Mi az, hogy egy férj/társ nem végez házimunkát? Hogy gondolja, hogy ők nem csinálnak semmit?
Az ide írogató nők, akik úgy gondolják, hogy ők nem fognak koszos dolgokhoz nyúlni, ami "férfi munka" azok még soha a büdös életben nem éltek egyedül? Értem ezt úgy, hogy sem szülőkkel, sem pasi nélkül.
Mert érdekes, én már két éve nem a szüleimmel élek, és mindent meg tudok csinálni magam. Képes voltam kifesteni a szobát, képes vagyok a lefolyóból kiszedni a gedvát ha olyan, összecsavarozni ezt-azt stb. És persze a házimunka. De ha valaki itt élne velem, hát egyértelmű, hogy egyik típusú munka sem csak egy valaki vállán nyugodna. Mindenki azt csinálja meg, amit éppen kell, és az, akinek éppen van rá ideje. Én nem szégyellném a férjem megkérni rá, hogy mosogasson el munka után, mert én is munka után mosogatok. Vagy itt egyesek nem dolgoznak semmit?? Mert akkor oké, hogy ráérnek mindent egydül megcsinálni, és ebben ki is élik magukat, de manapság szerintem a legtöbb nő dolgozik (max akkor nem, amikor pici gyereke van). Egy nőnek miért lenne több dolga munka után otthon, mint egy férfinek?
válasszuk már szét azért a házimunkát!Egy nő büszke lehet arra,hogy igényesen,tisztán tartja a lakását,rendszeresen főz,finomakat süt,mos és vasal,elintézi a család ügyes-bajos dolgait.OK
De hogy ő hordja ki minden nap a szennyes ruhát a szennyes tartóba,hogy az asztalról ő takarítja le a koszos edényt,hogy szedegeti az eldobált szemetet a család után a lakásból,mintha azok fogyatékosok volnának, az NEM HÁZIMUNKA,az CSELÉDSÉG.
Én megcsinálom a házimunkát, sőt inkább én, minthogy a párom, s mégsem érzem magam cselédnek. Szívesen teszem. A párommal megbeszéltük, munkamegosztás. A párom semmilyen házimunkát nem csinál, nem is kell. Ő inkább ügyintés, elmegy bevásárolni, de a takarítástól rosszul lenne.
Hallottam sörözés közben amikor egymást cikizték a pasik. Az egyiknek ajándékba nagy papucsot vettek, mert egyszer látták porszívózni. Milyen megalázó lehetett neki, de inkább a nőnek. :(
Összefoglalva mindenki el tudja dönteni neki mi a jó, s miért él úgy ahogy. Meg tudja beszélni a párjával miként élik az életüket, a gyakorikérdéses dühös, csupa nagybetűs kommentek nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!