Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 4éve külföldön élek, a szüleim...

4éve külföldön élek, a szüleim kint dolgoznak. Nyelvet tanulok. Eleinte akartam itt dolgozni PÁR ÉVET, de most már rájöttem, hogy nem akarok, semmiképpen. UTÁLOK ITT ÉLNI! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mit kéne elvégeznem, hogy otthon legyen állásom. Nem akarom itt leélni az életem.

Nem akarom, hogy ide kössön a munka.

Mondtam a szüleimnek,hogy semmiképpen nem akarok itt dolgozni,nem örültek neki.Eleinte azt mondták,fizetni fogják az egyetememet.Most anya azt mondta nem,és ha haza akarok menni,dolgoznom kell(csak egy érettségim van).

Apa azt mondta nem időpocsékolás,30évesen is mehetek egyetemre.Úgy érzem,mindent elkövetnek,hogy ne menjek haza.Mondták,hogy nem bírnák ki(nekem is rossz lenne)csak az a baj,hogy múlnak az évek.Mit tegyek,hogy ne bántsam meg őket,nehogy"elidegenítsem őket magamtól egy esetleges hazamenetellel.24éves F

Tudják,hogy tanulnom kell(mert nem értek semmihez),nem akarok fizikai munkát végezni.

Nagyon jó viszonyban vagyok a szüleimmel,miért csinálják ezt velem?Nem vártam tőlük. jól élek itt,örülök,hogy tanulhatok,de ha nem érzem itt jól magam,értsék meg!Tudom,hogy nehéz otthon,de én ott akarok élni.(évente két hetet vagyok otthon)

2010. jún. 1. 23:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Miért megpróbálta?

Lósz@rt.

20 évesen ment ki,más ennyi idősen dolgozik+ tanul,aztán hazajön és egzisztenciát teremt.Nem anyucitól várja a pénzt,hogy hazaküldje.

6 éve felnőtt ,mi akadályozta eddig meg,hogy vigye valamire...?Netán a lustasága?

Az szép dolog,ha valaki többre vágyik,de ugyanmár lássa be a korlátait...

Vagy te egy olyan fönököt szeretnél,aki most 24 éves,van egy érettségije,eddig nem dolgozott és saját bevallása szerint nem is óhajt?Hát én ilyenből kösz nem kérnék...Mondjuk munkatársat sem.Nem szeretek más fizetéséért dolgozni...

2010. jún. 2. 11:00
 12/16 anonim ***** válasza:

De miért lenne rögtön főnök?

Szerintem annyi, hogy nem akar egy gyárban váltott műszakban sz,,ért, h...ért dolgozni.

Ezt érthetőnek tartom. Szerintem próbálja meg. Egyébként a gyári munkás és a vállalatigazgató között azért elég sok átmenet van, nyilván találna a képességeinek megfelelő munkát.

Vagy adja föl az egész életét, mert 4 évig nem dolgozott?

2010. jún. 2. 11:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem kell őt bántani.

Nem azért kért segítséget.

Nem azt írta, hogy nem akar dolgozni, meg hogy főnök akar lenni.

Nem fizikai munkát akar csinálni.

Ettől még bemehet egy irodába mondjuk adminisztrátornak, de egyébként nyelvtudással lehet akár tolmács is. Vagy mondjuk tanulhat szakmát és lehet fodrász, de még egy gyári munkás se feltétlenül fizikai munkás. Pl egy cipőgyár nem az.

Lehet csak épp napszámos nem akar lenni, meg kőműves, meg bányász, mert ezek az igazi fizikai munkák.

Azt meg nem kell a szemére vetni, ha vannak tervei, céljai.

Az meg, hogy ennyi idősen mért csak itt tart ki tudja.

Az senkinek se jutott eszébe, hogy elment külföldre a szüleivel, és mondjuk az elején voltak korlátok-e miatt nem tudott ott tanulni, vagy dolgozni.

Gondolom ott elég sokat kéne fizetni a suliért, mert ugye nem ottani állampolgár.

Nem lehet könnyű kint egy új életet kezdeni.

Ha nem bírod a kinti életet, szerintem nem sértődhetnek meg ha hazajössz.Felnőtt vagy már te döntesz, hogy hol élsz. Ha meg öneltartó vagy, meg bizonyítottan nem támogat senki, és nehéz helyzetben vagy kapsz támogatást az egyetemen is, ha fölvesznek államira.

4 kint töltött év után már biztos elég jól beszéled a nyelvet, szerintem ebből kéne kiindulni. Suli mellett is pl. akár vállalhatsz korrepetálást nyelvből. Ez nem olyan vészes munka suli mellett sem. Meg aki jól beszél nyelvet diákmelóként is kaphat jó állást. magyarországon kevesen beszélnek nyelveket, de ha ismernek is egy nyelvet, általában nem társalgási szinten.

Meg kéne tudnod, hogy milyen végzettség kell a tolmácshoz.

de akár idegenvezető is lehetnél nyelvismerettel.

Ehhez talán egy okj-s papír is elég lehet.

Szerintem, lehet hogy így akár könnyebben is boldogulnál Magyarországon, mint abban a másik országban.

Vannak itt rokonaid,akik tudnak segíteni? Akár mondjuk, akikhez hétvégén elmehetsz, vagy tanácsokkal segítenek,vagy akikhez fordulhatsz ha problémád van, mert az azért fontos lenne? Mondjuk nagyszülő, szülők testvére stb.

Milyen országba élsz most, az is fontos?

A mi városunkba egy ember Izraelbe költözött a feleségével(zsidó volt). Az ő gyereke még 18-se volt, de nem akart menni. Nem is ment, de mégis tönkrementek kint a szülei is, és itthon ő is.

Nem könnyű egy másik kultúrába beilleszkedni, de az se ha semmiben sem várhatod a szüleid támogatását.

2010. jún. 2. 11:50
 14/16 anonim ***** válasza:
A korlátoknál kimaradt, hogy a nyelvi korlátokra gondoltam, mert mondjuk az elején még nem tudta annyira a nyelvet, hogy tanuljon, vagy akár-e miatt nem tudott tanulni se.
2010. jún. 2. 11:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Tolmácsoláshoz kell diploma plusz tolmácsképző.

Idegenvezetéshez elég egy okj-s papír, de a tanfolyam legalább 150 ezer forint.

ha tényleg van felsőfokú nyelvtudása, elmehet call centerbe dolgozni, oda nem kell diploma, csak nyelvtudás. de ha nem ritka nyelvet beszél, akkor azért oda nem olyan könnyű bekerülni. de adminisztrátornak, stb. szerintem simán elmehet. csak most nem olyan könnyű állást találni, kitartás kell hozzá, és nem szabad föladni, ha elsőre, vagy tizedjére nem sikerül.Jó, ha van egy kis kezdőtőkéd.

2010. jún. 2. 12:06
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,tanácsokat!!!!

Igen,vannak rokonaim itthon,anya nővére.Nem érzem úgy,hogy elvesztegetett idő ez,tényleg tanulok.Azért jöttem ki anyuval,mert apa nem bírta egyedül,(azt mondta hazajön,ha nem megyünk ki).Később anya talált állást.Mondták,hogy tanuljak nyelveket,készüljek az egyetemre(itt két nyelvet kell tudnom,ha nem akarok fizikai munkát csinálni (pl:vendéglátás erről szól itt a munkaerőpiac sajnos....)Később mondták már,hogy dolgozzak(az utóbbi két évben),de előtte szó nem volt erről.Hadd dolgozzak azt,amit akarok,ahol akarom.A pénz miatt mindenki megbánja,ha hazamegy(főleg most),de egy életem van sajnos,nem mindegy,hogy hol élem le.

2010. jún. 2. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!