A ti családotokban vannak anyagi gondok?
Okoz ez feszültséget a családban, vagy próbáltok nem erre koncentrálni?Akár házastársak-akár szülő gyermek között, vagy bárhogy.
Ha nem titok, mennyi a bevételetek és a kiadásotok havi szinten és ki kezeli a "családi kasszát"?
Megélhetési gondok nincsenek, anyagi gondok vannak. Sajnos passziváltatnom kellett magam az egyetemen mert nem tudtam volna diákmunka mellett sem megoldani a kajámat plusz albit(nem vettek fel koleszba mert szerintük anyám túl jól keres. ez biztos így is van, de nyilván én nem az anyám pénzét osztom be, hanem a sajátomat). Azóta dolgozom, 8 és 4 órába, de nagyon leszív, tegnap óta olyan migrénem van hogy legszívesebben sírva fakadtam volna a főnököm előtt mikor megkérdezte hogy fáj-e a fejem... De mind1, túl fogom élni, összeszedem magam egy picit, félreteszek aztán folytatom ott ahol abbahagytam. Anyummal szoktunk veszekedni(bár nem konkrétan a pénzen) hanem azon hogy ő nem tiszteli meg a munkámat és szerinte diákhitelt kellett volna felvennem.
Anyum 180 nettót kap, én 110 körül a 2 melóval.
En kulfoldon elek. Megelhetesi problemak nincsenek, mert mindig van annyi hogy kifizetjuk a lalkbert es egyunk. De anyagi problemak vannak itt is.
En harom gyereket nevelek egyedul.
egyedul elek, nincs gyerek, nincs ferj, nincs baratom
a havi kiadasom 25e rezsi (futes nelkul de internettel es telefonnal egyutt) es etel havi 30e
nincs hobbim, nincs haziallatom, kocsim stb.
ez igy nem gondolom hogy sok bar kitudja, lehet valaki kevesebbol is kijon
de nem is elek ugy mint a kiralyok
ami hianyzik az eletembol az az auto
rengeteg idot energiat sporolnek vele
Ti se vagytok százasok komolyan mondom. Hol írtam hogy lenézek bárkit is? A férjem is kétkezi munkás, víz és központifűtés szerelő.
Normálisan a kérdésre válaszoltam, senkit le nem nézve. Inkább azt látom, hogy titeket frusztrál az hogy keveset kerestek, és olyat is beleláttok a dologba ami nincs is.
Másik meg, hogy miért hazudna bárki is egy anonim oldalon?
Nincs semmi gond..... havi fizum Ausztriában 3200€ (nem titok, veszélyes anyagokat szállitok kamionnal). Otthon szinte semmit nem vagyok, szinte semmim nincs, csak penzem...
Csak hianyoznak azok a barátok, akiket anno a pénzre becseréltem, semmivel sem jobb igy élni.
Hálistennek nincsenek. A havi bevételünk 400-500 ezer között mozog, kb. egyenlően teszünk bele, de egyikünknek sem fix a bevétele, férjem órabéres, én teljesítménybéres vagyok, úgyhogy pár tízezer ingadozás mindig van. Hárman vagyunk a 2,5 éves lányunkkal. Egy autónk van.
Kiadások... havi 60-70 körül félreteszünk mindig, a többit feléljük. Tudnánk kevesebből élni, de azt valljuk, hogy nem sok értelme van annak, hogy nagyjából jól keresünk, kuporgatjuk a lóvét, és közben nem élünk igazán. Minek a pénz, ha nem érzed jól magad belőle? Persze más, ha van egy konkrét cél, amire kell gyűjteni, de ha amúgy nincs, akkor egy alap megtakarításon kívül (ami esetünkben az a 60-70 havonta) nem érezzük szükségét a komolyabb gyűjtögetésnek.
Régen egyébként én voltam munkanélküli, férjem is kb a felét kereste a mostaninak, szóval voltunk nagyon csórók... konfliktust akkor se okozott, nem hibáztattuk egymást, tudtuk, hogy mindketten teszünk ez ellen, amennyire tudunk. Viszont borzasztóan utáltunk úgy élni, valószínűleg ezért is engedünk meg többet magunknak most a szükségesnél.
Effektív anyagi gondjaink sosem voltak - sem a családdal, sem a párommal. Anyagiakkal kapcsolatos már volt (cigire miért van, ha egy új felsőt nem kaphatok, miért magának vesz anyám ruhákat a beiskolázási utalványomból normális helyen, és nekem miért a kínai piac akciós bödön legalja jut, én miért vettem egyetemistaként kozmetikumokat magamnak ahelyett, hogy több pénzt adjak bele apám közös szülinapi ajándékába, ilyesmik) meg van is (anyám pattog azon, hogy miért nem több pénzt teszünk félre).
Amúgy az utolsó időben, amire emlékszem, anyukám 250-et keresett, apukám 300 nettót. Anyukám volt a családi pénztár vezetője.
Én most 250-et keresek cafeteriával. Párom most kezdett új munkát, itt nettó 160+cafeteria, régi munkahelyén 120-130e. Külön számlán vagyunk, arányosan fizetünk rezsit-kaját-tisztítószert, egyikünk sem rendelkezik a másik fizuja felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!