Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normalis ennyire...

Szerintetek normalis ennyire elkenyeztetni egy 22 eves, dolgozo lanyt?

Figyelt kérdés
Szuletesnapjara Iphone 7-et kapott, majd kifizettek a jogsijat, kapott egy autot, amit a szulei szervizelnek, most karacsonyra pedig egy uhd led smart tv-t. Oke, minimalberen van, es nem jon ki soha a penzebol, szoval az alberletet is ok fizetik, illetve, ha otthon van, akkor a szulei allnak neki mindent (kaja, kozmetikus, fodrasz, kormos, szoli, stb. ) Mondjuk legalabb egy nagyon ertelmes, okos, jo lelku embert sikerult nekik belole nevelni, aki nagyon szereti a szuleit es halas mindenert, de akkor is, nem sok ez? Ti megtennetek mindezt a felnott, dolgozo gyereketekert, ha lenne ra keret, vagy “rakenyszeritenetek”, hogy boldoguljon teljesen egyedul?
2017. dec. 28. 18:50
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
42%
120 ezer az mióta minimálbér? Ha jól tudom, az 70 ezer körül van.
2017. dec. 28. 20:06
 22/41 anonim ***** válasza:
54%

en igaz 25 eves vagyok, nekem is a szuleim netto 500 korul kapnak egyutt de nem vettek nekem autot

en vettem es en szervizelem

karacsonyra kaptam toluk 10000 forint erzsebet utalvanyt kajara

szerintem ez igy realis is

2017. dec. 28. 20:21
 23/41 anonim ***** válasza:
83%
Nettó 500 havonta szerintem nem sok, nekünk netto 400 van, és kb. sosincs pénzünk. Amugy kifizetném neki a fodrászt, ha szereti a munkáját az becsülendő, akkor is ha kevés pénzt kap érte.
2017. dec. 28. 20:33
 24/41 anonim ***** válasza:
66%

1. Kamu

2. Megint egy irigy akinek a szülei xy okból nem segítettek vagy nem tudtak és most másokra irigykedik

Igen normális, csak nem a magyar gondolkodás alapján és itt ezen az oldalon ahol már 16 évesen dolgozni kellene gimi mellett.

Mond már meg hogy a szülők kinek adjanak ha nem a gyermeküknek? Már 18 felett mindenkinek teljesen önállónak kellene lennie és lakást, autót, nyaralás előteremtenie sajáterejéből.

Kapott egy autót, egy Iphnoet, jogsit, egy televíziót.

Egy autó olyan 3,6 millio ha egy kisebb corsat kapott.

iPhone 7 olyan 300.000 Ft.

Tv 300.000 Ft.

Jogsi 200.000 Ft

Összen. 4,5 millio

Tudod mennyi egy külföldi egyetem tandíja szemeterenként? Tudod mennyit fizetnek a Budapesten tanuló külföldiek szülei egy orvosi diplomáért? Minimum 50 millióba kerül: a képzés, egy újabb garzon bérleti díja és rezsije, és egy ÁTLAGOS életszínvonal hat éven át az orvosin képzésen Budapesten. Te pedig azon agyalsz hogy sok - e az IPhone meg az autó, meg az egyébb költségeinek finanszírozása.

2017. dec. 28. 20:36
 25/41 anonim ***** válasza:
26%

Lehet vannak egyébb bevételei is a szüleinek a havi 500 ezren felül amiről te nem tudsz mint ISMERŐS.

Undorító a kérdésed

2017. dec. 28. 20:38
 26/41 anonim ***** válasza:
71%
Az ő dolguk,ha megtehetik miért ne? Egyébként erről a kérdésről eszembe jutott egy régi eset. Olyan 23 éves lehettem,haverokkal mászkáltunk az utcán, nézelődtünk,álldogáltunk néztük az autókat,aztán megjegyzéseket tettünk,ha egy fiatal srác egy menőbb autót vezetett,hogy "De éli már apuék pénzét! Apu alárakta a kocsit" és hasonlók. Ekkor megszólalt a baráti körből az egyik srác: "Miért? Ha minket pénzelnének apuék,mi is ugyanígy "élnénk",mi csak álltunk némán,jelezve,hogy igaza van.
2017. dec. 28. 21:09
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem sok a nettó 500 havonta. Mi 400 körül keresünk kb ketten párommal, de ebből még félretenni se nagyon lehet - max ha kaján vagy ilyesmin spórolsz. Pedig nem járunk bulizni, nem éttermezünk, nem szoktunk nyaralni sem.

Igaz, albérletben élünk, ami egy részét elviszi, de ha a fenti sztorit nézem, ott a kicsilánynak ki van fizetve az albérlet, szóval detto ugyanaz a szitu...

Összességében szerintem nem normális, de ha a szülők megtehetik, és úgy érzik, hogy belefér, az ő dolguk. Én személy szerint a kettő közötti arany középutat választanám. Támogatnám, de nem kapna meg "mindent". A rákényszerítés semmiképp sem jó.

2017. dec. 29. 09:11
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

És?

Bár én inkább egy jobb munkát szereznék neki, vagy jobb végzettségben segíteném.

Hosszú távon többet ér ezzel, mint a tárgyi ajándékokkal.

De nem látok benne semmi rosszat, a szülők általában segítik a gyerekeket később is, nem cska 18 éves korig.

Dolgozik a lány, nem élősködik.

2017. dec. 29. 11:03
 29/41 anonim ***** válasza:
53%
Netto 500 azért nem egy hatalmas összeg. Mi huszonévesen majdnem 600-at keresünk párommal együtt, és így se élünk királyi életet kacsalábon forgó palotában. És igen, megtenném, hiszen a gyerekem. És látod, normális gyerek lett belőle. Akkor van baj, ha egy elkényeztetett pna. 25/N
2017. dec. 29. 11:09
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
"Okos, értelmes, jólelkű..." Akkor? Nem érdemli meg?
2017. dec. 29. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!