Miért nem látja a férjem hogy segítségre van szükségem? A tietek mennyit segít?
30
Nem, éppen ezért írta, hogy "ezért mindenhova időbe telik menni" (nyilván egy nagyobb településre).
Nézd kérdező, külföldön, ahol fizetős az ovi, ott van rá állami támogatás is, ami jövedelem függő. Olyan nagy összeg sosem lesz, hogy egy jövedelmet elvigyen, ez kamu.
Ha te nem dolgozol, akkor mondjuk evidens, hogy te tartod rendben a házat. A WC lehúzás problémát meg egyszerűen ne, tudom felfogni.
Beszélj vele erről, ülj le vele egyszer és nyugodt körülmények között mondd el neki, mit érzel, mit vársz tőle konkrétan. Aztán remélhetőleg meg tudjatok beszélni, meg tudtok egyezni valami igazságos felállásban.
Ha ez nem megy, vagy megy, de megis egy idő után visszaáll minden a régibe, válnék.
Mondjuk, nekem már ott betelne a pohár, hogy nem képes maga után lehúzni a WC-t vagy, hogy az én munkámat konkrétan szarba sem nézi.
Van lehetőséged elhagyni? Vagy ha most nincs is, lesz valamikor a belátható jövőben? Lenne hova menned?
Őszintén sajnállak, de szerintem a férjed nem fog megváltozni. Gondolom szeretni már nem tudsz egy olyan embert aki helyett a sz.rt is neked kell lehúzni a klotyón, mert egy gomb megnyomására nem képes. Ezért gondolom, hogy csak az tarthat mellette, hogy nincs hova menned.
Ettől a wc-s dologtól egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni. Szerintem a férjed beteg, egy normális ember nem csinál ilyet.
"Nézd kérdező, külföldön, ahol fizetős az ovi, ott van rá állami támogatás is, ami jövedelem függő. Olyan nagy összeg sosem lesz, hogy egy jövedelmet elvigyen, ez kamu. "
Látom, megincsak ír valaki, akinek fogalma sincs a dologról!
Itt nálunk a gyerekek mellöl csak félnaposra tudnék elmenni, mert az ovi reggel 8-tól délután 4-ig tart - azaz nem tudnám öket hozni-vinni egyébként.
Félnapos munkakörben havi 400 Eurot adnak csak, egy gyerekre az óvoda meg havi 230 Euro.
Erre semmiféle támogatást nem kap senki - nem tudom, honnan szedted ezt az ötletet, kivéve, ha valaki munkanélküli, akkor az óvodái díjba befizetnek 50 Eurót gyerekenként.
Most számolj kicsit: én kapnék 400 Eurót, ebböl támogatás nélkül kifizetnék 260-at, támogatással meg 360-at, azaz maradna összesen 40 Euro és 70 Euróba kerülne nekem a buszjegy a munkahelyre.
Régen talán nem vettem észre hogy ilyen.. dolgoztunk mindketten, hetente egyszer kitakarítottam. Elfoglaltak voltunk. Én két müszakban dolgoztam jól is kerestem 45 ezer euró/év. Szerettem a munkám és a szamárlétrán jól haladtam. Majd házasodtunk majd teherbe estem. A második úgy sikerült hogy még szoptattam 6 hónaposan, meg se jött még, plusz fogamzásgátlót szedtem. 5 hónapos terhesen valami mással az orvoshol és sokkot kaptam amikor azt mondta terhes vagyok! Mielött valaki belekötne hogy lehet iskolás és ovodás a gyerekekeim, ilyen rövid idön belül? úgy hogy 4 évesen kezdik a sulit!
Az elhagyáson gondolkodtam már de befenyített hogy elveszi a gyerekeket és kisemmiz.. de ez egy más történet.
36
Nos, onnan vettem, hogy én is külföldön élek és itt így van. Mondjuk nem is havi 400 euró a 4 órás munkabér, hanem minimum 750.
"4 évesen kezdik a sulit" ez melyik ország? érdekelne..
Ne rugózzatok már ezen a wc-n nyilván egyszer elfelejtette - és most a kérdező az idegösszeomlás határán felnagyítja a problémákat. Te miért nem foglalkozol semmi szellemi dologgal? Miért nem meditálsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!