Egy olyan kutyát lehet vinni kisebb kiállításra, amelyiknek nincs törzskönyve?
Van egy 5 hónapos német juhász szuka kutyám. A szülei törzskönyvesek. Mivel amikor elhoztam nem kértem törzskönyvet a picinek, így most tk nélküli. Törzskönyv nélkül is vihetem kisebb kutyakiállításokra, vagy nem??
Köszi a NORMÁLIS válaszokat!
Nem.
Agility-re, és hasonlókra igen.
Előfordul keverék kutyáknak rendezett szépségverseny is, oda természetesen lehet vinni.
Nem.
Sőt van olyan agility verseny ahova kell tk.
Lehet vinni. MKSZ (Magyar Kutyások Szövetsége) kiállításokon mindig vannak hobbi kutyák.
Az MKSZ oldaláról:
"Rendezvényeinken FCI ÁLTAL EL NEM ISMERT FAJTÁK ÉS VÁLTOZATOK, továbbá FAJTA NÉLKÜLI ÉS HOBBI kutyák is nevezhetők. Hobbi kategóriába tartoznak a fajtatiszta, származási lappal rendelkező, de valamilyen kizáró hibával bíró, illetve a származási lappal nem rendelkező kutyák."
Itt meg tudod nézni részletesebben:
Ezen kívül a fajtaklubok (nem mindegyik) saját klubkiállításaikon is szoktak néha indítani hobbi osztályt ivartalanított, illetve törzskönyv nélküli kutyáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!