Tényleg gonosz vagyok? Engedjek neki?
Épp az előbb vesztünk össze férjemmel a Karácsony miatt.
Eddig minden évben próbáltam rendesen megünnepelni, de általában mindig miatta lett felejthetetlen élmény, csak hát nem a pozitív értelemben...
Tudni kell róla, hogy -hála a gyerekkori "szép" emlékeknek -, rühelli az egészet, és utál ajándékozni. Így ha ad is valamit, azt sosem jó szívvel, legritkább esetben magától, az a legjobb eset, ha konkrétan a kezébe adom, mit szeretnék, de hát annak meg mi értelme :)
Kapni nagyon is szeret, pláne, ha vannak konkrét elképzelései.
Történt hónapokkal ezelőtt, hogy kinézett egy PC játékot magának, kijelentette, hogy ő bizony azt kéri karácsonyra. Akkor még belementem a dologba természetesen (bár szerintem felesleges pénzkidobás).
Csakhogy nem tud bánni a pénzzel. Többször is elvitt minket a nyomor szélére a hitelkereteivel, ez megtörtént most is, így végleg át kellett vennem tőle a gyeplőt.
Több százezres számlatartozást halmozott fel, kénytelen vagyok mindenen spórolni, úgy döntöttem, az ajándékozás ebben az évben elmarad, ahogy a nélkülözhető dolgok vásárlása is. Így is nyár közepére sikerül kigazdálkodnom a teljes összeget, már ha nem jön közbe valami...
Teljesen kikelt magából. Most én vagyok a rossz, hiszen ő annyira szeretett volna ebben az évben ünnepelni, elrontom az egészet...
Egyébként is vicc, hogy a saját férjemnek osztok zsebpénzt, de már végleg úgy érzem, mintha egyedülálló anya lennék inkább, azon megy a vita, hogy nem veszek neki játékot karácsonyra?!
Kezdek belefáradni, így tőletek kérdezem, tényleg én vagyok a szívtelen?
Ti megvennétek neki, csak hogy béke legyen?
Itt több dolog van, ami nem feltétlen tartozik össze.
1. A karácsony nagyon nem az ajándékozásról szól, hanem a közösen,szeretetben eltöltött családi együttlétröl.
Nálunk azóta lett pozitív, amióta megszüntettük az ajándékozást (kvéve a kisebb gyerekeket). Azóta nincs stressz, nincs vita (hogy miért ezt kaptam, miért nem azt), nincs verseny (X olcsóbb valamit adott, mint amit én vettem neki), és az egész ünnep kellemesen eltöltött pár nap lett. De ah aférjed számára a karácsony = ajándék kapása, akkor ott nagy baj van az értékrendjével.
2. A másik téma a férjed pénzkezelése: ha nem tud a pénzzel bánni, akkor nincs értelme rábízni a pénzügyeket. (Habár azt nem értem, milyen számlatartozásai vannak NEKI külön, ha házasok vagytok?) Viszont ha ezt nem képes belátni, akkor erösen átgondolnám a helyedben ezt a kapcsolatot. Mert abban a pillanatban, ahogy lesz egy gyereketek és otthon maradsz vele, megkapod, hogy az az "ö pénze" és ne szólj bele, mire költi.
3. Szerintem nálatok sokkal nagyobb a baj, mint a karácsonyi ajandék, ti ketten egyszerüen nem illetek össze, semmi közös sincs a gondolkodásmódotokban, az életviteletekben, és így nem lehet tartós kapcsolatot fenntartani.
nem minden házaspár van közös számlán
itt ebben az esetben ez még szerencse is mert mi lenne ha a közös számlát terhelte volna le több 100e-el ???
pl pont emiatt sincsen nekünk sem közös számlánk ismerve a párom pénzkezelési szokásait ...
de a kérdésre válaszolva :
nem nem vagy az, ha felelőtlen akkor megérdemli h ne kapja meg azt amit akar
a vagyonközösség rendben
de abban tévedsz h a feleség saját számlájáról vonnák le a tartozást
ez nem így működik ... előbb tesznek inkasszót a férj számlájára vagy tiltatják le a fizetésből mint h a feleség számlájáról vonjanak ...
Ha ezen a szerencsétlen nyomin kívül nincsen más gyereked, akkor tedd ki minél gyorsabban.
Az ajándék kell neki, de ő maga csak százeres hiányt ajándékoz.
Részvétem a nehéz gyerekkoráért, az enyém se volt könnyű.
De az is gáz, hogy egy felnőtt korú ember PC játékért hisztizik.
Mutass neki egy klassz bundát, hogy te meg azt AKAROD! :D
Volt 10 éve olyan Karácsony, hogy nemhogy ajándékra, a fa díszítésre se volt pénzem - kajautalványokból vett csokikat aggattam a fára... aztán mégis: a gyerekeim évekig emlegették, hogy milyen vagesz volt az egész.
Akinek Karácsony egy nagy-bevásárlás, az ne tartsa, vagy tartsa máskor.
Az egy ünnep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!