Mikor van joga beleszólni az új párnak abba, hogy valaki mennyi gyerektartást fizet?
A bíróság által megállapított gyerektartásba semennyire.
Az ezen felül juttatott dolgokba meg annyiban, amennyire a közös életüket veszélyezteti a gyerektartást fizető, gondolok itt arra, ha azon az áron juttat a gyerekeinek, hogy a saját létfenntartását (rá eső rezsi, lakbér, élelmiszert stb.) nem tudja 100%-ban fedezni, és emiatt a párja "tartja el" akárcsak részben is. Más pénztárcájára nem adakozunk!
Ha "csak" azt veszélyezteti a gyerekre költött pénz, hogy nem tudnak úgy nyaralni menni, olyan élet-színvonalon élni, lakást venni, amiben mindketten egyenlő arányban tudnak partnerek lenni, akkor sincs joga beleszólni. Ha ezt nem fogadja el, akkor válasszon magának olyan társat, akinek nincsenek ilyen "extrái", mint a gyerek.
Gondolom, két éves ikrek mellett az anya nem tud vakulásig dolgozni, esetleg még otthon van GYES-en.
Te meg tudsz élni havi 60 ezerből? Vagy miért gondolod, hogy sok?
Az a kérdés, hogy egy apa meddig hagyja, hogy az épp aktuális macája beleszóljon abba, hogy mennyit fizet a gyerekére. Tudod, nők jönnek, mennek. De a gyerek örökre szól!
Nekünk az lenne az utolsó beszélgetésünk, ahol ezt te szóba hozod. Az én keresetem majd én elköltöm. Akár az utolsó fillérig elverhetem a gyerekre. Te meg költsd a tiédet. Irigyled a gyerektől? Rád kéne elszórni?
Én konkrétan ennek a felének is marhára tudnék örülni :-D
Az én exem ugyanis egy fillért nem fizet. Az jobb ha sajnálja tőlük?? Az egy jel, hogy majd a ti gyerekeitekre is sajnálni fogja!!
"A fizetéséhez képest nem aránytalanul magas, de egyébként igen, nem lehet ennyit költeni egy gyerekre. 120-at fizet 2 gyerekre, 8 évesek."
Miért baj ez? Az isten pénzét is el lehet költelni egy gyerekre. Van valami szabály, hogy az elvált szülők gyerekének csak a létminimum juthat?
Akkor rinyálj bele a gyerektartás összegébe, ha azon az áron fizet ennyit a pasid, hogy Te tartod el, te eteted és te adsz felé fedelet a saját kereseted terhére! Ha ezen felül zavar, hogy mennyit fizet a gyerekeinek, akkor keress olyat, akinek nincs gyereke és probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!