Gyerek a temetésen?
Egy 7 éves jobban felfogja a dolgot, mint hinnéd. Természetesen ott a helye.
Ha kisebb lenne meggondolnám, de így mindenképpen menjen. El is várható, mert az anyja volt.
Természetesen.
Elmondod neki, hogy anya az angyalokkal, Istennel, tündérekkel... van (vagy akármi, csak NEM "alszik").
Xy azét sír, mert szomorú, hogy anya elment, látni pedig SEMMIT nem lát, ugyanis a koporsóhoz nem viszed oda :)
Persze.
Én alsósan beszedet is mondtam egy pót nagyim temetésén
Ez egyértelmű hogy el kell vinni!!
6-7 évesen már fel tudja fogni, hogy mi történik a temetésen...
Főleg ha az édesanyáról van szó, alap dolog!!
"Ne "kamuzzatok", úgy értem úgy mondjátok el neki, ahogy van."
Úgy mondjátok el neki, ahogy ti hiszitek. Attól, hogy egyesek szerint kamu a mennyország, még nyugodtan mondjátok azt, hogy ott van, ha ti is úgy hiszitek! Az a kamu, amit nem meggyőződéssel mondtok, hanem átüt rajta, hogy ti magatok se hiszitek.
Én csak annyit írok, egy 6-7 éves gyermek Édesanyjának nem szabadna meghalnia. Őszinte részvétem!
-Úgy jó, ahogy a család együtt dönt, ebbe másnak beleszólása nincs. Idősebb, tizenéves gyerek sem tudja feldolgozni ezt a traumát, legfeljebb hosszú évek, évtizedek alatt. Sajnos a szülő ilyen korai elvesztése óriási trauma és kihat az egész életre, tudom, van ismerősöm, aki fiatalon vesztette el a szüleit.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!