Egyedülálló anyukák, kismamák, hogy bírjátok egyedül ezt a terhet? Ti mit tennétek a helyemben?
Két lehetőséged van, szerintem innentől kezdve tedd félre az érzelmeket, és azt nézd, hogy neked miből van nagyobb hasznod.
1. ha jól keres a párod, elfogadod, hogy egyedül gondozod a gyereket, próbálsz más segítséget találni, pl. nagyszülők, barátnők. És legalább az anyagiak miatt nem kell aggódnod. Más is tenyerelt már bele hasonló férfibe.
2. ha anyagilag is sz.r az egész, akkor lerakatod vele a gyerektartást, és hazacuccolsz a szüleidhez. Ha dolgoztál korábban és van rendes csed-ed, gyes-ed, akkor 2 évig kihúzod így. Utána bölcsi.
Én azt tenném, hogy lelépnék ilyen ember mellől.
Nem tudom volt-e valaha munkád, lesz-e jogosultságod Csed-re, gyed-re, ill.mennyi összegben.Az egyedülállóknak járó családi pótlékkal kitörölheted a hátsódat, mert alig több, mint a nem egyedülállóké(1500 Ft).Tudom, mert egyedül vagyok a gyerekemmel.Nekem mondjuk mindig volt munkám, ennyiből könnyebb.Már 24 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen.Most éppen suliba járok, ha minden igaz, több lesz a fizetésem majd.
A volt párodtól elviekben kellene gyerektartásdíjat kapnod, azt nem tudom milyen összegű lehet.Én keveset kapok, de apával lehet egyezkedni, ha nagyobb kiadás várható a lányommal kapcsolatban.
A szüleiddel mindenképpen kellene beszélned, lehet valamiben tudnak majd segíteni(nekem szüleim sem voltak már, amikor lett a lányom).Más okos ötletem nincs.
Azért remélem nem vagy olyan önállótlan, hogy kényszerből eltűrd ezt a fazont..akkor sajnos értelmetlen volt kérdezned.
Szia utolso, igen van munkám. És ameddig lehet dolgozni is szertenék, sosem voltam eltartott, megtanultam eltartani magam, és szerencsére meg is tudtam venni magamnak mindent egyedül amire csak szükségem volt (kocsi,lakás)Ezt most azért írtam így le mert itt sokan azt gondolhatják, hogy valami idióta fruska vagyok...
Köszönöm, hogy válaszoltál, és vállaltad, hogy egyedülálló anyaként hogy állsz helyet. Hiba volt ide írni, kérdést mert itt szét szednek a dögkeselyűk...
Nincs mit köszönnöd kérdező.Ez az oldal elviekben a segítségnyújtásról is szólna.
Bármikor, bárki előtt felvállalom, hogyan állok egyedül helyt már 10 éve. :) Pedig én sem így terveztem..
Ahogyan látom, nem lesz olyan nagyon nehéz dolgod, ha biztos munkád van.Ez már jó alap lesz hozzá.A többi rajtad is, meg a leleményességeden is múlik.Kitartás!
Ha anyagilag nem vagy kaki helyzetben, biztosított a lakhatás.. stb.,
akkor HIDD EL, hogy csak könnyebb lesz enélkül a farok nélkül!
Ezt tudatosítsd magadban!
Nehéz egyedül gyereket nevelni, de egy nem támogató, folyton kioktató, önző bunkóval még nehezebb. Se a gyereknek, se neked nem jó az a stressz, amit mellette átélsz.
Nem szabad hogy kapcsolatfüggőségből benne maradj ebben a helyzetben.
Anyám egész kicsi korom óta egyedül nevelt (már felnőttem).
Nehéz volt neki, de nem lehetetlen:)
Apám egyáltalán nem rossz ember, csak nem jöttek ki egymással, így is mindketten EGÉSZ ÉLETÜKBEN azt mondták, nagyon jól tették, hogy elváltak - igaza volt, aki azt mondta, rettentő sokat számít, hogy megszűnik a stressz!
Legalább tudni fogod, hányadán állsz, nem lesz egy "kolonc" a nyakadban!
Nézz utána az összes támogatásnak, amit kaphatsz, és számolj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!