Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám nem enged el koncertre...

Anyukám nem enged el koncertre! Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Hónapok óta spóroltam h megvehessem a jegyet az Elton Jhon koncertre,erre ma anyám közli h nem mehetek,mert akkor kel la hugomra vigyázni,mert neki osztálytalálkozója lesz.

Nem igazságos!

2010. jún. 1. 23:14
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
Anyukádnak nincs igaza.. szerintem fogadd meg az utolsó hozzászóló tanácsát,aztán ha anyukád arra se hallgat,akkor én a helyedbe megmutatnám a kérdést és a válaszokat,hátha elgondolkodik egy kicsit :)
2010. jún. 2. 16:43
 22/51 anonim ***** válasza:
0%

Akkor térjünk vissza ahhoz,hogy iskolaidőben 18 éven aluli este 8 után nem tartozkodhat házon kívül..aztán meg is van oldva a probléma.

Egyébként páran,akik itt verik a mellüket úgy mégis belegondoltak,hogy egy 17 éves gyereket arra biztatnak,hogy ne engedelmeskedjen annak,akinek kötelessége...mert ugye nemá'csak a jogok jöjjenek elő megint.

Egy gyereknek szót kell fogadnia,ha tetszik ha nem.Aki más véleményen van,az majd gondoljon bele,ha éppen olyat készül tenni a gyereke,amit nem helyesel.Ez az anyuka lehet nem helyesli,a koncertre menést/félti a gyerekét és ezekben a döntést egyedül ő hozhatja.Ez van.

2010. jún. 2. 21:08
 23/51 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Akkor miért hazudik az anyuka, és miért nem mondja a kérdező szemébe, hogy bocsi, de nem mehetsz el. Itt nem erről van szó. Vagy ha igen, akkor remélem hogy a gyerekei is majd ilyen ócska hazugságokkal vágják majd át agyba főbe anyucit. Mert volt kitől tanulni, ugyebár...

2010. jún. 2. 22:08
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

Nosza, ugorjunk neki!

Szerintem itt senki sem akarja a srácot az édesanyja ellen uszítani, de ha objektíven nézzük a dolgokat, be kell látni, hogy egyáltalán nem fair, amit az anya csinál.

Ha valóban csupán azért nem engedi el a fiát egy koncertre ( mellesleg hagyjuk meg, nem egy akármilyen, csupán pár hónapja létező magyar tinibanda koncertjéről van szó, hanem egy világszerte elismert énekes és zeneszerző hazánkba látogatásáról ), mert a saját maga programját tartja elsőrendűnek, akkor egyértelműen igazságtalanságról van szó.

Mint a kérdező már előbb említette, az anyukája elengedte volna a koncertre, amire már hónapok óta gyűjti a pénzt, nem is lett volna kifogása ellene, ha a saját pénzéből megy. Ez így is történt volna, a probléma csupán annyi, hogy az anyuka is szervezett magának programot, a kislányra való felügyeletet pedig a fia kárára akarja megoldani.

Persze semmi jogom ítélkezni, pláne, hogy nem ismerem a körülményeket, de az elmondottak alapján csak azt tudom tanácsolni, hogy éreztesd anyukáddal, hogy ez a koncert milyen fontos számodra és próbálj felvázolni anyukádnak pár alternatív lehetőséget a kislány elhelyezésével kapcsolatban. Szerintem még akkor sem dőlne össze a világ, ha elvinné erre a bizonyos osztálytalálkozóra.

Azoknak meg, akik arról magyaráznak, hogy 17 éves gyereknek, a nagykorúság szélén hol is van a helye, megkérném Önöket, hogy próbáljanak visszaemlékezni, véletlenül nem-e voltak egykor Önök is fiatalok? :)

Kérlek tájékoztass majd minket a fejleményekről, kedves kérdező! :)

Baráti üdvözlettel: Egy GyakoriKérdések.hu olvasó, 16/F

2010. jún. 2. 22:46
 25/51 anonim ***** válasza:
Elég érdekesnek tartom azt a fajta szülői hozzáállást, hogy 18 éves korig én szabom meg, hogy mit tehet a gyerek és mit nem, de a legapróbb részletekig! Nyilván a nagy dolgokban nem a gyerek dönt, de minél nagyobb, annál inkább figyelembe veszem a véleményét és teret adok a döntéseinek, mert csak így válik felnőtté. Irreális lenne azt várni egy embertől, hogy 18 évig teljes alávetettségben éljen, aztán hirtelen legyen felelősségteljes felnőtt egyik napról a másikra, pusztán azért, mert naptár szerint 18 éves. Ha egy gyerek megbízható, akkor igenis mehessen koncertre. Ha meg nem az, akkor nem csinál gondot abból, hogy engedik vagy sem, úgyis elmegy. Ja, és egyetlen törvény sem tiltja, hogy 17 évesen 8 után utcán legyen. És ha a kedves anyuka bebattyogna a rendőrségre, hogy a kislánya elment koncertre és tessék visszahozni mert nem engedte el, hát körberöhögnék - megjegyzem teljes joggal. Ne kezeljünk egy 17 évest kisgyerekként, ne várjunk tőle teljes alávetettséget és ne akarjuk pontról pontra előírni az életét, mert ezzel csak a saját erőnket fitogtatnánk, de semmitől nem óvnánk meg.
2010. jún. 2. 23:08
 26/51 anonim ***** válasza:

Mutasd már meg nekem azt a törvényt, hogy 17 éves nem lehet az utcán egyedül 8 után!

mert megsúgom, ilyen élettől elrugaszkodott törvényt még a mi hülye politikusaink sem képesek meghozni.

2010. jún. 3. 08:17
 27/51 anonim ***** válasza:
Engem amúgy extrém módon féltettek a szüleim, de egy ilyen babakoncertre még ők is elengedtek volna. szóval sztem totál nem erről van szó.
2010. jún. 3. 08:19
 28/51 A kérdező kommentje:

Hiába mondom anyunak nyugodtan,idegesen nem halgat rám. Azzal jön h soha nem vigyázok a hugomra,és most az egyszer igazán megtehetném. pedig már nem egyszer vigyáztam rá.

Az is baj,h voltam olyan hülye és neki adtam megörzésre a pénzemet,nehogy elköltsem vmi hülyeségre. Azt mondta h majd az osztálytalálkozó után oda adja,mert így biztos benne h nem logok el

2010. jún. 3. 13:08
 29/51 anonim ***** válasza:
8%

Babakoncert persze...ott van az összes buzzzzzzzzzeráns.

Őszintén szólva a 17 éves lányomat elöbb engedném oda,mint a fiamat.

2010. jún. 3. 14:56
 30/51 anonim ***** válasza:
Előzőnek: voltál már ilyen nagy koncerten? Én már elég sokszor. Az emberek nem foglalkoznak a másikkal. Csak a zenével, meg a saját barátaikkal. Nincs mitől félni.
2010. jún. 3. 15:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!