Önző lennék? Nem kaptam semmit gyereknapra. De a tesóm igen
Én 15 éves vagyok,a tesóm meg 23. Tesómnak van egy egy éves babája is. Anya tegnap adott tesómnak 5000Ft-t gyereknapra, állítólag a picinek adta,h rá költse. De ma délelött jött át hozzánk tesóm és mutogatta az új szandiját. Kérdeztem h hogy volt rá pénze hisz elötte panaszkodott h nincs 10ftja sem. Mondta h lett. Én mondstam anyunak h sztem abból vette a cipőt amit ő adott.de ő csak annyit mondott h nem tudhatjuk. (Ja,mert anya tegnap adott neki 5000Ft-ot) A vicc az h pár órával késöbb ,ár jött át pénzért mert nincs pelenka a gyerekre. Én mondtam neki h mi van azzal a pénzel amit anya adott tegnap? erre azt mondta h abból mást vett. Mikor odavágtam h cipőt,akkor rám ordított h semmi közöm hozzá h mire költi a pénzét. Mikor anyának is szóltam h azért ez hogyis van akkor már ketten mondták h milyen önző és irigy testvér vagyok.
Rossul esik h én még egy vacak csokit sem kaptam,tesóm meg elvert 5000Ft-t és még a pelenkára is kapott külön pénzt
nem a babától sajnálom,hanem az idegesít h tesóm elköltötte cipőre,és vígan a pofámba röhögve mutogatta h ugye milyen jó,meg szép
Én meg egy vacak 40ft-os csokit se kaptam(szombaton mikor voltunk anyával boltba tök megkívántam,és kértem,de azt mondta h nincs pénze hülyeségekre) :(
Tesóm meg azért mert van gyereke bármikor kaphat pénzt anyámtól. Mindig azt mondja h a gyereknek kell ez vagy az,és sokszor nem is. Hanem csak neki kell uj nadrág vagy felső
Anyának meg hiába mondom,mert olyankor szerinte irigy vagyok
23:49-nek
Amíg otthon él, addig eltartják, eleve megkap mindent az év 365 napján (különben nem lenne ilyen irigykedő, elkényeztetett kis liba). Egy 15 éves már nem csecsemő, szégyellheti magát, hogy a saját testvérére irigykedik, ahelyett, hogy örülne, hogy segítenek neki. Én ennyi idős koromban már magamtól vettem ajándékot az óvodáskorú unokatestvéremnek, és meg sem fordult a fejemben, hogy engem gyerekszámba kellene még venni. Gondolom, a kérdező is kikérné magának, ha arról lenne szó, elengedi-e este anyuci bulizni.
Vagyisde! Mivel én akkoriban ballagtam általánosból(júniusba) elötte kaptam egy uj ünneplő cipőt.A régi már elég rossz állapotban volt,meg nagyon gyerekes kinézete volt. Az uj amit kaptam,azt sokkal felnőttesebb,meg más alkalmakra is jó
Arra mondta anyu h az a gyereknapi ajándékom
Szerintem a kérdezőnek sem a gyereknap a problémája.
Hanem a nővére fleháborito viselkedése,hogy a saját gyereke helyett szandálra költi a pénzt,utána meg 23 évesen az anyjától kuncsorogja ki a pelenkára a lovét.Igazából,valljuk be ez anyád hibája,ezt ő is nagyon jól tudja,és ha olyasmire tapintasz ami igaz,akkor a másik ember téged fog támadni,rádháritja a figyelmet,nehogy az ő gyengesége,jellemhibája legyen teritéken.. Sajnos ez igazságtalanság igen,de az élet nem mindig igazságos,és sokszor fogsz még ezzel a magatartásformávla találkozni. A lényeg: ne vedd magadra,ez az anyád baja,és a nővéredé,anyád nem akarja meglátni hogy a tesód úgy befolyásolja mintha csak egy pincsi kutya lenne,a tesódnak meg persze hogy nem érdeke igazat adni neked,hiszen akkor nem akaszthatna le 5-10-20 ezer forintokat anyádról,ha kinyilna a szeme.
Ezzel viszont neked már nem kell foglalkoznod,az ő nyomoruk,15 évesen legyél elég érett ahhoz hogy nagyvonalúan tuúllépsz mások nyomorán,mert ha ezt nem tanulod meg egész életedben naív igazságharcos kislány maradsz,nagyon sokat fogsz csalódni.
23.56
Mondom nem a babától sajnálom a pénzt!
Sőt nem is szólnék semmit ha tényleg rá költötte volna a pénzt tesóm,de nem! Ő röhögve mutatta h milyen klaszz dolgot vett magának. Ez a dühítő!
Amikor én szeretnék vmit,akkor meg mindig az a válasz h nincs rá pénz. pedig megcsinálok itthon mindent,és a jegyeim se rosszak. ha mégis kapok vmit,mert szükség van rá(kinőtt ruha.,tönkrement cipő) akkor arra mondja anyu h ezt szülinapra,karácsonyra,vagy vmi nagyobb ünnepre kaptam
És nem járok bulizni,többre értékelek egy mozit,vagy egy jó könyvet
23.59
Azért kaptam mert muszály volt. ha nem lett volna gyereknap akkor is meg kell venni.
Bár tesóm azon is spórólt volna oda adta volna az ő 39-es magassarkúját az én 36os lábamra,mert ő kinézett magának egy újat.
De anya igazságos volt,tesómnak is megvette a kinézett cipőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!