Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok a gonosz amiért...

Én vagyok a gonosz amiért olyan negatívan látom a családi vacsorát, meghívnátok még egyszer így a családot?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz.

Az első vendégvárásom volt, nem rég költöztem össze barátommal és anyósom kitalálta hogy nálunk tartsuk meg a karácsonyi vacsorát,mert ő neki már elege van hogy miden évben ő tartja. Abszolút megértettem, így igent mondtam,viszont arról senki sem szólt először hogy jönne barátom bátyja és annak 3 gyereke is,akik amúgy nagyon problémásak és rosszul neveltek. Mint kiderült anyósom hívta meg őket a hátam mögött.

Azt tudni kell,hogy én vidéki vagyok,barátom pesti és a 25-ét otthon vidéken töltöttük és reggel 26-án amikor mentünk vissza pestre akkor aznap délután tartottuk meg (hiszen az én családommal is akartam találkozni),tehát én otthon vidéken főztem meg a kaják felét amit vittem,mivel nem lett volna időm Pesten megcsinálni az egészet. Rohanás volt az egész,mert 5 felnőttre kellett főznöm. Állítólag a gyerekeknek nem kellett,mert ők nem esznek. Ezt így mondták. Jó,akkor gondoltam majd megetetik előtte őket.

Megjöttek,anyósom egyből megjegyezte,hogy itt mennyivel jobb és nagyobb a tér, ezután is itt kell tartanunk az összejöveteleket. Erre többször is utalt,sőt még a húsvétira is. Erre én csóváltam azért a fejem,de nem akartam vitát. Minden finomság volt, krumpli, francia saláta, hús stb. Közben a gyerekek éhesek voltak és ketten mindenre azt mondták hogy fúúúj,ez undorító,az undorító. Volt például egy aszalt szilvás tekert csirkemell amire azt mondta a 12 éves, hogy olyan mint egy bogár, hogy tudjátok megenni azt. Kínáltam őket 100%-os gyümölcslével amit meg sem ittak. Semmit, mindenre undorodva néztek. Őszintén, nekem ez rosszul esett, azzal nyugtattak hogy minden gyerek ilyen. Jó,nekem nincs gyerekem,de azért én nem szoktam hozzá ehhez más gyerekektől sem,mert azért vannak a családunkban is gyerekek és nem viselkedtek így.

Anyósom viszontn el volt ragadtatva és nem győzte mondogatni a végén is,hogy itt nálunk mennyivel jobban elférünk és így jobb itt, úgy jobb itt. Én meg csak annyit mondtam, hogy majd meglátjuk. Mondjuk azt hozzáteszem,hogy anyós hozott beijlit és még egy kevés süteményt, ami igazából csak a gyerekeknek volt elég, mert ők csak azt ették, semmi mást.

Barátom szerint ezzel az estével nincs semmi baj, lehet legközelebb én meg csak annyit válaszoltam,hogy ja nem neked kellett ezeket megfőznöd.

Mit gondoltok? Én vettem nagyon a szívemre?

2017. dec. 29. 11:09
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
4-es nem azért csináltam otthon mert nem tudtam volna megcsinálni,hanem azért,mert nem 20 km-re lakom pesttől így nem lett volna időm akkora adagot csinálni mire visszaérünk pestre. Tehát az idő, a távolság volt az ellenségem nem a kaja nehézségi foka.
2017. dec. 29. 12:36
 22/55 A kérdező kommentje:

Amúgy igaza van azoknak akik azt mondják hogy tapasztalatlan vagyok,mert ez igaz. Még izgultam is.

A gyerek étkezési szokását meg anyósom és a szülők ismerik, most már tudom mit nem szeretnek legalább.

2017. dec. 29. 12:37
 23/55 anonim ***** válasza:
55%

#20 Senki nem írta, hogy kötelező így csinálnia.

De a kérdezőnek nem a családi vacsora meglétével volt gondja, hanem azzal, hogy szerinte nem jól sikerült az egész - így kapta a pozitív válaszokat, hiszen miért ne sikerült volna jól?

Bizony a családi vacsorák a házigazdának mindig plusz terhet jelentenek, még akkor is, ha segít a család (jelen esetben anyós a sütivel). De mivel a kérdező sem tíz éves kisgyerek, ezért nagyon jól tudja, mit jelent öt emberre főzni, és vállalta is, csak éppen a körülmények, a rohangálás nem a legjobbak voltak most.

Ez pedig majd alakul. Mikor van családi vacsora, mikor van utazás, nincs ez kőbe vésve. Ha előző nap nem vidéken van, akkor nem lesz ilyen gondja, ennyi.

De arra uszítani, hogy gyűlölje az egész családot, és hogy tehették ezt vele, nos... szerintem ez baromi gáz.

Jövőre tapasztaltabb lesz, tud több segítséget kérni anyóstól vagy bárkitől, ha rohangálás miatt nem fér bele minden. De szerintem elég meredek lenne, hogy küldje el a fenébe az egész családot, és soha többet ne vegyen részt egy karácsonyon/húsvéton/ünnepen se.

2017. dec. 29. 12:41
 24/55 A kérdező kommentje:
Ja, még annyit, hogy igaz hogy a gyerekek válogatósak stb, de az hogy miután többször is nyafogtak és undorítónak nevezték a kaját senki sem szólt rájuk. Ugye azért azt nem gondoljátok, hogy ez annyira elfogadható?
2017. dec. 29. 12:43
 25/55 anonim ***** válasza:
84%

"Ha előző nap nem vidéken van, akkor nem lesz ilyen gondja, ennyi. "

Ez azért jó, mert akkor a saját rokonságához se utazzon el, hogy ahelyett is a párja pereputtyára tudjon készülni.

2017. dec. 29. 12:43
 26/55 anonim ***** válasza:
77%

23-nak: Nem mondtam, hogy gyűlölje.

Én sem gyűlölöm sem a szüleimet, sem a tesómat, sem a férjem családját.

Mégsem tartok rokoni ünnepi karácsonyi ebédet/vacsorát. Szűk család, értsd ez alatt, akik itt laknak: Mi ketten, és a gyerekünk. De ez távol áll attól, hogy "gyűlöljem" a többieket, csak felesleges dolgot nem veszek a nyakamba. És nem is leszek idegbeteg karácsony végére.

Mindenkinek van választási lehetősége.

(Az pedig, hogy anyós már szervezi a húsvétot Kérdezőék lakásába, hát no comment, ezek felett azért a bíztató válaszolók nagy része úgy elsiklott.)

2017. dec. 29. 12:47
 27/55 anonim ***** válasza:
90%

Az anyós milyen alapon dönti el csak úgy, hogy nálatok KELL tartani ezentúl a családi bulikat?

Hát megáll az eszem...majd akkor maximum, ha te is jóváhagyod. Ne szervezzük már más életét, könyörgöm. Vagy tényleg ez a normális, egy menynek ezt kötelező eltűrnie?

2017. dec. 29. 12:51
 28/55 anonim ***** válasza:
30%

#25 Ne forgasd ki a szavaimat, köszi.

Nem tudom, náluk hogyan megy a családlátogatás, erről nem szólt a fáma. De simán elképzelhetőnek tartom, hogy jövőre mondjuk pont úgy alakul, hogy 26-án utaznak a családhoz vidékre, akkor meg nyilván 25-én van a vacsora, és így nincs utazás a készülődésben.

Vagy mondjuk ha a kérdező ráérez a dologra, akkor ő hívja meg a saját szüleit is családozni, és akkor megint nincsen utazás a dologban.

Vagy mondjuk jövőre szenteste mennek le, mert anyuék hiányolják a közös szentestés vacsorát.

Vagy mondjuk le se mennek, mert anyuék inkább wellnesseznek, ilyet is láttunk már.

Vagy mondjuk anyós mondja azt, hogy tegyék inkább 23-ra a családozást, hogy karácsonykor mindenki szűk körben lehessen.

Vagy karácsony helyett mondjuk január 1-én gyűlik össze mindenki, mert akkor érnek rá.

...

...

Millió variáció van, de neked rögtön az jut eszedbe, hogy csináljunk rabszolgát a kérdezőből. :D

Szerintem itt nem velem van a gond, már bocs.

2017. dec. 29. 12:53
 29/55 anonim ***** válasza:
86%
Le leszek zéróra pontozva, de én hagytam volna, hogy a párom főzzön a családjára. Annyira nem akarom, hogy ilyen házicseléd életem legyen, hogy azzal teljen a drága időm, hogy idegeneknek mit főzzek.
2017. dec. 29. 12:54
 30/55 anonim ***** válasza:
76%

28-nak: Oké, de velem sincs baj, már bocs:)

Ne akarja senki bemagyarázni, hogy normális, hogy az újonnan éppen a családba bekerült asszonykának kell megszakadnia.

Egyszerűen más a véleményünk, SENKIVEL sincs baj, maradjunk annyiban.

Én nem csinálok magamnak gondot ezzel az egész össznépi családi dologgal, csak mi hárman vagyunk jelen. Én ilyen családból jöttem, nálunk így volt, és nekem ez tetszik felnőtt fejjel is.

Nekem csak az nem tetszik, hogy úgy tolnák rá a válaszolók a feladatokat, kötelezettségeket, mert ez így baromira normális szerintük. (Aztán lehet, hogy mi vagyunk a különcök, de nekünk ez így a jó.)

2017. dec. 29. 12:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!