Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mikortól lettetek közös...

Ti mikortól lettetek közös kasszán a párotokkal/férjetekkel?

Figyelt kérdés
Pl. összeköltözés, házasság, gyerek születése után.

2017. szept. 14. 20:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Összeköltözésünktől fogva vagyunk mi is.
2017. szept. 14. 20:42
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

jól van na, csak eszembe jutott! :)

Mert van egy fiu, aki udvarol nekem, na most, ha összejönnék vele, hááát, nem hiszem, hogy belemenne a közös kasszába. Hirtelen igencsak megugranának akkor a kiadásai.

Én ugyanis többet eszem mint ő mennyiségre is, jóval több húst, jóval több gyümölcsöt eszem, nasit is.

Ő meg semmi édesség, minden kajából szinte a legolcsóbbat veszi. Ruhát is alig vesz, mindezeket nem azért, mert nem telne rá, hanem mert ő ilyen, spórolós.

Fűteni is alig fűt, én meg igencsak melegigényű vagyok.

2017. szept. 14. 20:50
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Az esküvő óta, de már előtte is eléggé dinamikusan kezeltük (ha valamelyikünknek elfogyott a pénze hó végén a másik adott).
2017. szept. 14. 20:50
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi is összeköltözéskor.
2017. szept. 14. 21:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Esküvő óta teljes mértékben.
2017. szept. 14. 21:54
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Mi nem vagyunk közöskaszán ,pontosabban mindenkinek külön számlája van ,ő nem fér az enyémhez én az ővéhez de attol még jol megvagyunk .15 éve 3 gyerekel.
2017. szept. 15. 05:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen egyszámlás közös kasszánk sosem lesz, pedig már össze vagyunk költözve. De azért a teljesen külön kasszától is messze állunk...
2017. szept. 15. 10:12
 18/23 anonim ***** válasza:
85%

Összeköltözéskor, amikor közösen kezdtük tervezgetni a jövőnket. Nálunk magától értetődően jött, hogy mivel lett egy csomó közös kiadásunk (rezsi, kaja, lakbér stb)összerakjuk a fizunkat. Pedig a párom több mint kétszer annyit keres mint én, ez sosem okozott gondot. Nem is tudom elképzelni hogy lehet külön kasszán együtt élni. Akkor a hűtőben is külön polcuk van, vagy hogy? Vagy ha valaki vesz egy 250 Ft-os kenyeret akkor elkéri a párjától a 125 Ft-ot?

Nálunk ez elképzelhetetlen lenne :)

2017. szept. 15. 10:22
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Összeköltözéskor.

Nem minden pénzünk közös, hanem tudjuk, mennyi kell egy hónapban a közös kiadásokra (kaja, tisztító- és tisztálkodószerek, rezsi, ilyesmik), ezt összedobjuk, ez közös, ebből fizetünk ha pl egyikünk egyedül megy bevásárolni.

Van egy közös megtakarításunk is, ebbe is teszünk havonta.

A maradék pénzt mindenki megtartja magának, és arra költi, amire jól esik.

2017. szept. 15. 11:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

10-es, azért ez piszok zavaró is tud lenni.

Én éltem közös kasszán olyan emberrel, aki szó szerint kizabált a pénzemből - mert ugye én főzök, én tudom, mihez mi kell... igenám, de mikor egy nap alatt felfalt három napi kaját és két hét alatt elfogyott az összes konyhapénz, ott azért elég hamar elgondolkodtam, mi lesz,

ha jön a gyerek és előle is felkajálja az ételt.

2017. szept. 15. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!