Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg gonosz vagyok? Engedje...

Tényleg gonosz vagyok? Engedjek neki?

Figyelt kérdés

Épp az előbb vesztünk össze férjemmel a Karácsony miatt.

Eddig minden évben próbáltam rendesen megünnepelni, de általában mindig miatta lett felejthetetlen élmény, csak hát nem a pozitív értelemben...

Tudni kell róla, hogy -hála a gyerekkori "szép" emlékeknek -, rühelli az egészet, és utál ajándékozni. Így ha ad is valamit, azt sosem jó szívvel, legritkább esetben magától, az a legjobb eset, ha konkrétan a kezébe adom, mit szeretnék, de hát annak meg mi értelme :)

Kapni nagyon is szeret, pláne, ha vannak konkrét elképzelései.

Történt hónapokkal ezelőtt, hogy kinézett egy PC játékot magának, kijelentette, hogy ő bizony azt kéri karácsonyra. Akkor még belementem a dologba természetesen (bár szerintem felesleges pénzkidobás).

Csakhogy nem tud bánni a pénzzel. Többször is elvitt minket a nyomor szélére a hitelkereteivel, ez megtörtént most is, így végleg át kellett vennem tőle a gyeplőt.

Több százezres számlatartozást halmozott fel, kénytelen vagyok mindenen spórolni, úgy döntöttem, az ajándékozás ebben az évben elmarad, ahogy a nélkülözhető dolgok vásárlása is. Így is nyár közepére sikerül kigazdálkodnom a teljes összeget, már ha nem jön közbe valami...

Teljesen kikelt magából. Most én vagyok a rossz, hiszen ő annyira szeretett volna ebben az évben ünnepelni, elrontom az egészet...

Egyébként is vicc, hogy a saját férjemnek osztok zsebpénzt, de már végleg úgy érzem, mintha egyedülálló anya lennék inkább, azon megy a vita, hogy nem veszek neki játékot karácsonyra?!

Kezdek belefáradni, így tőletek kérdezem, tényleg én vagyok a szívtelen?

Ti megvennétek neki, csak hogy béke legyen?

2015. nov. 14. 00:42
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, a játék természetesen teljesen online, csak hogy véletlenül se lehessen a könnyebb utat választani :(
2015. nov. 14. 00:44
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Ez nem férj, hanem gyerek.
2015. nov. 14. 00:53
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Hát most mondjam, hogy aki hülye az megérdemli? Mond mégis mennyi időt akarsz még erre az emberre pazarolni? Hogy lesz így igazi gyereked? Az ilyen nem változik, mondjon bárki bármit. Időszakosan persze lehet, aztán amint újra "biztonságban" érzi magát, megint újra önmaga lesz. Bár látom az érzelmi zsarolás meg a manipulálás nagyon megy neki, szóval valószínűleg úgyse fogod elhagyni... Hát jó, mondom: aki hülye, megérdemli!
2015. nov. 14. 00:54
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

Ha nem telik rá, akkor teljesen igazad van. Ha a férj hitelkereteket merítget, akkor nyilván nem tette magáévá soha az "Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!" mondást... Elég szomorú.

Amúgy nekem egyszer játszhatna el ilyen hiteles mókát, onnantól az én pénzemhez tuti nem lenne semmi köze s lehet, hogy körmére is néznék, de igazából utálok felnőtt embereket tutujgatni, elvárnám, hogy magától se csináljon hülyeségeket... Rossz ez így, hogy nem vagytok egy hullámhosszon, persze két felelőtlen ember se jó.

Ünnepelni ajándékozás nélkül is lehet... Mi sem vagyunk jók ajándék kitalálásában, a gyötrelem és a rossz ajándékok helyett én sok-sok éve felhagytam mindennemű ajándékozással. Ha jön valami jó ötlet, az OK, de ennyi. Díszíteni és sütit sütni, plusz szeretni egymást, mint máskor attól még lehet...

2015. nov. 14. 00:55
 5/17 anonim ***** válasza:
97%

Mégis mit gondolsz, mi lesz ennek a vége? Mégis mitől változna meg a férjed? Még ő van megsértődve, pofám leszakad. A gonosz anyuci elrontja a karácsonyt...hol van az ő felelőssége a történetben? Felfogja egyáltalán, mit csinált?

Biztos kell ez neked? Számíthatsz rá egyáltalán bármiben?

Kérlek mondd, hogy nem szültél még neki!

2015. nov. 14. 01:03
 6/17 anonim válasza:
100%
Ez az ember egy tipikus huszonéves, anyja pincéjében lakó szerencsétlennek tűnik nekem. Vagyis.. az lenne, ha nem lennél neki te. Miért mentél hozzá egy ilyen emberhez?
2015. nov. 14. 02:16
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
ha van rá pénzed vedd meg, még mindig jobb hobbi mintha kocsmába járna vagy csajozni gondolj erre
2015. nov. 14. 02:32
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

:Ddd xD

Először is bocsánatot szeretnék kérni,hangosan elkezdtem röhögni,pedig a problémád bizony komoly.

Állj a sarkadra, mint egy anya,a gyerekével szemben,ne engedj a manipulációnak,mert ez csak rosszabb lesz idővel.

Ajándék PC játék?

Nem.

És akkor?

Elválik, vagy mi lesz?

Ugyan.

Komolyan gondolkozz el a házasságodon.

Mennyi idős a gyerek? Khm....bocsánat, a férjed?

El se hiszem,hogy ilyen létezik....

2015. nov. 14. 03:56
 9/17 anonim ***** válasza:
82%
Gondold át eddigi életed! Dolgozik-e a férjed? Ha igen, akkor miért nincs elég pénzetek? Ha nem dolgozik, azonnal küldd el melozni-semmi szükseged ilyen parazitára aki csak a kölcsönöket halmozza...nem lehet gyermeket vállalni ilyen felelőtlen emberrel...
2015. nov. 14. 05:16
 10/17 anonim ***** válasza:
86%

szia.. hát szerintem itt nem a karácsonyi ajándék a legfontosabb dolog.

igazából ez nagyon gáz, hogy többször is hogy hitelt vesz fel, anélkül hogy megbeszélnétek.

én a helyedben elvàlnék, de vele maradnék ha szeretem. de a közös kassza mindenképp megszűnne. kiszamolni a rezsi felét, és a kaja 1/2 részét. utána mindenki azt csinál a pénzével amit akar. ha neki nem elég, hát vegyen fel hitelt, az ő baja.. pont ezért válnék el, hogy engem ne hozzon képbe vele.

hulyesegnek tartom, hogy te osztod be a pénzt. hát felnőtt ember, ha nem éri fel ésszel, akkor így járt.

a kérdésed másik része amit furcsàllok, hogy neki mindaddig esze ágában nem volt adni valamit. amíg ő neki most nem kell valami... hát így nincs értelme az ajándékozásnak. amúgy is úgy gondolom, hogy egy házas pár esetén nem kéne a szájába rágni mit kér a másik.. talán ismerni kéne a másikat annyira, hogy tudjuk mire vágyik.. és meglepni vele. ez az ajándékozás lényege. ha nem megy, én nem erőltetném.

2015. nov. 14. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!