Miért nem látja a férjem hogy segítségre van szükségem? A tietek mennyit segít?
Figyelt kérdés
Férjem dolgozik én itthon 2 kisgyerekkel. Hajnalban kelnek, csöndbe vagyunk amíg apa nem kel hogy ne legyen fáradt a munkában. A héten mindent megcsinálok, főzök minden nap, lakás tiszta ruhák rendben, minden klappol emelett a gyerekek igényei is ellátva maximálisan! Úszni, focizni, kórusba, lego klubba oviba isibe, kirándulni, játszóra, mindenhova én viszem őket. Mikor apa itthon van teljesen olyan mintha egy harmadik gyerekem lenne. Még a wc-t is nekem kell lehúzni utána! Kéthetente előző este megkérem vigye ki a kukát könyörgöm mert nehéz! Hajnalban én ugrok ki az ágyból kivonszolom mert nem vitte ki. Ha arra kérem vacsora után segítsen elpakolni, ő fáradt. Mindenre ez a válasz: "Én dolgozom!" Az otthon a te dolgod. A hétvége abból áll hogy ő délig alszik addig mi csendben nehogy zavarjuk, vagy ha nem bírják inkább elviszem valahova őket hogy nehogy felébresszék apát. Ha felkelt egy órát nézi a meccset majd felmegy a hálóba meditálni. Mert napi 2-3-szor meditál. Olyan mintha egy külső szemlélő élne velünk nem is a családunk tagja hanem egy kívülálló személy.. Nem szólok neki inkább mert veszekszik hogy ő nem fog semmit csinàlni mert egész héten dolgozik és a gyerekek stresszelnek ha veszekszünk. Inkább nem szólok semmiért. De mi lesz velem, meddig lehet bírni idegileg a heti 7 nap 24 órás készenlétet?2017. okt. 29. 10:57
11/48 anonim válasza:
Gyerekek előtt is önálló volt és gyerekek után is...nem lett a kényelemre szoktatva.
Van három 10 éven aluli gyerek, én is dolgozok és munka után nekem is jól esne pihenni,pont úgy ahogy neki is,de nagyon sok feladat nem kedv kérdése. Mindenből kiveszi a részét pont úgy ahogy én...háztartás,gyerekek stb női és férfi feladatok sincsenek,pl ő is neki áll főzni,úgy ahogy én is fát hasogatni
12/48 anonim válasza:
nem, nem vagy otthon két gyerekkel. Napközben óvodában, iskolában vannak, te meg otthon. Azalatt az idő alatt bőven lennie kéne idődnek renbentartani a házat ha már a férjed eltart. Vagy, menj dolgozni és felesben végezzétek a házimunkát. Az én fejemről lesülne a bőr ha otthon lennék és a DOLOGZÓ férjemet akarnám még befogni otthon is.
13/48 anonim válasza:
6-os. Nem 0-24 h szolgálat szted?! Amíg a gyerekek oviban/isiben vannak ki főzi meg az ebédet, takarít, mos, ügyet intéz, stb., a szomszéd? 😊 Utána gondolom szalad a gyerekekért, tanul/játszik velük, fürdetés, lefektetés. Szerencsétlennek mikor van magára ideje, mondjuk, max. amikor alszik...
15/48 anonim válasza:
Leulteted és el mondod neki, hogy
-te is elmesz dolgozni
-a gyerekneveles közös feladat
-a háztartás szinten közös feladat
-nem vagy cseléd, hogy a wct is te húzd le utána
Ha nem tetszik, lehet elvalni, sok változás nem lesz
16/48 anonim válasza:
Vágd rá az ajtót és menj el egy hétre wellnesezni egyedül. Majd ezalatt megtudja merre hány méter. Nekem amúgy a párommal fele fele arányban megoszlik a házimunka. De én ezt otthon is így láttam apám is ilyen segítőkész volt. 38 n
17/48 A kérdező kommentje:
Az ovi csak 3 óra naponta.. 9-12-ig. Ez ingyenes. Ha hosszabb idejog maradna súlyos eurókba kerülne mertnincs állami ovoda. Minden privát. Azért nem tudok elmenni dolgozni mert az összes megkeresett pénzem elmenni a gyerekek ellátására. Nem éri meg inkább én nevelem őket! Sajnos eléggé kietlen helyen lakunk ezért mindenhova időbe telik menni. A kicsi ráadásul egy másik vároba já oviba mert ahova költöztünk tavasszal már beteltek a helyek. Addig bevásárolok az ebédhez való stb, összepakolom a házat. Mire mindez kész megyek a kicsiért..
2017. okt. 29. 11:42
19/48 anonim válasza:
Hogy, te milyen rosszindulatú vagy 12-es... Lesülne a bőr a fejemről, ha a DOLGOZÓ férjem.. Miért, a kérdező szted mit csinál, kérlek ő is DOLGOZIK, csak otthon. Neki mikor van hétvégéje, pihenője?? Várom a válaszod időpont megadással!!
20/48 Alain Delon válasza:
Mikor munka után leül pihenni, ülj mellé te is stb. Utánozd mindenben, hátha észreveszi magát. Hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!