Hogyan érintene titeket, ha kiderülne, hogy a kórházban adminisztációs hiba miatt elcseréltek titeket és nem a biológiai szüleitek neveltek fel valójában?
Nem változna semmi. Ahogy szerettem a (vélt) szüleimet, ugyanúgy szerném, ha nem genetikai a kapcsolat.
Brecht Kaukázusi krétakör darabja arról szól, ma az ősi vérvonal törvényeket felülírja a SZERETET törvénye.
"Az énekes szavaival fejeződik be a történet, amely visszakanyarodik a két kolhoz problémájához: azé a falué a völgy, amelyik gyümölccsel ülteti be, nem pedig azé, amelyik törvényesen birtokolná."
„Hogy minden azoké legyen itt, akik bánni tudnak véle,
A gyermek az anya-szívűeké, hogy fölnevelődjön,
A kocsi a derék kocsisoké, hogy sebesen szaladjon,
S a völgy azoké, akik öntözik, hogy gyümölcsöt teremjen."
Sehogy, mert külsőleg és belsőleg is nagyon hasonlítok a szüleimre, így inkább az adminisztrációs hiba kiderülését tekinteném hibának.
Amúgy meg teljesen fölösleges évtizedekkel ezelőtti dolgokkal foglalkozni, szerintem.
25f
Azt gondolnám, hogy végre, most már mindent értek!
Viszont pipa lennék, mert egy csomó időt fektettem már eddig a családfakutatásba és tök jól haladtam vele. Kezdhetném elölről az egészet. Mivel elmúltam 50, elképzelhető, hogy az igazi szüleim már nem élnének, de azért szeretném tudni, hogy kik voltak.
A játék kedvéért, tegyük fel, hogy így történt.
Mindenképpen kíváncsi lennék a vér szerinti szüleimre, rokonaimra. De továbbra is a szüleimet tekinteném a szüleimnek, akik felneveltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!