Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok a gonosz amiért...

Én vagyok a gonosz amiért olyan negatívan látom a családi vacsorát, meghívnátok még egyszer így a családot?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz.

Az első vendégvárásom volt, nem rég költöztem össze barátommal és anyósom kitalálta hogy nálunk tartsuk meg a karácsonyi vacsorát,mert ő neki már elege van hogy miden évben ő tartja. Abszolút megértettem, így igent mondtam,viszont arról senki sem szólt először hogy jönne barátom bátyja és annak 3 gyereke is,akik amúgy nagyon problémásak és rosszul neveltek. Mint kiderült anyósom hívta meg őket a hátam mögött.

Azt tudni kell,hogy én vidéki vagyok,barátom pesti és a 25-ét otthon vidéken töltöttük és reggel 26-án amikor mentünk vissza pestre akkor aznap délután tartottuk meg (hiszen az én családommal is akartam találkozni),tehát én otthon vidéken főztem meg a kaják felét amit vittem,mivel nem lett volna időm Pesten megcsinálni az egészet. Rohanás volt az egész,mert 5 felnőttre kellett főznöm. Állítólag a gyerekeknek nem kellett,mert ők nem esznek. Ezt így mondták. Jó,akkor gondoltam majd megetetik előtte őket.

Megjöttek,anyósom egyből megjegyezte,hogy itt mennyivel jobb és nagyobb a tér, ezután is itt kell tartanunk az összejöveteleket. Erre többször is utalt,sőt még a húsvétira is. Erre én csóváltam azért a fejem,de nem akartam vitát. Minden finomság volt, krumpli, francia saláta, hús stb. Közben a gyerekek éhesek voltak és ketten mindenre azt mondták hogy fúúúj,ez undorító,az undorító. Volt például egy aszalt szilvás tekert csirkemell amire azt mondta a 12 éves, hogy olyan mint egy bogár, hogy tudjátok megenni azt. Kínáltam őket 100%-os gyümölcslével amit meg sem ittak. Semmit, mindenre undorodva néztek. Őszintén, nekem ez rosszul esett, azzal nyugtattak hogy minden gyerek ilyen. Jó,nekem nincs gyerekem,de azért én nem szoktam hozzá ehhez más gyerekektől sem,mert azért vannak a családunkban is gyerekek és nem viselkedtek így.

Anyósom viszontn el volt ragadtatva és nem győzte mondogatni a végén is,hogy itt nálunk mennyivel jobban elférünk és így jobb itt, úgy jobb itt. Én meg csak annyit mondtam, hogy majd meglátjuk. Mondjuk azt hozzáteszem,hogy anyós hozott beijlit és még egy kevés süteményt, ami igazából csak a gyerekeknek volt elég, mert ők csak azt ették, semmi mást.

Barátom szerint ezzel az estével nincs semmi baj, lehet legközelebb én meg csak annyit válaszoltam,hogy ja nem neked kellett ezeket megfőznöd.

Mit gondoltok? Én vettem nagyon a szívemre?

2017. dec. 29. 11:09
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
86%

Én már akkor kivertem volna a balhét, mikor csak úgy a tudtom és engedélyem nélkül becsődített másokat az én lakásomba.

A gyerekek meg no comment. Én is elképesztően finnyás voltam, még most sem eszek meg sok mindent, de már 4 évesen sem volt képem fennhangon megjegyzést tenni az ételre. 12 évesen meg ha ilyenekhez lett volna pofám, anyám akkora taslit adott volna, hogy belefejelek a tányérba. És igaza lett volna. Csak azért, mert gyerek, igenis tudnia kell alapvető illemszabályokat, pláne 12 évesen. Külön meg eszedbe ne jusson nekik főzni. Oldják meg a szüleik. Nekem se főzött soha senki mást vendégségben, mégsem haltam éhen.

2017. dec. 29. 11:35
 12/55 anonim ***** válasza:
79%
Legkozelebb vond be a baratodat is. Miert foznel egyedul? 5 ember nem sok, mi 15-16 szoktunk lenni. Mondjuk normalisak a gyerekek.
2017. dec. 29. 11:51
 13/55 anonim ***** válasza:
91%
Az az 5 ember 5 felnőtt, plusz még a 3 gyerek.:-) Úgy főzni rájuk, hogy a vendégséget megelőző napot még a saját famíliájánál tölti, utazni kell, tényleg sok. Mi is 15-en vagyunk összesen, van válogatós gyerek, de már tudjuk, mit eszik meg, ez más szitu, mint amikor még nincs se infója, se rutinja az embernek.
2017. dec. 29. 11:57
 14/55 anonim ***** válasza:
64%

Az jut eszembe a sztoridról, hogy az én lányom 8 éves.

Ha megkínálják valamivel, amit nem szeret, vagy ami nem szimpatikus, azt mondja, köszöni szépen, de nem éhes.

Vagy ha mondjuk egy csoki az, vagy valami mozdítható, akkor kedvesen megköszöni és azt mondja, hogy majd később megeszi.

2017. dec. 29. 12:02
 15/55 anonim ***** válasza:
27%
Azért te sem vagy hibátlan. Meglepődtél, hogy a KARÁCSONYI CSALÁDI vacsorára “meghívták” a fiúd bátyját családostul? Komolyan? Meg tapasztalatlan kis vendéglátó vagy még, hülyén oldottad meg ezt a főzés-kajaszállítást is. Szerintem sincs semmi baj az estével.
2017. dec. 29. 12:06
 16/55 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem se sikerült ez rosszul, én büszke lennék rá, hogy így megcsináltam. Anyósnál szereztél plusz pontot, a gyerekek meg sokszor neveletlenek... Ha amúgy családcentrikus vagy, szerintem ez jó volt így, ahogy volt. Ha anyagilag megterhelő a vendéglátás, megbeszélhetitek, hogy a többiek hozzák az italt, sütit, stb.
2017. dec. 29. 12:08
 17/55 anonim ***** válasza:
84%
Nekem is rosszul esett volna ha utólag tudom meg, hogy másokat is Meghívtak a tudomásom nélkül. Biztos ideges lettem volna az anyós kijelentésére,hogy mindig nálunk lesz az összejövetel. A gyerekek meg szégyen,hogy nincsenek megnevelve.
2017. dec. 29. 12:20
 18/55 anonim ***** válasza:
87%

Én ennek a feléért is már leépíteném az egész pereputtyot. De hát ki mit szokott meg otthon, családilag.

Anyósodnak pedig elhiszem, hogy kényelmes, de nehogy már ez elkövetkező családi eseményeket hozzátok szervezze, és a Te faxoddal akarja verni a csalánt.

Szerintem mielőbb ki kellene jelölni a határokat, hogy ne ragadjál bele az ilyen nemszeretem dolgokba.

Mondom ezt én, de mi bezárkózós család vagyunk eleve, de ez is egy vélemény a többi között.

2017. dec. 29. 12:27
 19/55 anonim ***** válasza:
90%
4-esnek: Pl. a franciasalátának nem árt, ha áll a hűbőben pár órát, vagy egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek. Ha hazautaznak a saját lakásukba 26-án délelőtt, az már bajosan jöhetne össze, ha még akkor kezdi pucolni hozzá a répát mondjuk.
2017. dec. 29. 12:28
 20/55 anonim ***** válasza:
87%

Azért pár kivétellel eléggé osztjátok szegény Kérdező fejét.

Áruljátok el nekem, hogy ez így MIÉRT volt rendben, ahogy volt?

És MIÉRT kellene ehhez hozzászoknia? (majd ha tapasztaltabb lesz, és megszokja, és egyebek). Miért kellene????

És a saját otthonukba miért kellene ezt bevállalni, éveken át majd??

Mindenki így csinálja, aki erre bíztatta? És persze áááá, neeeem, nem frusztrált senki ettől, ugye?

(Nem azért van tele a gyakori az utálom a családomat, hogy fogom kibírni a karácsonyt című kérdésekkel.)

Miért lenne normális, hogy egy fiatal teremtésnek a nyakába van sózva az egész, amikor most nemrég rendezkedtek be az új otthonukba???

Én meg azt mondom, hogy MOST kell kijelölni a határokat. Ha sértődés lesz, akkor legyen. Olyan nincs, hogy én bevállalnám.

2017. dec. 29. 12:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!