Mikor van joga beleszólni az új párnak abba, hogy valaki mennyi gyerektartást fizet?
94.
Az biztos, de én a kérdező jellemére utaltam, hogy hagyján, hogy egy ilyen pasival kezd, de még utána a gyerektartást is ő osztaná be. Szerintem egyébként szimplán féltékeny az exre, gondolom a nyomába se érhet emberileg.
Nem vagyok rá sem féltékeny, sem irigy :-)
Nem a pénzére hajtok. Ha úgy lenne, "lecsaptam" volna rá amikor a felesége elköltözött a gyerekekkel. De erről szó sincs. Csak azt a tényt szeretném vele megértetni, hogy ezt az összeget NEM a gyerekekre költi az exe.
"Csak azt a tényt szeretném vele megértetni, hogy ezt az összeget NEM a gyerekekre költi az exe."
Egyrészt fingod nincs róla, másrészt semmi közöd hozzá.
Soha nincs joga beleszólni.
Esetleg majd akkor, ha már házasok, van(nak) közös gyerek(ek) és az ő megélhetésük rovására megy. Amúgy semmi köze hozzá, pláne így, hogy a fizetéséhez képest még a 120 ezer se sok. Abba is bele kell gondolni, hogy ő nincs a gyerekekkel minden áldott nap, nem ő kelti, fekteti, többnyire nem ő ápolja őket, ha betegek, nem ő játszik mindennap velük, nem ő ad enni nekik napi szinten, nem ő hordja őket ide-oda. Ha együtt élnének, akkor talán még több pénzt költene a gyerekekre. Egy rosszabbul kereső embernél is elvárható szerintem, hogy havi kb. 30-35 ezret fizessen 1(!) gyerekre, az már egy hónapban 60-70 ezer kettő gyerkőcre. És itt csak egy rosszabbul keresőről beszélünk. :) Amúgy is úgy szokta megítélni a bíróság, hogy figyelembe veszi, hogy akinél marad a gyerek, annak jóval több időt, energiát kell a gyerekbe fektetni és ezért van az, hogy aki nem él a gyerekkel, az igenis fizessen úgymond többet, tehát, hogy a gyerek kiadásainak nagy részét ő fizesse, mert a másik meg természetben gondoskodik a gyerekről, ami szintén elengedhetetlen. Ezt el kell fogadnod, majd ha lesz közös babátok, akkor ezek szerint tőle se fogja sajnálni a pénzt, gondolj erre és ne irigykedj már két kicsi gyerekre. Gondolom megvan mindenük és nem állsz anyuka mellett minden egyes vásárlásnál, hogy mire költi a pénzét. :) Mellesleg közöd sincs hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!