Miért nem látja a férjem hogy segítségre van
szükségem? A tietek mennyit segít?
Figyelt kérdés
Férjem dolgozik én itthon 2 kisgyerekkel. Hajnalban kelnek, csöndbe vagyunk amíg apa nem kel hogy ne legyen fáradt a munkában. A héten mindent megcsinálok, főzök minden nap, lakás tiszta ruhák rendben, minden klappol emelett a gyerekek igényei is ellátva maximálisan! Úszni, focizni, kórusba, lego klubba oviba isibe, kirándulni, játszóra, mindenhova én viszem őket. Mikor apa itthon van teljesen olyan mintha egy harmadik gyerekem lenne. Még a wc-t is nekem kell lehúzni utána! Kéthetente előző este megkérem vigye ki a kukát könyörgöm mert nehéz! Hajnalban én ugrok ki az ágyból kivonszolom mert nem vitte ki. Ha arra kérem vacsora után segítsen elpakolni, ő fáradt. Mindenre ez a válasz: "Én dolgozom!" Az otthon a te dolgod. A hétvége abból áll hogy ő délig alszik addig mi csendben nehogy zavarjuk, vagy ha nem bírják inkább elviszem valahova őket hogy nehogy felébresszék apát. Ha felkelt egy órát nézi a meccset majd felmegy a hálóba meditálni. Mert napi 2-3-szor meditál. Olyan mintha egy külső szemlélő élne velünk nem is a családunk tagja hanem egy kívülálló személy.. Nem szólok neki inkább mert veszekszik hogy ő nem fog semmit csinàlni mert egész héten dolgozik és a gyerekek stresszelnek ha veszekszünk. Inkább nem szólok semmiért. De mi lesz velem, meddig lehet bírni idegileg a heti 7 nap 24 órás készenlétet?
Hollandiában is 4 évesen kezdik az iskolát. Itt nincs óvoda, se bölcsőde, "gastouder " -vendegszulo - vagy "kinderopvang" -gyerek vigyázó van. Az általános iskola 1-2 évfolyama kb olyan, mint a magyarországi óvoda, 3. évfolyamán tanulnak írni, olvasni, a 8. évfolyam után, tehat 12 évesen már mennek a középiskolába.
2017. okt. 29. 15:29
42/48 anonim válasza:
Bocsi :( de ezt te rontottad el, bár tudom hog mindent meg akartal neki adni de sokat adtál és elkapattad a férjed.
Először is beszélj vele és valtoz meg sürgősen, tudom milyen amikor mindent meg adsz neki én is ilyen vagyok, de elvárom hogy kapják is cserébe egy kis kedveseget, torodest.
De nálatok nincs meg az adok-kapok , :(
2017. okt. 29. 18:57
43/48 anonim válasza:
Szerintem téged ebben a házasságban nem kezel egyenrangú félként a férjed. A férfiak jelentős része elismeri a házimunkát-gyereknevelést, amit a párja végez, segítenek is amiben tudnak, de tény, hogy elég ritka az a család, ahol megengedhetik maguknak, hogy a nő ne dolgozzon, hanem a családjának éljen háztartásbeliként. Nekem két gyerekem van, szintén kis korkülönbséggel születtek, de én a gyed után visszamentem dolgozni. Évek óta megy a munka-háztartás-gyerekfuvarozás kombó, és a környezetemben lévő anyukák mind így élnek. ÉS amúgy észrevettem egy nagyon érdekes dolgot: a legjobban mégis azok az anyukák vannak a legjobban elfáradva és bírják a házimunkát és
2017. okt. 29. 21:26
44/48 anonim válasza:
...nem segít a lusta (dolgozó) férjük, akik otthon vannak a gyerekekkel. Én sose voltam olyan nyugis és kiegensúlyozott, mint abban az alig 4 évben, amíg otthon lehettem a két picivel. Mindenre volt időm, még sorozatot is néztem olykor.
Úgyhogy tényleg nem értelek, állj a a sarkadra, vagy menj vissza dolgozni, na akkor rájössz, hogy tényleg egyszerűbb volt az előző felállás.
2017. okt. 29. 21:32
45/48 anonim válasza:
"Wc-t lehúzni kaki-pisi után. "
Erre szavak nincsenek olyan undorító..pfejjjj. Még egy ovis is lehúzza maga után basszus. Mi ő valami kutya aki után szeded a sz.rt?? És te ezt hagyod? Kivágni a 'csába!! Ez nem ember, ez egy primitív véglény.
2017. okt. 30. 10:26
46/48 anonim válasza:
Hallod te olyan embernek szültél- ráadásul 2gyereket- aki a saját sz@rát nem képes lehúzni?
2017. okt. 30. 13:16
47/48 anonim válasza:
hagyd ott a szart a wc-n és kész.
nincs tiszta gatyája? nincs kaja? észreveszi magát vagy nem.
2017. okt. 31. 11:19
48/48 anonim válasza:
Ez a pasi simán megaláz és lenéz, sőt rosszabb, semmibe vesz, ha még a WC-t is neked kell lehúznod utána. Úgy elgondolkodom, vajon igaz itt a felvetett probléma vagy trollkodás az egész kérdés meg minden. Amennyiben még is igaz, úgy nagy levegő és lelépés, más nem lehet, mert később rosszabb lesz. Én egyedül neveltem fel 2 gyereket, a kisebbik 9 hónapos volt, mikor elhagytam. Nem bántam meg, bírtam erővel, anyagilag, meg minden. Nem volt segítségem, csak a hitem, hogy FEL TUDOM NEVELNI ŐKET. Ja, és hiszem, hogy valaki (nem földisegítség) mégis ott volt, mikor nehézségeim adódtak, mert csodálatos módon mindig megoldódott, néha a lehetetlennek tűnő dolgok is. Pedig ez Mo. ahol köztudomású, a minimálbér a béka alja alatt van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!