták. Jó,akkor gondoltam majd megetetik előtte őket.
Megjöttek,anyósom egyből megjegyezte,hogy itt mennyivel jobb és nagyobb a tér, ezután is itt kell tartanunk az összejöveteleket. Erre többször is utalt,sőt még a húsvétira is. Erre én csóváltam azért a fejem,de nem akartam vitát. Minden finomság volt, krumpli, francia saláta, hús stb. Közben a gyerekek éhesek voltak és ketten mindenre azt mondták hogy fúúúj,ez undorító,az undorító. Volt például egy aszalt szilvás tekert csirkemell amire azt mondta a 12 éves, hogy olyan mint egy bogár, hogy tudjátok megenni azt. Kínáltam őket 100%-os gyümölcslével amit meg sem ittak. Semmit, mindenre undorodva néztek. Őszintén, nekem ez rosszul esett, azzal nyugtattak hogy minden gyerek ilyen. Jó,nekem nincs gyerekem,de azért én nem szoktam hozzá ehhez más gyerekektől sem,mert azért vannak a családunkban is gyerekek és nem viselkedtek így.
Anyósom viszontn el volt ragadtatva és nem győzte mondogatni a végén is,hogy itt nálunk mennyivel jobban elférünk és így jobb itt, úgy jobb itt. Én meg csak annyit mondtam, hogy majd meglátjuk. Mondjuk azt hozzáteszem,hogy anyós hozott beijlit és még egy kevés süteményt, ami igazából csak a gyerekeknek volt elég, mert ők csak azt ették, semmi mást.
Barátom szerint ezzel az estével nincs semmi baj, lehet legközelebb én meg csak annyit válaszoltam,hogy ja nem neked kellett ezeket megfőznöd.
Mit gondoltok? Én vettem nagyon a szívemre?
38-nak: Nálunk pl. azt jelenti a bezárkózós család, hogy nincs rokonokhoz járkálás dec.24-25-26-án. Hármasban vagyunk mindhárom napon, férjem, gyerekünk és én. Nekünk így jó. Ettől még megyünk anyámhoz, testvéremhez, vagy ha a tesóm hazajön külföldről, ő jön hozzánk, van sütés, főzés, de általában kettőnél több kis család nem jön össze, szóval hugom hozzánk, mi hozzájuk, mi anyuhoz, hugomék anyuhoz, tehát ilyen kétoldalúan. Szülinapon, vagy csak úgy. De karácsonykor nem.
Szabin se lehet mindenki egy héttel előtte, nekünk (könyvelő vagyok) dec.20-a egy fontos határidő, örülünk, ha végzünk addigra. Nekem lényegében a 21-22-23. van előkészülni. De én nem is érezném jól magam mondjuk több rokonnal.
Látom elszaladtak kicsit az indulatok. Kicsit másképp látja mindenki.
27-nek: valóban igazad van abban,hogy az anyós ne szervezkedjen már helyettem, ne ő döntse már el hogy jövőre hol lesz a buli.
Így is több időt töltök a párom családjával mert az összes családtagom vidéken él,így én őket olyan gyakran nem látom, legközelebb is elmegyek vidékre haza az a legkevesebb, de még az is lehet hogy ott maradok még egy napot,mert mégiscsak a családomról van szó,még akkor is ha a párom családja is egyre fontosabb helyet töltenek be nálam hiszen majd összeházasodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!