Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lesz valaha felelősségteljes...

Lesz valaha felelősségteljes férfi belőle, meg fog változni?

Figyelt kérdés

7 hónapja vagyunk együtt és szeretem, de a pénzügyek miatt kezdek besokallni. Az első pár hónapunkban (minimálbért keres) a pénz az albérletre és a hiteltörlesztésre ment el. Aztán összeköltözés után kitalálta,hogy ő akváriumot szeretne, nagy nehezen kb 2 hónap után engedtem neki,az is lett kb 20-30000 Ft (és még nincs 'kész'). Most újabb 3 hónapra el lett kötelezve,mert kamatmentes hitelre vett laptopot. Fizetés utáni héten kb 15000 Ftból élünk,amit otthonról kapok pénzt (mert én még tanulok) abból vásárolok be (kaját,tisztálkodó-tisztítószereket,mindent) + az otthonról kapott kaját esszük kb 2-3 napig. Ha nem kapnék otthonról segítséget,egyszerűen el sem tudom képzelni,hogyan tudnánk megélni. Most nyáron megyek dolgozni,de azt a pénzt félre szeretném jogsira. Neki sincs még (22,5 éves), de nem is látom, hogy a közeljövőben lenne, egyszerűen semmire se rak félre pénzt, nem spórol, hó végére 0 Ft a számlán...

Nagyon szeretem, de én ennél sokkal felelősségteljesebbnek gondolom magam és nem tudom meg fog-e valaha változni...

2010. máj. 28. 08:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem még megváltozhat. A párom pl. megismerkedésünk elött 50 ezer ft-okat ivott el egy éjszaka alatt!!! Sosem maradt egy fillér sem a pénzéböl. Ezt az anyja is elmondta. Aztán megismert engem és összeköltöztünk. Megbeszéltük, hogy a fizetése a számlámra jön. Eleinte ha adtam neki pénzt akkor mindig mindenböl a minöségit, a drágát vette meg. Az elsö hónap végén anyáméktól kellett pár zsömlét hozni stb, azon éltünk mert nem maradt egy fillér sem. De megtanulta. A saját és persze az én káromon is mert én is azt ettem. Azóta jobban beosztja és ha kell neki valami extra vagy esetleg nekem akkor bent marad túlórázni, hogy a fontos dolgokat ki tudjuk fizetni de azon felül is maradjon.

Nem reménytelen eset a párod, csak azt kell hogy egyszer a saját kárán tanulja meg, és ne segíts neki ha szüleid adnak pénzt. Te vedd meg magadnak ami kell, de neki ne adj. Ez most kegyetlennek hangzik de másképp nem megy. Ezért ne szakítsatok ha amúgy szeretitek egymást..

22/L

2010. máj. 28. 10:29
 22/25 anonim ***** válasza:

Vagy változik,vagy nem...

Te ismered,adj neki egy kis időt,esetleg egy évet.Ha pozitív változást veszel észre,akkor OK.Ha semmit sem akkor...

A férjem megváltozott,mert én ott voltam mellette az észérvekkel.Bár én kicsit sóher vagyok,ha költekezni szeretnék akkor rábízom a döntést,mert tudom,hogy ő megveszi,és így nekem nem lesz lelkiismeret furdalásom.Így kiegészítjük egymást.

A tesóm férje nem,semmi más gondjuk nem volt,csak az anyagi felelőtlensége.3 évig várt,most egyedül neveli a fiukat,akire sokszor nem jut gyerektartás,mert inkább 60 ezerért csocsót vesz a volt férje.Ennyi....

2010. máj. 28. 10:51
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

azokkal értek egyet,akik szerint nem fog változni

vagy ha fog, az valamiféle külső kényszer lesz (pl a tudat,hogy elveszíthet ha..." de ezek idővel megbosszulják magukat, mert először tudat alatt,majd láhatóan fog lázadni ilyen-olyan módon.

A baj az,hogy mivel szereted, nem fogod egykönnyen otthagyni, hiszen ez úgy tűnne "anyagias vagy,mert a pénz miatt léptél le"

pedig jó lenne szerintem ha megfontolnád, hogy a pénz csak egy figyelmeztető jel. Az életedről van szó. Hogy majd a közös gyereketnek lesz-e mit ennie, ha éppen nagyban kezd el játszani a srác és vesz egy kocsit pl a semmire.

szóval annak tudatában dönts, hogy ha lesz is változás, nem lesz tartós.

Így képzeled az életed?

Mellesleg én is tapasztalatból beszélek, nagyon nehéz egy olyan férfi mellett élni(9 év+1 gyerek), ahol neked kell álmatlanul forgolódni, a pénzt beosztani helyette is. Megkeményít, férfiassá tesz és egy NŐ-nek nem ez a dolga.....

2010. máj. 28. 11:03
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem fog meváltozni, legalábbis egyhamar biztos nem. Bár az jogos, hogy ő legalább keres pénzt. Te pedig nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen szüleid vannak! Szerintem először próbáld meg vele megbeszélni a dolgot, de ha semmi javulást nem látsz akkor mielőbb lépj ki ebből a kapcsolatból. A tartós pénztelenség szépen lassan megöli a szerelmet és csak mindketten tönkre mennétek benne. Hidd el nem éri meg.
2010. máj. 28. 13:26
 25/25 anonim válasza:

Nagyon rossz lehet:( én nem tudom szerencsére mert az én barátom teljesen más! 16évesen jöttünk össze (ő 3 hónappal fiatalabb nálam) most töltöttük a 4. évfordulónkat 1 hónapja,szóval még csak 20 évesek vagyunk..

3 éve lakunk együtt,itt az én szüleimnél. rezsibe,kajába nem kell adnunk,ezért jobb a helyzetünk,de én ezenkívül anyuéktól semmi pénzt nem kapok már 4éve...szóval bevételem nincs sok,csak amég műkörmöztem suli után,most meg munkát keresek,egyelőre sikertelenül:( bár még továbbtanulni is szeretnék:) barátom fősulira jár,amit kapott pénzt eddig szüleitől vagy nagynénjétől,szinte mind rám költötte,magára nem is nagyon.Pár hete pedig elment suli mellett dolgozni estére árufeltöltőnek hogy a jövő nyári nyaralásunkra előteremtse a pénzt,meg megtudjon nekem venni dolgokat:) jogsira is gyűjt..meg autóra,ezenkívül kap támogatást a sulitól is 5 hónapra 170.000 ft-ot,emellett még ott van a munkadíj estére napi 8 óráért 4500ft-ot kap,de 1 hónapban csak 15 napot mehet... nyugodt szívvel mondhatom hogy meggondolja mire költi el a pénzét,hülyeségekre abszolút nem költ,viszont rám sohasem sajnálja a pénzt,legyen az bármi (kozmetikus,finosmág,nyaralás,ruha stb) valahol "rossz" hogy elkényeztet,de nagyon jól esik hogy próbál minél többet megtenni azért hogy semmiben ne szenvedjek hiányt! pedig 20évesen aztán tényleg nem lenne dolga engem "eltartani",valahogy mégis jószívvel teszi,igaz együtt is tervezzük a jövőnket:) szóval amit ezzel mondani akartam hogy ha a barátod 22évesen nem vesz észre pénzügyi dolgokat/gondokat,sem pedig azt hogy egy nő is van mellette aki néha ugyanúgy szeretne dolgokat,de tudatosan ésszel gondolkozik és tudja hogy nem lehet,mert nem telik rá és ezt tudva mégis költ és ráadásul hülyeségekre, téged és azt hogy magával ránt nem vesz tudomást az nemhiszem hogy fog változni!vagy ha fog is nem éri meg éveket pazarolnod rá! nem érdemes a te pénzedet is elpocsékolni rá! mert nem érdemli meg! hagyd ott,és költs magadra,meg rakj félre,spórolj,bármire jól jöhet még:) bútorokra,késöbb házra,hogy ne kelljen annyi hitelt felvenni,stb...hidd el találsz magadnak olyan férfit aki megbecsül,beszáll a költségvetésbe és éretten gondolkozik:)

2010. szept. 1. 05:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!