Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyukák, kismamák,...

Egyedülálló anyukák, kismamák, hogy bírjátok egyedül ezt a terhet? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
17 hetes kismama vagyok,lassan 2 éve vagyunk együtt a párommal. Elég akaratos kemény fejű férfi. Több mint 1 éve már együtt lakunk, de ez alatt az idő alatt minden hétvégén le kellett utaznumk a szüleihez, ahogy eljön a péntek délután már bepakolva kell várnom őt mikor jön haza a munkábol és irány hozzájuk, ahol persze egész hétvége arrol szól, hogy a haverokkal sörözik meg jön megy egész nap. Hétvégére esélyem sincs tervezni programot mert az csak rola meg haverjairol szol, hétköznap meg dolgozik azért nem. Most os nem beszélt velem a hétvégén mert itthon szerettem volna maradni, mivel több mint egy hétig korházban feküdtem és pihenni szerettem volna. Rendesen bele volt betegedve. Egyre kevésbé érzem ugy, h vele szeretnék lenni. Nem támogat, neki most a terhes barátnőjét kellene előnyben részesíteni, és sokszor én vagyok az akit félrerak. Kérdeztem tőle, hogy ha meg lesz a pici akkor is folyton menni fogunk? Persze erre csakis igen a válasz. Nem érti meg, hogy újszülött babával nem lehet rögtön utazgatni, de erre csak az a válasza, hogy ő akkor is megy egyedül. Ugy érzem, hogy ő egy felnőtt tesben egy nagy gyerek aki nem bír továbblépni és felnőttként viselkedni. Nem tudom mitévő legyek, nem vagyok boldog, belefáradtam, hogy folyton én engedek. Nemtudom mi rosszabb, egyedül lenni és ugy várni a babát, vagy pedig egy boldogtalan kapcsolatban lenni amiben mindig sírok. Félek az anyagiaktól is egy pici babával.

2017. nov. 7. 10:55
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Két lehetőséged van, szerintem innentől kezdve tedd félre az érzelmeket, és azt nézd, hogy neked miből van nagyobb hasznod.

1. ha jól keres a párod, elfogadod, hogy egyedül gondozod a gyereket, próbálsz más segítséget találni, pl. nagyszülők, barátnők. És legalább az anyagiak miatt nem kell aggódnod. Más is tenyerelt már bele hasonló férfibe.

2. ha anyagilag is sz.r az egész, akkor lerakatod vele a gyerektartást, és hazacuccolsz a szüleidhez. Ha dolgoztál korábban és van rendes csed-ed, gyes-ed, akkor 2 évig kihúzod így. Utána bölcsi.

2017. nov. 7. 12:26
 22/42 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók köszönöm a válaszaitokat, kiváltképp azoknak akik emberi módon tudtak válaszolni. Azoknak is köszönöm akik degradáló stílusban nyivánultak meg, ezzel megmutattátok, h ogy mennyire vagytok emberek. Lenézés és megalázás... Sose feledjétek, hogy lehet pont egyszer annak a segítségére leszzek szorulva, akit annyira lenéztek. Jusson majd ez eszetekbe,ha orvoshoz mentek, mert lehet a doktornő ép egy egyedül álló anya lesz, vagy majd az aki fel veszi a telefont, ha segítséget kérsz ép egy egyedülálló anya lesz. Lehet, hogy egy egyedülálló anya,akinek a magánélete egy rakás szar , tökéletes a munkájában, emberi az embertársaival szemben. És, ha esetleg valaki szégyenkezik nő létére nő társai miatt?? Óóó hát végképp ne tegye, Itt szégyenkezni azok miatt az emberek miatt lehet akikbe nem szorult emberség, csak önzőség és lenézés... Valószínű ezek az emberek az élet más területein is így viselkednek.
2017. nov. 7. 12:56
 23/42 anonim ***** válasza:
94%

Én azt tenném, hogy lelépnék ilyen ember mellől.

Nem tudom volt-e valaha munkád, lesz-e jogosultságod Csed-re, gyed-re, ill.mennyi összegben.Az egyedülállóknak járó családi pótlékkal kitörölheted a hátsódat, mert alig több, mint a nem egyedülállóké(1500 Ft).Tudom, mert egyedül vagyok a gyerekemmel.Nekem mondjuk mindig volt munkám, ennyiből könnyebb.Már 24 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen.Most éppen suliba járok, ha minden igaz, több lesz a fizetésem majd.

A volt párodtól elviekben kellene gyerektartásdíjat kapnod, azt nem tudom milyen összegű lehet.Én keveset kapok, de apával lehet egyezkedni, ha nagyobb kiadás várható a lányommal kapcsolatban.

A szüleiddel mindenképpen kellene beszélned, lehet valamiben tudnak majd segíteni(nekem szüleim sem voltak már, amikor lett a lányom).Más okos ötletem nincs.

Azért remélem nem vagy olyan önállótlan, hogy kényszerből eltűrd ezt a fazont..akkor sajnos értelmetlen volt kérdezned.

2017. nov. 7. 13:08
 24/42 A kérdező kommentje:

Szia utolso, igen van munkám. És ameddig lehet dolgozni is szertenék, sosem voltam eltartott, megtanultam eltartani magam, és szerencsére meg is tudtam venni magamnak mindent egyedül amire csak szükségem volt (kocsi,lakás)Ezt most azért írtam így le mert itt sokan azt gondolhatják, hogy valami idióta fruska vagyok...

Köszönöm, hogy válaszoltál, és vállaltad, hogy egyedülálló anyaként hogy állsz helyet. Hiba volt ide írni, kérdést mert itt szét szednek a dögkeselyűk...

2017. nov. 7. 13:22
 25/42 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem pedig ne siesd el, az én párom se ájult még el terhesség alatt, végül is még mitől, fel se fogja igazán. Nálad most a hormonok is játszanak. Lehet, hogyha meglesz a pici, sehova se akar menni.Addig se idegesítsd magad, készülődj a picire, menjen egyedül, ha akar. Aztán, ha szülés után se változik, ráérsz akkor is lépni.
2017. nov. 7. 13:30
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd el. Ha meglesz a baba, akkor egyedül is otthagy, főleg, hogy ne kelljen a gyerek sírását hallgatnia! Sok segítségre se számíts ilyen embertől. Ha van kereseted, akkor kapsz majd csedet és gyedet is, természetesen kérj gyerektartást!!! Én ezt tenném.
2017. nov. 7. 14:05
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mit köszönnöd kérdező.Ez az oldal elviekben a segítségnyújtásról is szólna.

Bármikor, bárki előtt felvállalom, hogyan állok egyedül helyt már 10 éve. :) Pedig én sem így terveztem..

Ahogyan látom, nem lesz olyan nagyon nehéz dolgod, ha biztos munkád van.Ez már jó alap lesz hozzá.A többi rajtad is, meg a leleményességeden is múlik.Kitartás!

2017. nov. 7. 14:07
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyagilag nem vagy kaki helyzetben, biztosított a lakhatás.. stb.,

akkor HIDD EL, hogy csak könnyebb lesz enélkül a farok nélkül!

Ezt tudatosítsd magadban!

Nehéz egyedül gyereket nevelni, de egy nem támogató, folyton kioktató, önző bunkóval még nehezebb. Se a gyereknek, se neked nem jó az a stressz, amit mellette átélsz.

Nem szabad hogy kapcsolatfüggőségből benne maradj ebben a helyzetben.

2017. nov. 7. 14:07
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Anyám egész kicsi korom óta egyedül nevelt (már felnőttem).

Nehéz volt neki, de nem lehetetlen:)

Apám egyáltalán nem rossz ember, csak nem jöttek ki egymással, így is mindketten EGÉSZ ÉLETÜKBEN azt mondták, nagyon jól tették, hogy elváltak - igaza volt, aki azt mondta, rettentő sokat számít, hogy megszűnik a stressz!

Legalább tudni fogod, hányadán állsz, nem lesz egy "kolonc" a nyakadban!

Nézz utána az összes támogatásnak, amit kaphatsz, és számolj!

2017. nov. 7. 14:48
 30/42 anonim ***** válasza:
51%
Pozitív dolgot tudsz az emberedről mondani? Ha nem, akkor nem értem az egész helyzet létrejöttének okait.
2017. nov. 7. 15:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!