Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyukák, kismamák,...

Egyedülálló anyukák, kismamák, hogy bírjátok egyedül ezt a terhet? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
17 hetes kismama vagyok,lassan 2 éve vagyunk együtt a párommal. Elég akaratos kemény fejű férfi. Több mint 1 éve már együtt lakunk, de ez alatt az idő alatt minden hétvégén le kellett utaznumk a szüleihez, ahogy eljön a péntek délután már bepakolva kell várnom őt mikor jön haza a munkábol és irány hozzájuk, ahol persze egész hétvége arrol szól, hogy a haverokkal sörözik meg jön megy egész nap. Hétvégére esélyem sincs tervezni programot mert az csak rola meg haverjairol szol, hétköznap meg dolgozik azért nem. Most os nem beszélt velem a hétvégén mert itthon szerettem volna maradni, mivel több mint egy hétig korházban feküdtem és pihenni szerettem volna. Rendesen bele volt betegedve. Egyre kevésbé érzem ugy, h vele szeretnék lenni. Nem támogat, neki most a terhes barátnőjét kellene előnyben részesíteni, és sokszor én vagyok az akit félrerak. Kérdeztem tőle, hogy ha meg lesz a pici akkor is folyton menni fogunk? Persze erre csakis igen a válasz. Nem érti meg, hogy újszülött babával nem lehet rögtön utazgatni, de erre csak az a válasza, hogy ő akkor is megy egyedül. Ugy érzem, hogy ő egy felnőtt tesben egy nagy gyerek aki nem bír továbblépni és felnőttként viselkedni. Nem tudom mitévő legyek, nem vagyok boldog, belefáradtam, hogy folyton én engedek. Nemtudom mi rosszabb, egyedül lenni és ugy várni a babát, vagy pedig egy boldogtalan kapcsolatban lenni amiben mindig sírok. Félek az anyagiaktól is egy pici babával.

2017. nov. 7. 10:55
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos nagyon meg kellene gondolni kinek mer szülni az ember, de a legtöbben csak úgy beleugranak reménykedve, hogy az ő párjuk majd megváltozik. Igazából egy ilyet sem láttam még. Viszont az is igaz, hogy azok között akik tényleg felelősen akarnak dönteni meg azt látom, hogy csak várnak és várnak, minden ujjukra akad tíz férfi, de olyat nem találni akire gyermeket merne vállalni. Az idő meg telik és végül már túl késő. Rengeteg ilyen gyermektelen embert ismerek akiknek már szerintem nem is lesz. Válságban van a párkapcsolat a mai világunkban. Ha meg szeretnénk menteni az országot a népességfogyástól ki kellene találni valamit ami az egyedül gyermekeket vállaló nőknek megoldást jelent.
2017. nov. 7. 11:27
 12/42 A kérdező kommentje:

Figyeljetek itt most nem a lehurrogó emberek vélemémyére vagyok kiváncsi akik lelkileg mégjobban lehúznak, tudom én is, hogy melléllőttem, de ezen már nem tudok változtatni, és, h miért vállatam be a gyereket? Almomban sem gondoltam volna, hogy terhes leszek, mivel épp petefészek és méh műtét előtt álltam ismét, de ez nem ide tartozik....

Emgem egyedülálló anyukák tapasztalata érdekel, nem pedig az "edd meg amit főztél" kommentek

2017. nov. 7. 11:33
 13/42 anonim ***** válasza:
95%

Te már sajnos nem okulhatsz ebből a történetből, de éppen ezért nem ajánlott vakon fejjel menni a falnak. Ameddig a rózsaszín köd fel nem száll, addig sem házasodni, sem szülni nem szabad. Előbb meg- és ki kell ismerni őt, megismerni a valódi személyiségét, a zavaró, vagy rossz szokásait, és utána feltenni magadnak a kérdést, hogy ilyen életet szeretnél-e.

Nyilván nem az utóbbi 2 hétben vált ilyenné.

De sajnos már a történteken változtatni nem tudsz.

Igazából most egy kérdést kell magadnak megválaszolnod: szeretnél évtizedekig, vagy akár életed végéig úgy élni, hogy te, és a gyerek csak valami másodlagos nyűg vagytok a pia és a haverok mellett? Ha igen, akkor hajrá, de akkor nem panaszkodj. Ha nem, akkor meg ideje lenne tenned is érte.

Azért úgy gondold azt is át, hogy így is egyedül fogod nevelni a gyerekedet, sőt, lesz még egy plusz teher, aki nem, hogy segíteni nem fog, de egyenesen csak hátráltat. Tudatosuljon benned, hogy ha valami baj lesz, ha szükséged lesz rá, akkor ő lesz az első, aki ott hagy a sz..rban. (Mint ahogy erre már láttál is kezdeti példát.) És nem, nem az a baj, hogy ő gyerekes lenne. Én is felnőtt testben szinte gyerek vagyok, de a zágrábi gyorsnak futottam volna szégyenemben, ha a barátnőm legyengülten vagy betegen fekszik otthon, én meg ahelyett, hogy mellette lennék, élném a saját kis züllött életemet. Igazából itt az a baj, hogy neki te nem vagy a párja. Neki te csak egy nő vagy, akit néha meg lehet *****. Már bocs. Ő nem a társad akar lenni, hanem a gazdád, akit birtokolhat, és akit irányíthat. Ha pedig már most állandóan sírsz, akkor borítékolhatod, hogy előbb-utóbb a pszichón kötsz ki. Ezt akarod?

És nem, nem fog megváltozni. Pozitív irányban egész biztos, hogy nem. Ellenben majd amikor nem csak ő lesz kizárólagosan a középpontban, vagy neadjisten lesz olyan, amikor eü. okokból nem tud megfektetni, ne hidd azt, hogy majd elnéző lesz, és a te érdekeidet fogja nézni... Nem egy, és nem kettő ilyen kapcsolatot vagy házasságot láttam tönkremenni, és azzal együtt komplett családokat megrokkanni.

És ha másért nem is, a gyerek érdekében sem kéne ilyen "apával" maradni.

2017. nov. 7. 11:35
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

először is a pasid tedd ki, stressz faktor letudva.

másodszor számold ki, hogy anyagilag, hogy jössz majd ki, mennyi félretett pénzed van stb.

2017. nov. 7. 11:55
 15/42 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván, gondolom, még arra is lusta volt, hogy a gumit felhúzza. Mindegy is, tényleg most már késő bánat.

Viszont még ne könyveld el úgy, hogy na, most innentől csőd az életed. Tessék felállni, és megtenni azt, amit meg kell! Igen, mihamarabb lelépni emellől a nulla felelősségtudatú arrogáns bunkó mellől. Mind neked, mind a kicsinek nagyságrendekkel jobb egyedül, de kiegyensúlyozottan, mintsem egy diszfunkcionális családban, egy alkalmatlan apa és egy idegroncs anya mellett.

Végül pedig: ki tudja, ki szeret beléd? Ne hidd azt, hogy attól, mert van egy kicsid, mostantól egyetlen férfi sem fog rádnézni.

2017. nov. 7. 11:56
 16/42 anonim ***** válasza:
46%
Ebbe a kapcsolatba aztán marhára kellett a gyerek... gratulálok, innentől kezdve gyakorlatilag egyeüdlálló anyuka vagy, készülj fel már most.
2017. nov. 7. 12:04
 17/42 anonim ***** válasza:
37%

Ja, hogy még védekezni sem tudsz?!

Jézusom, te tényleg ilyen ostoba vagy? BÁRMIKOR terhes lehetsz, vagy ezt az iskolában nem mondták el?

2017. nov. 7. 12:05
 18/42 anonim ***** válasza:
92%

Hagyjátok már békén, pont elég neki, amit átél. Aki acsarkodni akar, fáradjon át egy másik kérdéshez.

Nézd, lehet, hogy félelmetesnek tűnik egyedül nevelni egy gyereket, de nem lehetetlen. Anyagilag számolhatsz az egyedülállóknak járó családi pótlékkal és a gyerektartással akkor is, ha már a gyed, gyes nem fog járni. Ha nem kell albérletet fizetni, akkor ki fogtok a fizetésedből és az egyéb jövedelmekből jönni. Munkahelyed van, ahol visszavárnak?

Ami nehéz, az az, hogy mindenre egyedül vagy: egyedül kell megoldani az oviba, iskolába vivést és hozást, azt, ha beteg a gyerek, miközben dolgoznod is kell. A kérdés, hogy mondjuk anyukádék tudnak-e segíteni ezekben a dolgokban, mennyire laknak messze?

2017. nov. 7. 12:06
 19/42 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, mivel nem ismered az egészségügyi multamat, így nem áll jogodban pálcát törni a fejem felett, sőt senki feje felett...

Nyilván a te életed tökéletes, semmi okod panaszra,és biztosan minden úgy alakult az életedben ahogy te azt eltervezted. Ha így van adj hálát az Istennek, és örülj, mert egy kettő romokban heverhet majd a te életed is.

2017. nov. 7. 12:14
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, egyvalamit jegyezz meg, a jövőre nézve is: az emberek NEM változnak meg. Egyikük sem. Soha. Apróbb változások természetesen történhetnek, de soha, senki nem fog 180 fokos fordulatot venni. Sem miattad, sem gyerek miatt, sem akármi másért.

Ha ezt mindenki tudná és elfogadná, jóval kevesebb elbaltázott kapcsolat/házasság lenne a világon.

2017. nov. 7. 12:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!