Rokonlátogatásnál mostohagyereknek kisebb ajándékot vinni hiba? Hibáztunk?
Elmentünk ünnepek alatt egy unoktestvéremhez akinek egy 1 èves kisfia van. Eddig sajnos nem láttuk a távolság miatt. Vettünk neki egy 10ezer forintos ajándékot.Az unokatesóm párjának van egy 2 éves kisfia is. Tudtuk, hogy ott lesz, mert mondta unokatesóm amikor felhívtuk. Ezért neki is vettünk egy kis apróságot 2ezer körül volt.
A két kicsi örült is az ajándéknak. Szülők is. Így is mondtàk hogy nem kellett volna. Szerintem nem sértődött meg senki a különbség tételen.
Egy másik unokatestvérem viszont később azt mondta szerinte felezni kellett volna az összeget, tudhatnám unokatesóm mennyire odafigyel az egyenlő bànásmóddal. (Pont miután összejött a sráccal derült ki hogy annak egy futókapcsolatból gyereke lesz egy màsik csajtól, nem a legjobb helyzet. Én viszont úgy látom mindhàrman inteligens fiatalok jól kezelik a helyzetet, baráti a kapcsolat, ebböl nem lehet probléma). Viszont tény, hogy unokatesóm szereti azt a kisfiút is, most láthattam. Ő is a család része lesz. Kb ugyanannyit fogom látni. Lehet "egy kalap alà kellene vennem őket
Így döntöttél mert így láttad jónak. Ha a másik unokatesó másképp gondolja, akkor ő vásároljon egyenlően. Lényeg, hogy vittél valamit mindkét gyerkőcnek, nekik ez a fontos.
Szerintem ne törődj másnak a véleményével, legfeljebb a szülőkével. Ha meg egyenlően vittél volna, abba is bele lehetett volna kötni.
Jobb lesz az egyenlően.
Mégiscsak egy család gyerekei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!