Akik elmúltak 22évesek, dolgoznak és a szüleikkel élnek, válaszolnátok?
Adtok pénzt a szüleiteknek? Mennyit? Milyen gyakran? Kajába, rezsibe beszálltok? Hogyan? Mennyivel? És egyébként hogyan segítetek? (nem feltétlen pénzzel)
Előre is köszi a válaszokat! :)
amíg 140e Ft-ot kerestem ,addig 20e Ft-ot adtam haza, amikor melót váltottam és 190e jött haza, akkor magamtól emeltem 50e Ft-ra. kb 2 éven át.
Most ugyan nincs munkám, szabadúszó vagyok a szakmámban, stb, de most állapodtunk meg újra apámmal, sok-sok vita után, hogy én fizetem a számlákat (közösköltség, díjbeszedő
(víz, gáz , csatorna), áram) és adok ezenfelül neki 20e Ft-ot.
Jah a Tv-t meg internetet idáig is fizettem. Apám elég keveset van itthon az utóbbi időkben, többnyire én és bnőm használjuk az erőforrásokat.
Most ez a szitu. 25 éves vagyok amúgy.
Havi 90et keresek, abból 30ezer a hitelem. Így csak 10ezret (télen 15) tudok hazaadni, plusz a kajajegyem. Minden hónapban szoktam adni.
Azon kívűn segítek itthon valamennyit, ilyen általános dolgok, mint a mosogatás, és a szobatakarítás az én feladatom. Meg hétköznap szoktam főzni, hetente egyszer. Vasárnap anyu főz, az elég pár napig, szóval hét közepén csinálok egy levest, vagy valami könnyen elkészíthető főtt kaját.
23 éves lány vagyok. Májusban költöztünk albérletbe a Párommal és Anyukámmal. Minden költséget elharmadolunk.
Páromra és magamra én mosok, hétvégenként mindig én főzök (hétköznap általában Anyukám).
Takarítani mindannyian szoktunk.
Szia.
Habár én még csak 3 hónapja dolgozom, de gondoltam válaszolok=)
Mivel kávézó/étterembe dolgozom és olyan munkarendbe,hogy 2 nap munka(14-14 óra) 2 nap szabad és a munkahelyemen annyit eszem amennyit akarok, ezért kajába nem adok bele semmit,hanem egy hónapba egyszer én vásárolok be(olyan 8 e. ft-ért).
A szüleim elváltak és apu a házrészét rám íratta, ezért lakbért nem adok, vagy ilyesmit.
A víznek, villanynak és gáznak az 1/4-ét fizetem.
Az első fizetésemből anyukám kapott egy utazási utalványt, ami 90e.FT és bármilyen utazásra felhasználhatja egy utazási irodánál.Már be is váltotta és nyáron használja fel, Korfura megy egy hétre egy 3 csillagos hotelbe,amibe teljes ellátás van.Az élettársa elkíséri=)
Hát így ennyi=)
De nem sokáig maradok itthon, mert 2 éven belül elvesz a párom és bekültözünk a saját házikónkba=)
Én 21 éves vagyok,amíg nem volt munkám mind a 28 500 Ft-ot oda kellett adnom,mikor volt munkám és kerestem 80 ezret a párom is itt lakott ő keresett 55-öt,akkor leadtunk 70-et(anyának ez is kevés volt)bevásároltunk a boltban kb. 20-25-30 ezerből,karácsonykor nagy vacsi,gázpalack meg ilyenek!Most a párom visszaköltözött a szüleihez,másik munkahelyet találta,itt 60-at keresek,20-az adok le,20 ért bevásárolok,de hónap végén a többi félretett 20-ból még költeni kell 10-et ha valami közbejön!Anyukámnak ez sem elég,ha lehetne követelné az egész pénzem,+4500 Ft-ot kaja jegy,az is kell neki,ha veszek magamnak valamit,akkor kiabál és lehord mindennek!
A többiek válaszán meglepődtem!!!!Nem is tudjátok nektek milyen jóóóóó :( Nekem nem sok esélyem van összeköltözni a párommal,mert nem tudok semmi pénzt félretenni... ;(
1 hónap múlva leszek 22
Sajna csak diákmunkáim vannak suli mellett,abból elég kevés jön össze...
De ezt a megkeresett pénzt költöm utazásra meg kb. az albim rezsije is kijön belőle..Így ez nem anyut terheli..
De külön nem tudok adni pénzt..
kb 12-15.000Ftot tudok megkeresni a diákmelóval..Mivel nappalis vagyok, nem minden héten/minden nap tudok menni dolgozni.:S
Szia!
22 leszek novemberben, és szeptemberben volt egy éve hogy dolgozok. Minimálbért keresek, és nem kell beszállnom a rezsibe. Az internetet kell kifizetnem, ami havi 4.500 Ft, és havonta utalok 20.000 forintot a lakáskasszára, hogy egyszer saját lakásom lehessen :) Kaját néha magamnak kell venni, de csak ha nincs itthon olyan amit szívesen megennék. A ruházkodásomat, és egyéb plusz igényeimet magam állom. Megszoktam hívni a szüleimet moziba, vagy enni néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!