Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósom már a leendő cselédjét...

Anyósom már a leendő cselédjét látja a kislányomban. Mit lehet erre reagálni?

Figyelt kérdés

Persze kicsit túlzás ahogy megfogalmaztam, de már többször emlegette, hogy majd ha nagyobb lesz az unokája, majd mindenben segít neki (most még csak 2 éves). Mosogatás, felmosás, söprés, főzés. Mert ő már nem tud majd házimunkát csinálni (pedig addigra már nyugdíjba is megy, több ideje lesz). Én ezen mindig nagyon felháborodom, de nem tudok rá mit reagálni, amíg konkrétan be nem fogja majd dolgozni. Ráadásul nem beteg, nem fáj mindene hogy feltétlenül rászorulna és apósom is sok mindent megcsinál.

Nekem ez azért is bosszantó, mert én sem fogom elvárni hogy a cselédem legyen a gyerekem. Tanuljon, játsszon. Persze tanulja meg a házimunkát is és maga után pakoljon el stb. Ha lesz kedve, ideje pl. hétvégén nem bánom ha segít.

Más anyósa is mond ilyeneket? Mit csináljak hoyg a családi béke is megmaradjon?

A férjemre nem számíthatok ő semmiért nem szól a szüleinek, emiatt sem fog.

Ja és nem anyósomékkal lakunk.

2010. máj. 25. 15:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező, Te ugye egy pattanásig feszült, ideges típusú, elégedetlen, és fiatal anyuka vagy?
2010. máj. 25. 15:25
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Ja, én meg azt olvastam, hogy ott laknak:DD

Akkor meg, ha nem ott laktok, tök mindegy mit mond, úgysem tudja befogni a gyereket.

2010. máj. 25. 15:26
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagymamámtól tanultam főzni, meg mindent, ami egy háztartás vezetéséhez kell.Élveztem és nagyon jó móka volt.Már egész kis koromban együtt gyúrtuk a tésztát pl.Nem lett tőle semmi bajom, és örök életemre hálás vagyok neki, nagy segítséget jelent az életemben.

Hozzáteszem, anyámmal utálták egymást, igazi kutyarossz anyós volt, isten nyugtassa, de engem akkor is megtanított, amire csak kellett.:)

2010. máj. 25. 15:33
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Anya is mindig mondja a most fél éves kislányomnak, hogy ha nagyobb lesz majd elmegy neki a boltba, meg mosogat:D

Én jókat nevetek rajta, sőt télen azzal bolondítottuk hogy mehet havat lapátolni:D Hát azon nagyokat kacagott:)

nem értem mi a baj , kedves kérdező, én viccesnek tartom. :)

És ha be is fogja, akkor sem lesz baja a lányomnak, abban bízok hogy még jóóó sokáig be tudja fogni a házimunkába az unokáját édesanyám és anyósom:)

2010. máj. 25. 15:43
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

Hmm gondolom azt elvárod, hogy mint nagymama adjon az unokájának ünnepekre pénzt, ajándékot stb, de már nem segithet neki a kislányod a sütemény sütésbe vagy az ebéd készitésben répát pucolni!

Ja és gondolom természetes lesz számodra az is hogyha majd a pároddal rátok haggyák az örökséget pl:házatt!

Pff szeretem mikor egy idős ember csak erre jó, ám mikor néha segiteni kell neki apró dolgokban már megy a lázadás!

2010. máj. 25. 16:00
 16/22 anonim ***** válasza:
83%

Ne haragudj, de látom a jövődet, kb 10-15 év múlva. Akkor fogod kiírni a kérdést, hogy miért nem hajlandó a kamasz lányom semmiben sem segíteni?

A lányom most másfél éves, de imád söprögetni, felmosni, szemetet szedni, port törölni. Főleg ha az imádott mamijával csinálhatja mindezt. Eszem ágában sincs leállítani, sőt otthon én is együtt csinálom vele a dolgokat és később is elvárom majd tőle. Nem a cselédem lesz, hanem a család teljes értékű tagja, aki a "munkája" (tanulás) és pihenés mellett részt vesz a kevésbé kellemes dolgokban is (takarítás,főzés), éppúgy, ahogy mi, a szülei is. Nyilván, nem a tavaszi nagytakarítást csináltatom meg vele majd tanulás helyett (hisz az az első), de esténként egy mosogatás kb 15 percig tart, ezt is lehet felváltva csinálni. Nem akarok a gyerekemből egy elkényeztetett kiskirálylányt csinálni, akinek büdös a munka, és akkor segít, ha úri kedve úgy tartja. Azt szeretném, ha természetes lenne neki, h segít, hogy a háztartás nem csak anya-apa feladata.

2010. máj. 25. 16:30
 17/22 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ő komolyan gondolja és egyáltalán nem kedvesen mondja. Vezető beosztású és elfelejti hogy a családtagok nem a beosztottjai. Nem az kedves aranyos nagymama akit néhányan elképzeltek. Aki meg azt gondolja hogy velem van a baj, tegye. Valószínű ők is alá-fölérendelt viszonyban vannak, vagy lesznek gyermekeikkel. Sajnos. Én egyenrangú embernek tekintem a lányomat, aki nyilván szívesen segít majd de csak akkor ha nem szolgaként tekintenek rá.
2010. máj. 25. 16:36
 18/22 anonim ***** válasza:
"Nem lehet, mert valószínűleg a tanulással lesz elfoglalva, azután pedig saját lakása lesz, amit takaríthat."
2010. máj. 25. 16:41
 19/22 A kérdező kommentje:
És igen a 15,23-as válaszolónak van igaza, nem hallottátok a hangsúly és a gesztust, ezért nehéz kívülállóktól tanácsot kérni. Olyan szempontból viszont jó hogy más is írta akinek ezt mondja az anyósa vagy anyukája. és csak mosolyog rajta. Egyelőre én is ezt teszem, ha meg nagyon erőlteti majd akkor inkább kitakarítok inkább én. Úgyis szoktam segíteni.
2010. máj. 25. 16:41
 20/22 anonim ***** válasza:

Ettol nem lesz cseled! Mi is segitettunk a nagyszuleinknek! A mamammal gyurtuk a tesztat, elkuldott boltba (adott mindig kis dugi penzt csokira), meggyet magoztunk, cukorborsot pucoltunk, megmutatta hogy kell kezzel mosni,...

Ezek teljesen normalis dolgok,h a gyerekek segitenek a nagyszuleiknek es ha igy vannak nevelve,h jo masokert tenni ezt-azt, akkor majd oreg korotokra sem hagy magatokra es akar tisztaba is tesz titeket ha ne adj isten szuksegetek lesz ra.

Az unokahugomat sokszor lekuldi anyu boltba, vagy leviteti vele a szemetet,... cserebe allandoan (minden hetvegen) palacsintat sut neki, mert az a kedvence.

2010. máj. 25. 16:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!