Anyukám keveset keres, apukám nem fizeti rendesen a gyerektartást, alig megy. Mit tegyek?
Vidéken tanulok, kollégista vagyok, ez ugye plusz költségeket jelent. Anyukám egy boltban eladó, nem eget verő a fizetése. Apukám nem igazán segít nekünk. Anya alig eszik, gondolom, hogy nekem és a 12 éves húgomnak több jusson. Nagyon rossz ezt látni. Gondoltam a diákmunkára, de ez nem megoldható ott, ahol élek. Nem tudom mit tegyek. A válaszokat előre is köszönöm.
15/L
Szia!
Sajnálom,hogy ilyen nehéz helyzetben vagytok!
Apukád a gyerek tartáson kívül nem fizet vagy pedig azt semrendesen? Mondd el anyukádnak amennyiben a gy.tartást nem fizeti,hogy forduljon a bírósághoz és ott vonni fogják a fizetéséből és behajtják rajta az elmaradást is és talán picivel könnyebb lesz majd.
Tanulj jól,addig is,hogy később segíthess anyukádon...Ő neki az is segítség lesz idézőjelesen,hiszen nagyon jó érzés az egy szülőnek hidd el.
Kitartást nektek!!
A kollégium nem plusz költség, mert ott olcsóbban laksz mint otthon.
Nézz utána a sulidban lehet van ösztöndíj, ha jó tanuló vagy arra is pályázhatsz.
Ha jó a kézügyességed esetleg készíthetsz valami kreativ dolgokat amit el lehet adni, aprópénz, de az is számít.
Nem tudom buszbérletet kell e venned,de ezt esetleg megspórolhatod ha gyalog vagy biciklivel jársz.
Ennyire nehéz helyzetbe hozni a gyermekeid anyát és a "kicsiket" embertelen 1 dolog.
Ilyen apát nem kivánok senkinek,mert ez kegyetlen.Sajnos a nök között is van sok ilyen.
Az,hogy nem segit,az már mindennek a teteje! Nekem leégne a pofámról a bör,ha családom volna és ezt kellene átélniük.
1) anyukád bírósághoz fordul, hogy apádtól behajtsák a gyerektartást
2) azt megpróbálhatod, hogy ha még nincs is diákmunka, te hirdetsz pl. korrepetálási, kutyasétáltatási, gyerekfelvigyázási szolgáltatásokat a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!