Anyósom már a leendő cselédjét látja a kislányomban. Mit lehet erre reagálni?
Persze kicsit túlzás ahogy megfogalmaztam, de már többször emlegette, hogy majd ha nagyobb lesz az unokája, majd mindenben segít neki (most még csak 2 éves). Mosogatás, felmosás, söprés, főzés. Mert ő már nem tud majd házimunkát csinálni (pedig addigra már nyugdíjba is megy, több ideje lesz). Én ezen mindig nagyon felháborodom, de nem tudok rá mit reagálni, amíg konkrétan be nem fogja majd dolgozni. Ráadásul nem beteg, nem fáj mindene hogy feltétlenül rászorulna és apósom is sok mindent megcsinál.
Nekem ez azért is bosszantó, mert én sem fogom elvárni hogy a cselédem legyen a gyerekem. Tanuljon, játsszon. Persze tanulja meg a házimunkát is és maga után pakoljon el stb. Ha lesz kedve, ideje pl. hétvégén nem bánom ha segít.
Más anyósa is mond ilyeneket? Mit csináljak hoyg a családi béke is megmaradjon?
A férjemre nem számíthatok ő semmiért nem szól a szüleinek, emiatt sem fog.
Ja és nem anyósomékkal lakunk.
Azt tervezitek, hogy ott is maradtok?
Mert együtt lakni nem egészséges, és ilyen konfliktusokat szül sajnos. Szerintem a legjobb megoldás lenne külön költözni a szülőktől, és akkor nincs gond:)
hagyjad had mondja
hol van még az...még min 10 év mire ilyenre befogható lenne a gyerek...
addig élniük is kell
majd ráérsz akkor ezen bosszankodni,és megoldást találni
ha a gyerek meg majd akar vagy nem akar segiteni a nagyszülőknek,eldönti maga
Az én anyukám is szokta ezt mondogatni a lányomra. :) Én mindig jókat mosolygok ezen. Ki tudja, mi és hogy lesz 10-15 év múlva, nem igaz? Egyébként meg ha néha befogja majd port törölni, meg gereblyézni, nem hinném, hogy ártana a kislányomnak.
Én régen sokat segítettem (önként persze!) a nagymamámnak a kertben, és a konyhában is. Közben mama mesélt régi dolgokról, és olyan jó ezekre visszaemlékezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!