Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normalis ennyire...

Szerintetek normalis ennyire elkenyeztetni egy 22 eves, dolgozo lanyt?

Figyelt kérdés
Szuletesnapjara Iphone 7-et kapott, majd kifizettek a jogsijat, kapott egy autot, amit a szulei szervizelnek, most karacsonyra pedig egy uhd led smart tv-t. Oke, minimalberen van, es nem jon ki soha a penzebol, szoval az alberletet is ok fizetik, illetve, ha otthon van, akkor a szulei allnak neki mindent (kaja, kozmetikus, fodrasz, kormos, szoli, stb. ) Mondjuk legalabb egy nagyon ertelmes, okos, jo lelku embert sikerult nekik belole nevelni, aki nagyon szereti a szuleit es halas mindenert, de akkor is, nem sok ez? Ti megtennetek mindezt a felnott, dolgozo gyereketekert, ha lenne ra keret, vagy “rakenyszeritenetek”, hogy boldoguljon teljesen egyedul?
2017. dec. 28. 18:50
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
90%
Ha a szülei megtehetik, miért ne támogatnák? Csak féltékenynek tűnsz.
2017. dec. 28. 18:55
 2/41 anonim ***** válasza:
84%

Naná, hogy megtenném. Nem 18 évre szültem magamnak gyereket, hanem életem végéig.

Azt mindenképpen szorgalmazom majd, hogy a lányaim minél előbb önállóak legyenek, de ehhez minden anyagi és lelki támogatást meg fogok adni.

2017. dec. 28. 18:57
 3/41 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk már a 10 13 evest is igy kényeztetik agyon. 10 éves fiu ifont kap a 13 éves tabletet kap,meg pénzelik oket, anyagiasak pénzkozpontuak. Szerintük mindig van pénz mindenre. Ja ha a szulok ossze gurcolik. Es csak az akarom szo játszik náluk. Karácsonykor adtunk ajándékot Édesanyánmal nekik,mi nem engedhetjuk meg az o színvonalukat konyveket vettünk amiből tanulhatnak erre a csak ennyi volt a válasz. Amúgy is két perc utan mindent férle dobnak, ha valami leesik kit izgat tok mindegy apa vesz ujat válasz. Es nég csak 10 13 évesek... de már követelőzés van. Es neveletlenek semmi tisztelet rendszer. De majd rájonnek ha nem megy a szekér. Akkor véget ér a kis herceg hercegnő meseje.
2017. dec. 28. 19:02
 4/41 anonim ***** válasza:
42%

Mindenkinek mas a normalis.

Mondjuk nekem elkepzelhetetlenul kellemetlen lett volna, hogy fodraszhoz, kormoshoz jarjak a szuleim penzebol, vagy iphone-t vetessek veluk... Az en gyerekeim is majd megteremtik maguknak a luxusra szant keretet, de alap szorakozasra termeszetesen fogok adni nekik penzt.

2017. dec. 28. 19:04
 5/41 anonim ***** válasza:
81%
Nem igazán ertem ha ez anyagilag nem probléma senkinek a családban akkor miért ne? Tegyük fel, hogy van 30-40 millió megtakarításom, havi 6-800 netto bevételem minden kiadás után es a gyerekem havi 100 bol tengődik. Hagyjam, hogy “rabaszatal” vagy segítsem ki a fent említett tételekkel, ami meg mindig csak a jövedelmem 20%-a? Alap esetben akinek kevesebb pénze van arányaiban többet költ a gyerekekre, hol itt a probléma? Ja, hogy neked nincs ennyid es bánt hogy másnak van? Hat akkor bzg...
2017. dec. 28. 19:08
 6/41 anonim ***** válasza:
93%
A lány nem lehet egy kretén, hiszen amint írod, hálás, plusz még dolgozik is - elég szívás, hogy a mai világban ilyen fizetések vannak. Sajnos sok esetben az ember beleszakadhat, akkor sem tud jobb életkörülményeket teremteni, hiába "kényszerítik" rá. Úgyhogy szerintem bízd rá a szülőkre, hogy mit adnak a gyereküknek. Én úgy vagyok vele, hogy nem kérek senkitől semmit, de ha mégis kapok, akkor azt megköszönöm.
2017. dec. 28. 19:14
 7/41 anonim ***** válasza:
80%
Puszta irigységet érezni az írásodban. Különben ha anyagilag nem terhel meg és nem kell lemondani az adott életszínvonalról akkor akár még többel is támogatnám a gyerekem.
2017. dec. 28. 19:17
 8/41 A kérdező kommentje:
Netto 500-at keresnek a szulei egyutt, o meg 120-at.
2017. dec. 28. 19:17
 9/41 anonim ***** válasza:
66%
Égy ujabb ILIGY....
2017. dec. 28. 19:19
 10/41 anonim ***** válasza:
28%
Egy baj van csak az ilyen jellegű állandó kényeztetéssel, hogy soha nem lesz így önellátó illetve nem tanul meg azon a színvonalon élni, amit megengedhet magának. A szülők pedig nem élnek örökké. Inkább "kényeztetnék" azzal, hogy valamilyen továbbképzést támogatnak, hogy jobban fizető állást kapjon.. stb.
2017. dec. 28. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!